Което потвърждава това, което казах преди малкоБорба за нишата
----------
Ти спретна ли си своята?
.................................................. .......
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Те тоз требе да е голям комърджия
http://profit.ly/user/timothysykes
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Фицка ,Dobro uтро!
Не, за мен тоя дето си го дал за пример не е Голям комарджия, а Добър комарджия, а този е просто комарджия : http://zulutrade.com/TradeHistoryInd...aspx?pid=77674
а Голям комарджия мисля, че няма смисъл да посочвам, понеже всеки знае как изглежда.... все пак всички еволюираме от нещо.
Това долното няма отношение към твоя пример.
Горния примера е христоматиен (в линка). 97 седмици копаш на къра, и изведнъж тръгваш да утрепваш труда вложен през всичкото това време. Още преди време щях да ви го посоча, докато бе в зелено и дори прогноза щях да правя, че този ще фалира... ама ми се стори грозно. Сега като е фалирал, поне може да се развява като пример ... сетих се за труповете по биология дето ни водиха да гледаме на времето като ученик.
Накратко този бе любимец на Симеон Желев - онова строгото момче с форума. Преди около 6 месеца беше привлякъл над 10М капитал (разбира се тези 10М са сигурно някакво понятие на зулото, а не обема с който той реално разполага) - абе беше звезда.... и аз му се изкефих понеже е българче ... но един ден го забелязах да прави разни неща, които бяха обратни на моите, и това ме накара да го поразровя. Беше необяснимо за мен един добър трейдър да влиза по този начин, по който той го правеше - имаше някакъв добре изглеждаш възходящ импулс на М5 ( а ако не беше на 1Н) и нашия реши да скъсява по ценовия диапазон, който се оформи в горната дясна част на импулса... и при това добавя към обемите при пробиви на диапазона в долната му част, без да изчака поне малки признаци за липсата на присъствие на купувачи.... както и да е, пълна тъпотия като поведение - преднамерено, признаци на потенциален фалитко, да не говорим, че назад имаше сделки от рода : -240 (може и да са били и по-малко) пипса в обратната на неговата посока и затваряне на +20 - пълен смях - това още когато го лансираха за месната звезда им го казах, че тоя е фалитко независимо от растящия баланс ........
за какво пиша всичко това ... пичове, независимо от растящия баланс фалитковците си носят специфичен белег..... примера ви го дадох, за да видите че разстящ баланс дори и за по-дълъг период не значи нищо, риска си е много голям и преследва дори и добрите, а да не говорим за тези със порок в системите.
Най-елементарния начин да различиш големия комарджията е да погледнеш дали математическото му очакване на системата му е положително и DD-то ... ако в тези 2 пункта нямате контрол, пак можете да се печели, но фалита е гарантиран.... ей по-това се различават Големите комарджиите, а Добрите (както тука ги наричате бизнесмени) при тях е обратното.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
anonimen komardjia, и аз отнесох шамари от този провайдер. Та стигнах до един момент да ги изключа всичките. Повечето играеха по идна стратегия. Пускат 5 еднотипни сделки в посока тренда. 100 пипса стоп и 100 пипса ТП. Логично е ако тренда се запази, 5 позиции по 100 пипа са 500 пипа. И от там за нищо време си вдига рейтинга. Това наистина си бяха големи комарджии!!
и тук идва въпросът: къв го дирите въобще в простотия като зулу-то?
в момента , в който ми го показаха изкоментирах , че е пълна простотия тва и си спечелих съжалителните погледи на група уанаби милионери на чужд гръб.
всичките ближат рани в момента от зулу![]()
като видя някой да ми дава резултат в парично изражение, го "сторнирам"за мен най-важното е процента печалба - не е ли съответстващ, въобще не продължавам да чета/слушам.
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
има процент на нарстване на сметката. Процент за всяка сделка не виждам, поне аз. Ей това тук е в парично изражение:
http://profit.ly/user/timothysykes/trades