какво объркващо има в обяснението....или пък грешно....камоли дезинформиращо.....Объркващо, дезинформиращо, грешно и с нулева реална стойност. Единственото което има по графиката е акумулация и дистрибуция.
Сега измишльотините може да вървят много пред начинаещите, но за сериозен трейдинг, какъвто се опитваш да правиш...не се връзват
Ти ще търгуваш или ще си съчиняваш историики ?![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
Олег, аз да не съм пред катедрен съвет, бре? Половината - за акумулация на големи позиции и частично излизане при видими пазарани ордери е вярно и просто преразказвам чужди думи. След това ордерите, които се слагат зад нива - това си е аксиома. Добавих един "контрел" за цвят и ти ме разнищиОбъркващо, дезинформиращо, грешно и с нулева реална стойност. Единственото което има по графиката е акумулация и дистрибуция.
Сега измишльотините може да вървят много пред начинаещите, но за сериозен трейдинг, какъвто се опитваш да правиш...не се връзват
Ти ще търгуваш или ще си съчиняваш историики ?![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Ей сега ако бият 1.3241 бид и късите ще ги позабравим за няколко часа.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Бомбе, ако ордерите бях толкова много зад тези нива, то обема нямаше да е концентриран в нивата, а зад нивата, не мислиш ли ?Олег, аз да не съм пред катедрен съвет, бре? Половината - за акумулация на големи позиции и частично излизане при видими пазарани ордери е вярно и просто преразказвам чужди думи. След това ордерите, които се слагат зад нива - това си е аксиома. Добавих един "контрел" за цвят и ти ме разнищи
И при множеството подкрепи и съпротиви които има на графиката, ти като ги наредиш такива въображаеми ордери зад нива и като сложиш и нивата, кое по-напред ще гледаш ?
Има ниво например на 3250. Ордерите са концентрирани около 3250 в +/-10-15пипа, а може и по-малко. Всичко над тази стойност, вече е струпване на ордери на съвсем други нива.
п.п.
Бомбе, и входа и изхода се пласират по един и същи начин. Няма такова нещо като:
Последна редакция от Oleg : 30-08-2013 на 10:20
Олег, ти като влезеш в позиция, къде слагаш стопа?Бомбе, ако ордерите бях толкова много зад тези нива, то обема нямаше да е концентриран в нивата, а зад нивата, не мислиш ли ?
И при множеството подкрепи и съпротиви които има на графиката, ти като ги наредиш такива въображаеми ордери зад нива и като сложиш и нивата, кое по-напред ще гледаш ?
Има ниво например на 3250. Ордерите са концентрирани около 3250 в +/-10-15пипа, а може и по-малко. Всичко над тази стойност, вече е струпване на ордери на съвсем други нива.
S/R - биват статични (ценови нива) и динамични (трендлинии). Тези, за които в момента си говорим са статичните. Представлява ниво, от което цената е направила лег (не се сещам думата). Защо, след като цената вече се е придвижила, това ниво е съпротива или подкрепа? (питам те сериозно, защото съм учуден, че въобще го дискутираме)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За нас е проблем най-вече къде влизаме. Търсим най-правилното място с най-малък риск. При фондовете не е така. Влиза се на части, излиза се на части. Сам го каза - акумулация, дистрибуция.Олег, я пак прочети какво точно написах по-горе, че май се въртим във все по-омагьосан кръг
![]()
Защото има струпване на обем, който е много по-голям от този който е над да кажем съпротивата и следващата му спирка е следваща подкрепа, където има такова струпване.Олег, ти като влезеш в позиция, къде слагаш стопа?
S/R - биват статични (ценови нива) и динамични (трендлинии). Тези, за които в момента си говорим са статичните. Представлява ниво, от което цената е направила лег (не се сещам думата). Защо, след като цената вече се е придвижила, това ниво е съпротива или подкрепа? (питам те сериозно, защото съм учуден, че въобще го дискутираме)
А стопа се слага над тази съпротива, но там ордерите са в пъти по-малко и не оказват влияние
----------
Ма ти сега последно за кой говориш ? Мислех, че за фондовете точно говориш и как входа им не бил проблем, но изхода бил.За нас е проблем най-вече къде влизаме. Търсим най-правилното място с най-малък риск. При фондовете не е така. Влиза се на части, излиза се на части. Сам го каза - акумулация, дистрибуция.Олег, я пак прочети какво точно написах по-горе, че май се въртим във все по-омагьосан кръг
Бомбе, остави кръговете. Нещо което не понасям още от основното са празните приказки, разтягането на локуми и изобразяване на нещо супер точно и конкретно, с цели преразкази и от типа какво искал да каже автора.
Има подкрепа/съпротива на някаква цена. На 50пипа по-нагоре има друга съпротива. ТОЛКОВА.
Няма никакво значение, дали има контрели, че някои искал да разтоварва на части, трети искал да прави scale in, четвърти пък правел mean reversion, пети бил скалпер, шести бил суинг трейдър, седми бил инвеститор и му е все тая къде е цената след две седмици.....Всичко това са пълни глупости, нямащи никаква практическа стойност за един прайс акшънист и не само.
Единственото което има значение е дадената графика с цените. А кой какви ордери и как е решил да си ги пласира, си е единствено за него, но не и за отсрещната страна.