Всичко е в главите ни.
Да сляза по стълбите или с асансьора? Асансьора може да спре..... ама по стълбите па мое се спъна......Я да се прибирам у нас на леглото........
Всичко е в главите ни.
Да сляза по стълбите или с асансьора? Асансьора може да спре..... ама по стълбите па мое се спъна......Я да се прибирам у нас на леглото........
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
korleone, покер - борса нищо общо няма, с изключение на хазартния елемент - неопределеност.
оня лайк горе е с половин уста, просто поощрявам всеки старт започващ с убеждението, че е хазарт - щото съм голям хуманист!!!!.... за разлика от ония лекторчета от уебинарите, дето ако ги хванеш на живо да цъкат, то ще се оцвъкат.... имаше наскоро един зализан, синеок, дето подлъга 250 човека, от тях 235 жени .... е, изкара едни 3 пипа, ако трябва да бъда честен. Разбираш ли???
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нали за неопределеността говорим, това е тема за хазарта.
А по отношение на общото, за мен имат много общо, не можеш да кажеш, че риск мениджмънта няма общо, че money management-а като цяло няма общо.
Форекса за масовия трейдър си е 100 процента хазарт и колкото по- рано се осъзнае това, толкова по- малки загуби ще има . Анонимният е описал и в други теми кое е най-важното ,даже някои му се сърдеха .Основното в хазарта си е ММ, а на борсата също. А в повечето книги е отделено съвсем малко за това обикновено в епилога , а защо ли?
korleone говориш абсолютни глупостиЧак не ми се спори с теб Човече. Или си изгубил много мангизи на покер и на форекс ( едното няма нищо общо с другото
) и сега си търсиш оправдание, за да успокоиш душата си, или си търсиш място под слънцето на всезнайковците
Което и да е, ми е все тая и ти желая успех в живота ти - низ от случайности
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Oleg (15-09-2012)
Не бих казал че форекса е хазарт,по скоро форекса е машина за пари.Който я управлява ,той решава кой да печели и кой да губи.Тук няма случайност и неопределеност и затова неможе да се говори за хазарт.На тези пазари всичко се контролира от големите акули и всичко се знае.Целта им е да вземат парите на редовия инвеститор.Търговията е постоянна борба за оцеляване при която основната цел е да останем незабелязани докато натрупаме крупен капитал.![]()
daniwin (15-09-2012)
Не се знае, знае ли се ..... всичко зависи от много неща в много ситуации
.................................................. ..............
За мен форекс не е хазарт, най-вече, защото късметът е на задна позиция, за разлика от хазарта, където той е ключов.
Добре, фицката, радвам се, че на някой, който определя казаното от мен като "пълни глупости", не му се спори
п.п. Странен анализ ми правиш, но и от покер, и от футбол съм напред, като съм развъртял големи обеми, но ще бъда напред дотогава, докогато го отдавам съответно на по-слаби покер играчи и по-благоприятни футболни събития, във форекс съм на 0, с не много сделки до момента, но когато изляза напред, ще го отдавам на благоприятните пазарни събития, а не на астрологичните ми способности. Самия факт, че някой следи минали тенденции и прави технически анализ на графики въз основа статистиката и се надява тя да се повтори (което правят успелите "хазартаджии") си е доста странен до твърдението от същите тези хора, че това не е хазарт, а разбираш ли било нещо друго.
predator, как така във форекса "няма случайност и неопределеност", особено неопределеност, това би значело всички да печелят. "Редовия инвеститор" е на този пазар от скоро, съотнесено към цялата история на този вид търговия, така че надали може да се говори за конспирация на "големите акули", които разбираш ли печелят от редовите рибки, защото и големи, и малки губят в еднакви съотношения.
Аз в никакъв случай не казвам, че например движението на паунда или еврото през изминалата седмица не е било предвидимо, напротив. Но един случай или 10 или 100 не определят съвкупността. По същия начин аз мога да направя много пари за определен период на рулетка или пък на покер, играейки срещу хора, но не мога да поддържам печалбата, защото никой не може да предвиди картите или числата, силата в тези игри идва от психиката и чистата случайност. Както и силата във форекса, нещата не опират до техническия анализ, който, както виждаме, веднъж е успешен, веднъж не, опират до психиката, която заедно със случайността може да ти донесе големи печалби или загуби.
И подкрепям тезата си с процента успешни трейдъри, който процент не се променя с годините, докато обема и играчите растат главоломно. Защото, ако през 2012 година имаме купища повече информация, имаме милиони повече играчи и трилиони повече обеми, то успешните трейдъри са същата част от общата съвкупност както в миналото. Като приемем, че в съвкупността влизат постоянно нови трейдъри, а не излизат толкова бързо стари, т.е. извода е, че ако ги приемем за 5%, то в даден момент винаги са 5%, но не са едни и същи хора - едни излизат от този процент, други влизат, а задържащите се в него са изключенията, които можем да изброим и по имена най-вероятно. Сравнявам двете неща по отношение на статистиката, която ми е интересна на мен. И мога много подробно да сравня форекса с играта на блек джек откъм възможности и стратегии, защото начина на изобразяване на данните (графики или не) е просто визуално представяне на някакви събития от миналото, същото можем да направим с много хазартни игри и да следим подобни зависимости.
Последна редакция от korleone : 15-09-2012 на 14:06
Не знам защо, но много хора сравняват този вид дейност като хазарт. За мен разликата е огромна. При хазарта ти залагаш определена сума пари и или печелиш над нея или я губиш цялата. При форекса можеш да ограничиш твоята загуба със стопове. При хазарта разчираш на късмет, при форекса - на познания, умения, сигнали...