Първоначално написано от
Absfresh
Какво мислите за еврака така по-средносрочно?
Аз съм с идея за 1.20 като започне свиването на стимулите в САЩ. Лошото е, че това може да започне и след 3 месеца, може и утре.
Гледам го днес, по разни алтернативни методики. Застанало е или за як пробив нагоре с цел 1.37+ или за край на ъп-а и започване на слизане.
По мои сметки, но без да съм прецезирал още, индексите трябва да са на връх вече и да са потеглили за големи слизания.
Големият драйвър ще са американските 10 годишни дцк-та.
Посоката ще е следната, свиване на паричната маса в САЩ, това разбира се, след като са убедени, че са вкарали икономиката в ръст поне за 2-3 поредни тримесечия, после покачване на лихвите леко, до 2.9-3% (10 год дцк), яко излизане от всякакви индекси по света и връщане на парици в САЩ, търсене на долари и спад на всичко.
Няма да е от раз, но както сме забелязали, спекулантите са най-умните на пазара и само да подушат и ще видим яки трендове.
Долар/йена цел 110+
Евро/долар 1.24 -
10 годишен американски бонд 2.9+
ДАКС 7100 -
Дау 12900 -
Нафтата, трайно около 90
Много радикално звучи, но е време и света да си поеме глътка въздух, стига сме носили американците на гръб. Те от своя страна ще се превърнат в износител на газ и петрол (малък процент) и ще започнат да решават вътрешни проблеми. Връщане на циклите в икономиката. Трайно образователно и здравно решаване на проблемите, които са надвиснали над тях.
Китай ми е голямата въпросителна. Там е нужен ръст от 7% годишно за да няма бунтове и да крепят селското население, постепенно да го превръщат в градско. Да ама, тоя ръст е свързан с ръст на консумацията по цял свят, а света започва да брани собственото си производство. Юана е в борд с долара, това носи позитиви на щатите, но колкото повече го отвързват, толкова по-малко ползи за САЩ.
Лично за мен големия жокер ще са генните технологии и модификации. Най-подходящото законодателство отново е в САЩ, та в комбинация с шистите си мисля, че нещата там ще вървят все нагоре там, след кратка корекция при намаляването на стимулите сега.