-
14-04-2019 12:32
Имате ли предпочитан/и пазар/и извън валутните двойки?
Понятието Форекс означава предимно обмен на валута, все пак валутните двойки макар и най-популярните пазари далеч не са единствените, на които обикновения трейдър може да извършва спекулации. Съществуват още много други - суровини, стоки, акции, индекси (фючърсни договори върху тях по-точно), в последно време също криптовалути, макар и повечето от тях все още да са в сивия сектор на финансовите пазари.
Имате ли предпочитан пазар, който не е "Форекс"? Кой? Защо?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
14-04-2019 12:42
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
търгувал съм почти всички видове инструменти през годините.
сериозно осве валутни двойки, само златото, с него и започнах.
доста е ликвидно, условията са добри, спредовете ниски, прави големи движения, много често пускат фалшиви новини за покачване от анализатори и банки преди големи сривове. общо взето каквото чуете по медиите (сайтове, телевизии)- контрете го :d
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 4 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:
borkooo_pz (14-04-2019), звездоброец (14-04-2019), minkov (16-04-2019), lyubo (28-04-2019)
-
15-04-2019 14:39
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Според мен най-изгодни като съотношение спредове и комисионни спрямо волатилност и насочени движения към момента са Златото и Петрола, второто ми е особено любим инструмент за интрадневна трендова стратегия. И двата пазара почиват само по един час на ден, най-активната сесия на петрола е американската.
Наскоро забелязах интересни характеристики и в друг един пазар - този на Едър Рогат Добитък. Там няма кой знае колко насочени движения, след които пазара да запазва достигнатите ценови равнища, по-скоро отива донякъде и се връща. Пазара е подходящ за средносрочна търговия по рейнджови стратегии. За интрадневна по-скоро не е, понеже работното му време включва прекалено малко часове от деня.
Следните 6 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
Novak (15-04-2019), minkov (16-04-2019), lyubo (23-04-2019), borkooo_pz (28-04-2019),
Нерегистриран (1), звездоброец (29-04-2019)
-
15-04-2019 15:22
Да, освен форекс, предпочитам търговията с метали предимно злато. Въпреки общоприетото мнение, че златото се влияе много от фундамент и новини, не смятам така, техничен инструмент е и фигурките му се представят добре.
Не ме влече инвестицията във физическо злато, доста по-сложно и скъпо мероприятие е, нито пък в акции на златодобивни предприятия, които се смятало доскоро, че постоянно ще растат и са сигурна инвестиции, но последните 10 години пазара е доста променен и няма нищо сигурно.
Отвреме на време търгувам петрол на по-големите графики.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Следните 4 потребители изказват благодарности на Novak за полезния пост:
kypa (15-04-2019), minkov (16-04-2019), GeorgiRR (28-04-2019), звездоброец (29-04-2019)
-
16-04-2019 08:38
Дори в началото като се запалих по форекса следях и търгувах индексите и петрола. Напоследък и златото ми харесва за търговия. Хубавото на индексите и петрола е, че почти винаги вървят ръка за ръка, а дори може да ти подскаже накъде ще поеме японската йената или канадския долар, тъй като пак имат корелация. Най-новото което ме запали са криптовалутите, но там не ми харесва интрадей, а дългосрочна търговия, тъй като е изключително спекулативен план. Може да се изчака и когато се напомпа отново като балон да се затвори на добра печалба, но разбира се зависи и какъв ще ти е суапа
Следните 6 потребители изказват благодарности на emoyambol за полезния пост:
minkov (16-04-2019), lyubo (28-04-2019), borkooo_pz (28-04-2019), GeorgiRR (28-04-2019), звездоброец (29-04-2019),
Нерегистриран (1)
-
28-04-2019 17:35
От начало още когато правех първите си стъпки в материята маржин търговия или електронна такава, ясно различавах най - разните търговски инструмента в платформата за търговия, а именно: валути, метали, горила или договорите за разлика (акции), но в последствие с годините търговския ми нрав се научи да търси (чрез графичен анализ) само инструментите с висока волатилност и ясни тренд определения, и така започна етап на без значение с кой търговски инструмент или пазар търгувам, но без акциите за тях не остава време, а и защото работят на непълен работен ден.
