Защо вярвате, че тренда е ваш приятел?
Защо вярвате, че тренда е ваш приятел?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
С тренда пием кафе, обсъждаме текущите събития и световната икономика - затова сме приятели.
Иначе общото схващане за приятелство с тренда произтича от възможността при наличие на тренд да влезем рано и без да предприемаме никакви други действия към приключването на тренда да изкараме много пари спрямо поетия риск.
Това, което народа по-рядко забелязваме е, че самата структура на тренда се различава от тази на рейнджа - в тренд и екстремумите в основата му, и тези в краищата на сегментите му образуват поредици с посока тренда, докато в рейндж тази зависимост по-скоро отсъства. Колкото по-ясно изразен е тренда толкова по-надеждни ще бъдат нашите стопове ориентирани по предходните базови екстремуми (дъна във възходящ тренд и върхове в низходящ). Разбира се има и изключения - както отделни трендове, така и цели пазари - паунд/долар например.
За жалост повечето ситуации на пазара не са чист тренд, а някакво съчетание от тренд и рейндж - дългосрочна тенденция с много малки и не толкова малки консолидации по продължението ѝ, сравнително волатилен рейндж с лек наклон тип "канал", импулс от няколко сегмента в рамките на широк рейндж видим на по-голяма времева рамка.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
По принцип тренда винаги ти е приятел, тъй като винаги трябва да следваме големите пари и накъде духа вятъра. В повечето случаи движенията продължават особено след лека корекция. Тренд трудно се обръща, но зависи и на каква времева графика се гледа, тъй като трендове има на малка графика, както има и на голяма графика. Въпрос на гледна точка. Когато няма тренд е по-трудно да се познае накъде ще започне следващото движение, но тогава най-добре да се изчака хубав пробив и да следваме движението вече след първата корекция.![]()
Тренда бил приятел,е така казват по дебелите книги ,ама и нещо друго казват макар и не по книгите „пази ме господи от приятелите,от враговете си сам ще се пазя.Та в тоя ред на мисли когато не е разпознат,тренда,не е от най-добрите приятели,когато позицията е срещу него щото видиш ли вече трябвало да обърне,също не е наш човек.Та това приятелство е малко относително.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това с тренда изобщо не е така. Първо колко време имаме изобщо тренд? Седмици и месеци наред валутният пазар е в рейндж и то тесен рейндж. Говоря за валутната двойка евро срещу долар. Най-масовата двойка. Когато има трендово движение, то първо е за час-два и второ винаги се появява неочаквано. Докато разбереш какво става и вече е приключило. Дори става опасно да се търгува по тренда, защото може да се появи обратно движение. Така наречената корекция. Рейнджа ни приспива със седмици и месеци и няма как да предвидим неочакваната поява на трендовото движение. Не е възможно да познаем и посоката, защото в последно време движенията често се определят от разни слухове и дори фалшиви новини. Не знам защо така се получава? Обясняват ми, че големите участници на пазара, които го движат обикновено са наясно много предварително с икономическите данни и затова те не ги впечатляват. Виж при слух или фалшива новина може да се стреснат и да пратят котировките в една или друга посока. Така че това с тренда е от старите вицове, за които се плаща глоба от 5 лева.![]()
Нерегистриран (23)
Аз изобщо не мисля по този начин на тези въпроси макар да търгувам трендова система. Но все пак темата е интересна тъй като наистина всеки знае, че рейнджа е в 70% от времето следователно логиката е друга?
Аз също търгувам трендови системи и като няма тренд не търгувам. Търся такива при различните инструменти и като видя такова се залепвам и по трендпотвърждаващите фигурки.
Това е последното, което търгувах
Уикли имаме някаква размазана сложна корекция
https://charts.mql5.com/21/48/cl-w1-...orex-group.png
Обаче на дейли имаме вече глава и рамене
https://charts.mql5.com/21/48/cl-d1-...ex-group-2.png
Ето и фигурките и нивата на съпротиви и подкрепи на часовите.
Вход, стоп, лимит.
Третата вълна вече е на приключване, пък пета само за алчните, така че оттук нататък съм пас.
В часови рейнджове влизам, по посока на тренда както съм го определила.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark