«Без працы не бенды кололацы»
https://www.youtube.com/watch?v=vHfb...&feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=z1O8PYKwt9E
Много пъти съм споделял, че "ЗАЩО' е без значение , ако ти обясня ЗАЩО ,това значи да ти предложа моят ключ от от вкъщи без да те познавам .
това автоматично ще доведе до обир/наи вероятно/, смяна на бравата с нова по защитена и нов ключ. Защо ми е всичко това.........?
Когато с една "система" търгуват много хора ,пазара си изработва резистентност към нея и тя престава да е ефективна..........
Моита е плод на двугодишна къртовска денонощна работа и анализи....../3ЧАСА СЪН защото все още работя и друго//...... и продължавам да я пасвам към непрекъснато променащите се модели........./акулите с много пари си' купуват" готови пресни системи
и като ги издоят на 80% ги пускат за масовката за още пари/
така че това което ще ти обясня сега утре може да е невалидно.......в твои интерес е да не знаеш ЗАЩО..ЧАТ ЛИ СИ!
"ЗАЩОТО" ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ГО ОТКРИЕ САМ И ДА ГО ПАЗИ!
Инък благодаря за хубаВите думи.......
за да можеш успешно да противодеистваш на пазра ,трябва да правиш като него ДА ГО ИЗНЕНАДВАШ като се стремишиш да не търгуваш по система/затова съм сложил погоре кавичките/
т.е. единични влизания с пълен обем в "произволен за него момент" когато видиш че е уязвим........и това да го гарантираш 100% в идеалният случаи. '"Дяволът винаги идва изневиделица" ЛЮБИМИЯТ МУ НОМЕР
alf, в грешка си.
Промяна не промяна, не можеш да смениш психологията на хората. Винаги ще се хващат в едни и същи капани и ще се ловят по един или почти близък начин. Такава е природата. Ефективността на колелото е била използвана преди хилядолетия, използва се и сега. Цикличността я е имала преди, има я и сега. Златното сечение го имало, има го и сега и ще продължава да го има. Това са природни фактори които каквото и да правиш, ти не можеш да промениш и да искаш. Така, че да си мислиш че ако днес правиш едно и утре спре да работи, то си в грешка.
А за форекса и трейдинга като цяло пък, въобще няма какво да не работи. Защото всичко е ясно.
Тренд и рейндж. Какви точно се избира спрямо инструмента и системата ти на търгуване. Повечето мислят че трябва да използват едно нещо на всички пазари в всякакви условия. Реално трябва да използват това нещо за условията за които е пригодено. Аз търгувам само в тренд, значи рейнджовите инструменти не ми вършат работа и затова не ги използвам.
Избирам такива които имат по-висока волатилност. Ако търгувах рейнджовете, тогава обратното.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Nasko (23-12-2012), Emil Enchev (23-12-2012), фицката (23-12-2012), RyMu (23-12-2012)
АЛФ ЗНАЕ КАКВО ПИШЕ И НИКОГА НЕ ГРЕШИ КАТО ГО ПРАВИ!alf, в грешка си.
Промяна не промяна, не можеш да смениш психологията на хората. Винаги ще се хващат в едни и същи капани и ще се ловят по един или почти близък начин. Такава е природата. Ефективността на колелото е била използвана преди хилядолетия, използва се и сега. Цикличността я е имала преди, има я и сега. Златното сечение го имало, има го и сега и ще продължава да го има. Това са природни фактори които каквото и да правиш, ти не можеш да промениш и да искаш. Така, че да си мислиш че ако днес правиш едно и утре спре да работи, то си в грешка.
А за форекса и трейдинга като цяло пък, въобще няма какво да не работи. Защото всичко е ясно.
Тренд и рейндж. Какви точно се избира спрямо инструмента и системата ти на търгуване. Повечето мислят че трябва да използват едно нещо на всички пазари в всякакви условия. Реално трябва да използват това нещо за условията за които е пригодено. Аз търгувам само в тренд, значи рейнджовите инструменти не ми вършат работа и затова не ги използвам.