Забелязах, че през изминалите години сред Трейдинг общността винаги е имало /дали за кратко или за мн. месеци/ един инструмент който им става хит, тоест е приоритетен и следователно най - търгуван. това беше (не помня годините съжалявам) за кратко време среброто направи рекордни върхове, последва го и златото, заради решението на националната банка на Швейцария швейцарския франк стана много популярен и удобен за търговия, сега за последно хита беше японската йена и щатския долар и разбира се брезкит новините разтърсиха и gbp/usd.
Та на мене ми е любимо да се нагаждам по търговската - пазарна ситуация и да се заяждам с киви / долар, там имам някакъв лош късмет и все търся реванш, но ми е слабост.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 4 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
borkooo_pz (28-04-2019), kypa (28-04-2019), GeorgiRR (28-04-2019), звездоброец (29-04-2019)
-
28-04-2019 18:55
От доста време търгувам основно акции...........техническите зависимости са по чисти, или аз може би си внушавам...........освен това се търгуват на определена сесия, и има тайм аут, което е добре за мене, щото се занимавам и с друга дейност............мога да държа позиция със седмици.........обикновено влизам дълъг в позиция........дебня да направи някъде дъно и се получават доста красиви работи............едно време търгувах доста златото и петрола, но не помня кога последно съм влизал при тях,..........дакса преди години ми беше любим, сега дори не знам какви нива гони.......................
Следните 4 потребители изказват благодарности на GeorgiRR за полезния пост:
lyubo (28-04-2019), kypa (28-04-2019),
Нерегистриран (1), звездоброец (29-04-2019)
-
28-04-2019 20:00
Последните няколко седмици се наблюдава увеличение на цени и обеми в пазара Биткойн/Долар, възможно е тази година криптовалутите отново да бъдат актуален спекулативен пазар. С приключването на голямото помпане в края на 2017 година общо взето приключи и активното прикоткване на хора дето въобще не искат да се занимават със спекулации по финансови пазари. Следващия етап от развитието на пазарите на криптовалути трябва да е свързан с повече спекулатори и брокери като участници, тоест спредове и други разходи трябва да бъдат значително по-човешки през следващите години. Може би дори достатъчно ниски, че пазарите да са изгодни и за интравдневна търговия.
За любим пазар може би трудно ще се класират, но събота и неделя който има желание ще има с какво да се занимава. Парите няма повече да спят през тези дни.
Следните 6 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
Нерегистриран (3), lyubo (28-04-2019), звездоброец (29-04-2019), Novak (29-04-2019)
-
29-04-2019 13:34
търгувам всичко за което имам сигнал и за което има инструмент в платформата. злато, петрол, акции, индекси, биткоин. за съжаление платформата на бенча е доста бедна от към акции, а тези на инстата са неактивни.
миналата седмица получих сигнал за викс индекса, но той го няма и в двете платформи.
средно мисля изпускам по един читав сигнал на седмица заради липсата на дадения инструмент.
решението е да сменя брокера, но с изключително скромните суми с които търгувам, за сега няма смисъл.
и така се получава затворен кръг - не мога да си позволя читава платформа, заради смешния ми капитал. но не мога да направя голям капитал, заради това, че брокито ми дава да трейдвам само хайлевърдж инструменти доминирани от hft ботовете.
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
Следните 5 потребители изказват благодарности на звездоброец за полезния пост:
kypa (29-04-2019), lyubo (29-04-2019), Novak (29-04-2019),
Нерегистриран (2)
-
10-05-2019 21:40
Аз за търговия общо взето се придържам към един кръг малко по-широк от най-мейнстрийм инструментите, но все пак не нещо особено екзотично. От време на време обаче заглеждам какви други работи съществуват из спекулативния свят. За Викс на няколко пъти съм си мислил за разни стратегии, но не съм успявал да измисля нещо кой знае колко по-различно от основната ми стратегия, а от нея точно Викса надали ще даде особено добри резултати. Нещо по-фундаментално трябва, вероятно обвързано с още една поредица от сделки на основния пазар.
Викс има в платформата на АктивТрейдса, демото на МТ5 поне.
Следният потребител изказва благодарност на kypa за полезния пост: