И двете са грешни
Стопа се слага под/над дъно/връх
Стопа се мести под/над сигнален бар едва когато цената е направил достатъчно барове в нужната посока.
Стопа се мести на плюс 1, едва когато е направила още няколко бара в същата посока![]()
МАЕСТРО Олег
между другото тва за обръщането на тренда,
а особенно това за сам в къщи нещо не мога да го разбера????
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
и едно допълнение, поне за мен важи...
дори и да не тръгне в правилната посока веднага, никога не трябва да затварям преди да ми е ударило стопа...все пак би трябвало той да е според правилата и дори и да е по-голям % риск, по-добре да се плати...или поне да се изчака
вчера в озито така....затворих баш на корекцията на горе и след това се изсипа, ако бях оставил стопа да си свърши работата евентуално, след това направи 100пипа а аз търсех по 30 пипа![]()
та и за суинг щеше да има да оставя![]()
ма тва шубето е голям страх....![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
toranagasan (11-07-2013), NIQUE (11-07-2013)
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
Бачо и аз слагам стопове, но моите са съобразени с подкрепите и съпротивитеКато влизам по ПА всичко е лесно и ясно, защото имаме формирано ниво
Но при агресивен вход при корекция след първи импулс/вълна, реално нивото е последно дъно/връх при започнал нов тренд. Тоест стопа е много дълбок и риска е голям, но затова пък и печалбата се увеличава, защото имаме възможност да хванем следващи 2 или 4 вълни на новият тренд
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
добре, а винаги ли прибираш една част след като тръгне....примерно до достигане на съпротива/подкрепа....или чакаш да хванеш следващите няколко вълни?!...
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Ей тука си го писал. Което се пада някуде около или преди обядЗащото такава цена след това повече няма чак докато не се сурна.
----------
Aко не можеш да влияеш на пазара, по-добре не контри с надеждата да обръща само защото е стигнало някое ниво. Както го е стигнало, няма проблем да иде и до следващите 5 в същата посокаПа тогава ако ще и 1300пипа да тръгне в желаната преди това посока, все тая.
Но ти имаш стопове, така, че няма проблем.
Умен РЕД си![]()
REDA (11-07-2013)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
нарочно съботираш биоритмите и тройно благоприятните дни в които луната ще е в осма фаза в щурец , а овен във въгърец и това би се отразило на реколтата магически и циниите щеха станат като тикви