Избирам такива които имат по-висока волатилност. Ако търгувах рейнджовете, тогава обратното.
Изглеждаш аргументиран но само на пръв поглед...
1.понятията тренд и реиндж са доста размити по фреимовете, да не говорим че реиндж не съществува.и би трябвало да не те плаши.
на един фреим си низходящ тренд ,на друг си във възходящ , на трети си в реиндж/хоризонтален тренд/
2.природните фактори съществуват и работят.Това което ти убягва е че във форекса те са с непрекъснато изменящ се център тежеста
т.е, получава се едно биене и природните закони стават жалка карикатура , грозотия ,която ние интуитивно отхвърляме понеже я нямаме в съвършенната база данни мозъка си .
/когато ДЯДО БОЖЕ НИ Е СЪЗДАВАЛ НЕ МУ Е БИЛО ДО КАРИКАТУРИ /
ТОчНО ТАЗИ НАША СЪВЪРШЕННОСТ, НЕ И Е ПРИСЪЩО ,ЧУЖДО И Е ДА ПОЗНАВА ОГРОЗЯВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ.за какво и е?
3.АКО за теб е толкова елментарно да търгуваш какво правиш тук във форума........с теб би трябвало да се говори само след предварително записванепроверки за оръжие и други....
по скромно и ние сме чели това онова..........
4. НИЕ полагаме огромни усилия да познаем грозотата ,в замяна получаваме пари ако я припознаем...........помисли!
Последна редакция от alf : 23-12-2012 на 00:44
alf, пак използвайки любимата си думичка - ЗАЩО го правиш тогава, т.нар-то процедиране визирам? Защо си губиш времето?
Искаш да помогнеш на някой?! Как? Като те следва, като камикадзе? Наистина не разбирам! Или е със състезателен характер, мерене на ...интелект? Както и да е, категорично не съм съгласен с теб, но с удоволствие ще продължавам да ви чета, (абстрахирайки се, както и до сега, от числа и прогнози) заради забавния дух царящ в темата.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Е ти още малко ще ми кажеш, че не трябва да ям и кисело зеле![]()
Неизвестното провокира страх. На пазара няма такава неизвестност. Няма как да видя нещо, което не се е случвало и преди.
Тогава търгувай само един фрейм. Какъв е проблема ? Аз така правя. Колкото повече променливи вкараш, толкова по-вероятно да се омоташ.
Нищо не се изменя. Каквото е било преди, същото е и сега. Разликата е единствено във волатилността. Както казах, хората не се променят. А пазарите се управляват от хората.
RyMu (23-12-2012)
http://www.focus-news.net/?id=n1731613
Мелбърн. Животните в зоопарка в австралийския град Мелбърн получиха специално коледно угощение, предаде информационното издание „Нюз ком”.
Подаръците включваха плодове, ядки и пилета. Суматрийските тигри, горилите, орангутаните и сурикатите с нетърпение разкъсаха опаковките на своите подаръци.
Орангутаните се радваха на угощение от плодове и ядки, а горилите получиха череши и ягоди.
а нии клетите ко ? само ще гледаме маи!!!![]()
«Без працы не бенды кололацы»
https://www.youtube.com/watch?v=vHfb...&feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=z1O8PYKwt9E
Привет на всички жиуотни. И най вече на тези в зоопарковете и в оборите.
Също така и на свободните, космическите, и всякакви останали твари!!![]()
АПЕЛИРАМ ВСИЧКИ ЧИТЯЩИ И ОЦЕНИЛИ ТАТО
ПОЛЕЗНА ЗА ТЯХ ТЕМА ДА ГЛАСУВАТ ТУКА:
https://forum.bg/showthread.php?701-...%B0-2012/page5
за РЕДА ПРОЦЕДИРА !!!![]()
Реде сложил съм глас за теб , и тук да го напиша - да ме отразиш![]()
REDA (23-12-2012)
Реде организирах ти мащабна рекламна кампанияМислим, че победата ти е в кърпана вързана затова предлагам спокойно да се настроиш за предстоящите празници
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН