технически търговлииката на споментатите до това се свежда накрая...
ама идеята е да се посочи субективизъма къде е![]()
технически търговлииката на споментатите до това се свежда накрая...
ама идеята е да се посочи субективизъма къде е![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
олл колко мн пари имам че трябва да повторя тая тема за хазарта ощее 100 пути![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Олег, прав си има и такива случаи и са много, но не и 95%Ако в трейдинга имаше 100%-тови неща за мен би бил най-лесния бизнес на света. Работещите системи обикновено са прости, всички имаме по 1-2 индикатора, как тогава може правилата да са толкова сложни, че да не могат да се научат от всеки? Явно, е че правилата са от типа ако имаме тренд, ако име рейндж, ако тренда е силен, ако бара е един какакъв си... това не са правила, това са предпоставки за субективизъм. Ако тренда и рейнджа можеха да се дефинират супер точно в началото и края щяхме да печатаме пари всички и реално всяка система щеше да работи перфектно, а ние щяхме да сме богати ясновидци
За да може всички да ползват една работеща система, то последната трябва да има правила от типа - ако видиш 25+ пипса бар, който пресича МА89 влизаш на затварянето му и слагаш стоп и лимит 2х атр. Това е обективност и това не може да печели или ще печели, но в пъти по-малко от субективната система, която някой вече е овладял.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
субективното е във кой метод на анализ ще видиш причините зад следствията
и съответно с кои инструменти на анализ ще бъдеш способен да си направиш собствени правила и в последствие да ги спазваш![]()
Преднамерено и пристрастно аз търгувам три-четири инструмента, а как съм достигнала до туй решение, знам ли.
Ето пример - това е супер обективно, обаче само за човека, който го е написал и знае какво седи зад него![]()
Уорън Бъфет е направил парите си с купуване на акции. Спорен мен там най-много може да се спечели, но се иска доста чакане и търпение.
не точно... идеята ми беше предимно опит за обяснение на субективизъма със предварително знание, че не мога да говоря от напълно обективна гледна точка
и това дет го казвам със сигурност е само част от цялата истина![]()
Всеки форумец -следовник на Бъфет, Емко я слез на земята, той е направил, ама колко са фалирали с акции не пише, пазар голям, ти гледай да взимаш, а не да даваш, можеш би по-малко, полека-лека ще можеш и по повечко, а от какво на кой каквото му харесва.