Ще ти кажа, що да не ти кажа.
Първо да направя уговорката, че си изтеглих вече първоначалната инвестиция и сега имам над 3200 еврака профит, които чакат да влезнат отново в позиция, започнал съм със 600 лева. Ръста го смятам за голям успех дотук.
Защо вярвам в криптовалутите.
1. Имат ясни правила
2. Зад тях стоят хора, а не правителства и болни амбии с парична маса (спестяванията на хората) да се борят кризи
3. Относително сигурни, бързи и почти безплатни са транзакциите с тях
4. Всички сме равни и аз с 5 биткойна и лицето ххххх с 5000 койна.
5. Не се налага да ги влагам някъде. Седят си ми някъде офлайн, няма как да ми ги откраднат, няма как да ми фалира банката. Примерно я пробвай да държиш дома дори 50000 лева. Ще им умреш от страх.
6. Вече е факт, че в новия банков надзор в Европа ще има клауза: Че при липса на капитал, при фалит кредиторите ще се удовлетворяват от депозитите над 100к, както в Кипър. Това значи, че банките вече не са сигурни и всеки е роб на малоумен мениджмънт, като държавите и ецб вече няма да спасяват. Само това ще даде огромен тласък на всякакви крипто разплащания.
7. Вече има над 150к търговеца, а може би и много повече през различни посреднидници, които приемат биткойн за разплащане. За мене 100к беше психологическа бариера за оцеляването на койните.
8. Предстои интегрирането им в ебей и всякакви онлайн магазини. Това вече ще е катапулта за койните, просто ще е международна легитимност.
Общо взето това са ми мотивите.
Но повече пара няма да вкарам. Ще си оперирам само с профита.