Съгласен съм абс така е, но има и насрещна страна която емитира опцията, а до колкото си спомням тя е задължена да изпълни сделката.Бъркаш.
Кол = право да купиш даден актив на дадена цена до определен ден
Пут = право да продадеш даден актив на дадена цена до определен ден
Когато купува опция, независимо каква е, ти купиваш това право и плащаш цена (премия)
Можеш също така да продадеш дадена опция, тогава се задължаваш да изпълниш опцията на друг, в случая получаваш премия. В този случай нямаш избор и трябва да я изпълниш.
----------
Вид хеджиране е .................................................. ..................![]()
Be patient, don't be greedy
![]()
Да отговориш със сърказъм в рамките на няколко секунди, на глупав въпрос е признак на здрав мозък
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
Именно от опит го знам това после го прочетох и гледай как съм го запомнил. И за това смятам че е важно да се знае от тези който за първи път чуват за опции![]()
![]()
Да отговориш със сърказъм в рамките на няколко секунди, на глупав въпрос е признак на здрав мозък
Тези дето за пръв път чуват, трябва си отворят по едно демо и по една дебела книга и да жулят поне 4 месеца само там.
Как сте агънца???
Абс я кажи ти при кой брокер праскаш опциите и дай някой читав с демо и аз да ги подхвана на ново
![]()
За валутни пробвай бенча, на саксото им. Там съм праскал едно 5-6 години, на саксо става дума. За другите искам първо утре да поговоря с тях и да видя как ги оценяват и ще дам мнение.
Как сте агънца???
coldys (13-12-2013)
За фронт пеек ли става въпрос, ако е за тях драсни едно лично, аз от тях още си чакам името и паролата за едно демо.
![]()
345 страници, 3.15 МВ е тази, която аз постнах по-рано,absfresh, благодаря за пореден път
опитах се да я сваля от линка, който беше даден, но нещо не можах да се справя... ако някой е успял ми се иска да я сравня с тази, която успях да сваля от тук
http://www.trading-software-collecti...tion%20Greeks/
много време съм чел това и онова, но май вече е време да навляза по-сериозно в тази материя и вече я чета
Иначе името и автора са същите.
Успех
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Mr.Profit (13-12-2013)
може ли да ми я изпратиш на man4ini@gmail.com защото предпочитам по-новите издания, а тази моята ми се струва старичка
----------
банда, имам идея
вижте първо това
това ме убеждава, че пазарът почва да калкулира тейпъринга и евро/долар е надолу... можем да вземем допълнително предимство през евро/франк ако 1.22 няма да падне... аз лично имам някои съображения, но идеята ми е да се играе през долар/швейцарец при локални минимуми на евро/франк и най-вече 1.22
тази картинка от къде я изковаможе ли да ми я изпратиш на man4ini@gmail.com защото предпочитам по-новите издания, а тази моята ми се струва старичка
----------
банда, имам идея
вижте първо това
това ме убеждава, че пазарът почва да калкулира тейпъринга и евро/долар е надолу... можем да вземем допълнително предимство през евро/франк ако 1.22 няма да падне... аз лично имам някои съображения, но идеята ми е да се играе през долар/швейцарец при локални минимуми на евро/франк и най-вече 1.22![]()
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,
![]()
alf (13-12-2013)