Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Oleg (02-12-2013)
Олег, когато говорим сериозно, въобще не го приемам като заяждане а като градивна критика!Фафле, щом пишеш във форума и редовно си по кафетата с приятелки, значи имаш супер много време, което предпочиташ обаче да похабяваш с глупости, вместо в нещо което ще ти бъде наистина от полза.
Не го приемай като заяждане, но това е факт. Щом имаш работа, тя трябва да се свърши. Мързела и трейдинга не вървят ръка за ръка. Познавам няколко такива мързела, нито един не прокопса![]()
od:
Да имам свободно време !
Значи:
Спирам да излизам, и залягам над книгите!
Ако не пиша, да не се чудите.........![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Oleg (02-12-2013)
Напротив, веднага мога да ти аргументирам
Всички големи загуби ще и се набият в очите и ще види, че са били или контри на 4 часов, дневен тренд или проблем с обема.
Ще си хване 5 сетъпчета и ще си ги опише, в коя част на деня действат, при каква пазарна постановка действат, ако пък има някакви новини извънредни, дали резултата е случаен, дали е тренд, дали е рейндж, колко е тренд преди модела? Много фактори.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Абс, знаех че си ПРИЯТЕЛЧЕ!А защо не минеш на микро обеми спрямо сметката.
Ама наистина микро. Примерно 1000 евро сметка, влизаш с 0.01 до 0.03, стоп, лимити, описваш си всяка сделка защо си влезнала, излезнала, защо там стоп, защо там лимита. Това е много важно, след няколко месеца ще започнеш ясно да виждаш грешки, след още няколко ще търсиш начини да избегнеш яловите входове.
И така и така сме тука във форума, питай ни за наши отигравания, всеки има различен стил, от този малко от онзи и ще си изградиш собствен. Аз лично не бих отказал съвет.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И аз същоНапротив, веднага мога да ти аргументирам
Всички големи загуби ще и се набият в очите и ще види, че са били или контри на 4 часов, дневен тренд или проблем с обема.
Ще си хване 5 сетъпчета и ще си ги опише, в коя част на деня действат, при каква пазарна постановка действат, ако пък има някакви новини извънредни, дали резултата е случаен, дали е тренд, дали е рейндж, колко е тренд преди модела? Много фактори.
Тези загуби, няма да разбере защо са станали, защото няма да е наясно каква е разликата между сетъп и сигнал.
дали е контра на 4, Д1 или волюм, става много сложно и пак няма да го разбере. Това е много информация, която трябва да е преди сделката, а не след нея да се мисли.
Да си измислиш причина за загубата е също толкова лесно, колкото и причина за вход. Могат да бъдат купища варианти и нито един верен. А при начинаещ, почти всичко което му хрумне, ще му звучи правдоподобно, защото няма нужните знания.
Това с новините може да го изолира наистина, но не е чак такъв проблем.
Колко е тренд преди модела, те това пък хептен няма да си има идея, въобще какво означава.
Всичко това което си описал, може да се разбере от някой който вече е станал трейдър или е много близо до това ниво.
Nasko (02-12-2013)
Гледай сега. Не мисля, че си прав.И аз също
Тези загуби, няма да разбере защо са станали, защото няма да е наясно каква е разликата между сетъп и сигнал.
дали е контра на 4, Д1 или волюм, става много сложно и пак няма да го разбере. Това е много информация, която трябва да е преди сделката, а не след нея да се мисли.
Да си измислиш причина за загубата е също толкова лесно, колкото и причина за вход. Могат да бъдат купища варианти и нито един верен. А при начинаещ, почти всичко което му хрумне, ще му звучи правдоподобно, защото няма нужните знания.
Това с новините може да го изолира наистина, но не е чак такъв проблем.
Колко е тренд преди модела, те това пък хептен няма да си има идея, въобще какво означава.
Всичко това което си описал, може да се разбере от някой който вече е станал трейдър или е много близо до това ниво.
Решава, че ще трейдва евро/долар.
Сяда и си анализира волите, от 5 мин до седмична. Поредните воли, от часове до месеци. И по отношение на тренд и по отношение на рейндж.
След това сяда и си анализита за 3-4 години пробивите /рейнджовете, кога се развиват, на кое работно време, на кой опън и клоуз.
Това са стотици часове работа. Може и с експерт да стане за няколко часа, но идеята да придобие представа за пазара.
После взема 5-10 модела и започва да ги търси и налага, комбинира с вола, тайминг. Постепенно ще намери филтри и след 1000 часа анализ, ще има представа от инструмента. За втория ще го направи с експерти и ще се довери на данните, но за първия е НАЛОЖИТЕЛНО да го направи ръчно и чрез наблюдение.
За загубите, основните големи загуби са или контра без стоп или проблем с обема. Като види 10 такива цифри в хисторито и има описана причината за грешката, ми ще спре да я прави. Много хора и след 5 години на реалния пазар си я правят.
Как сте агънца???
Fafa (02-12-2013)
Тя е начинаеща. Всичко това което си го написал, може да го направи някой който осъзнава и разбира това което си написал.Гледай сега. Не мисля, че си прав.
Решава, че ще трейдва евро/долар.
Сяда и си анализира волите, от 5 мин до седмична. Поредните воли, от часове до месеци. И по отношение на тренд и по отношение на рейндж.
След това сяда и си анализита за 3-4 години пробивите /рейнджовете, кога се развиват, на кое работно време, на кой опън и клоуз.
Това са стотици часове работа. Може и с експерт да стане за няколко часа, но идеята да придобие представа за пазара.
После взема 5-10 модела и започва да ги търси и налага, комбинира с вола, тайминг. Постепенно ще намери филтри и след 1000 часа анализ, ще има представа от инструмента. За втория ще го направи с експерти и ще се довери на данните, но за първия е НАЛОЖИТЕЛНО да го направи ръчно и чрез наблюдение.
За загубите, основните големи загуби са или контра без стоп или проблем с обема. Като види 10 такива цифри в хисторито и има описана причината за грешката, ми ще спре да я прави. Много хора и след 5 години на реалния пазар си я правят.
Ти като започваше в самото начало, това което си описал сега ли направи ?
Спомни си точно какво прави ти.
Ми човек, не помня за форекса.
В университета имах лекции, изцяло за търговия с акции, после стажове пак само с акции. Учихме всичките видове анализ, говоря предимно счетоводни анализи и опен интерест.
И чак 2-3 години след това открих домашния форекс. На онези времена нямах средства за стабилен портфейл в акции и това да ми е прехрана и тръгнах на форекса, като по-достъпен.
Но как точно карах в началото, не помня. Яко четене на боклучави книжлета и търсене на някакви истини. Май Бил Уилиамс ми помогна в някакъв момент.
ЕДИТ: Само да добавя, че започнах да печеля последователно с някаква предвидимост след като направих това, което съм описал.
Как сте агънца???
КинО (02-12-2013)