По конституция мисля че е така ,новите закони немогат да се прилагат за заварено положение,но аз например имам депозит за три години,докато изтече може и да се е сменило правителството и да го отменят тоя закон![]()
По конституция мисля че е така ,новите закони немогат да се прилагат за заварено положение,но аз например имам депозит за три години,докато изтече може и да се е сменило правителството и да го отменят тоя закон![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Е със задна дата лихва няма да вземат, но ако някой има пари в банката, от влизането на закона в сила си дължи данък. Нищо че депозитът е направен преди това.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Добре де ако имам депозит за три години,който е направен преди година и половина.Ако го изтегля ще загубя лихвата.Но ако изчакам още година и половина да му дойде падежа,ще плащам ли данък и върху каква част от лихвата .За целия период или за половината.И аз ако съм знаел че ще ми налагат данък в последствие върху лихвата,е можело да взема друго решение за спестяванията си![]()
E аз не казвам за корпоротивните то и простите разплащателни сметки с дебитни карти са такаЧе аз от цифрите, много, много не се задълбочавам. Аз си правя груба аритметика че съм на плюс. И обикновено това се потвърждава. Сега +/-200-300 лв. няма да я тъним. Не знам къде са и не искам да знам. Само ме удариха веднъж с мокър парцал, като отидох да затварям една сметка, която не ползувах. И от банката ме изръсиха 170 кинта. Такса обслужване, такса не знам си кво, Пълен рекет!
Сакси, корпоративните сметки не са депозитни. Те са оперативни, дето ежедневно влизат и излизат пари. И веднъж банката те бръсне с ниска лихва. Втори път ти слага такса обслужване. И иди я разбери. Куче влачи влак!!!
понеже парите се движат за по лесно не ти плащат лииви пък като не ти ги плащат дрямков кво да ти земе и нямането ли![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
нема да си купиш едно апартаментче зер сега са ефтинки ми ще чакаш лихви о дрямков да ти дадеДобре де ако имам депозит за три години,който е направен преди година и половина.Ако го изтегля ще загубя лихвата.Но ако изчакам още година и половина да му дойде падежа,ще плащам ли данък и върху каква част от лихвата .За целия период или за половината.И аз ако съм знаел че ще ми налагат данък в последствие върху лихвата,е можело да взема друго решение за спестяванията си
![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Данъка ще започва да се начислява от 01.01.2013г. до тогава влоговете ще са необлагаеми.Добре де ако имам депозит за три години,който е направен преди година и половина.Ако го изтегля ще загубя лихвата.Но ако изчакам още година и половина да му дойде падежа,ще плащам ли данък и върху каква част от лихвата .За целия период или за половината.И аз ако съм знаел че ще ми налагат данък в последствие върху лихвата,е можело да взема друго решение за спестяванията си
.................................................. .................................................. .......................................
Този данък ДЕСЯТЪК е поредния пирон който Мони ще забие в ковчега на икономиката ни........
Дали наистина някои вярва, че има такъв ръст на депозитите от населението в действителност ????????????????
Няма ли кой да му каже, че например гърците си прехвърлят депозити в гръцки банки в България и си теглят парите от клоновете майки в Гърция. Като прогоним този вид депозити на коя икономика помагаме ????????????????
Да ама лихвата се начислява на падежа на депозита,който може да е направен преди години и лихвата е за минал период преди 1.1.2013,но падежа е след тази дата.И какво ще облагат тогава.А и депозити са със много по сложни схеми,капитализирани и растящи лихви.![]()
Едно е договора ти с банката,съвсем друго е фактически какво е станало.Данък ще се удържа само върху реално начислена лихва след 01.01.2013г.Ако до тогава си си изтеглил депозита няма да има данък,въпреки,че е бил на срочен депозит за три години.
което е хитро............................а и доколкото разбрах данъка ще е само за фиксирана лихва.....................