Eх, тези новобранци във форума, малко като ги затрудниш и хванеш натясно все им еднакви репликите.
никаква градивности креативност, напоследък.
Eх, тези новобранци във форума, малко като ги затрудниш и хванеш натясно все им еднакви репликите.
никаква градивности креативност, напоследък.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
gambletrade (28-11-2018), minkov (28-11-2018), Нерегистриран (2), kypa (28-11-2018), presptc (29-11-2018)
То и новобранци няма много напоследък. Язе затова искам Иван да остане.
А темата за Гроша както стана бая активна напоследък ако спечели Тема на Месеца за раздела на Иван ще му дадат още 30 доларес от бонукса.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Novak (28-11-2018), minkov (28-11-2018), Нерегистриран (3), borkooo_pz (01-12-2018)
Или съмЕдин въпрос имам само към теб. Ти преди да отовриш позиция на пазара как смяташ с какъв обем да влезеш в нея?
Все тая де, обема е в зависимост от капитала на сметката и определения риск преди влизането в сделка. Просто исках да кажа, че големите или малките обеми зависят от самата сметка. За търговец с 1000$ капитал 0.08 може да е много ама за друг такъв със 100 000 $ капитал е смешен обем.
И мисля, че математиката ми е на доста високо ниво, да не кажа и на по-високо от твоето, макар да не те познавам. Освен ако не си учил 8 висши математики + 3,4 икономически насочени или си?
Приемаме, че уставния ни капитал е 1 000$ и всяка следваща сделка в рамките на месеца, се отваря с равен обем равняващ 5% т.е. SL (stop loss) на всяка сделка трябва да бъде равен на не повече от 50$, ако 20pp се равняват на нашия SL (stop loss) = 50$ и обем от 0,2 лота, то дори и да отворим друга позиция със SL(stop loss) 40 pp, то обемът трябва да е = 0,1 лота, за да спазим коректно управлението на нашите средства.Авиоинженер /магистърска степен/, завършил университет в бившият соцлагер,признат на запад от време оно. Втората ми магистратура е финанси от не толкова престижното УНСС
Старичък съм вече. Не помня точно колко математики съм учил
За обемите си в грешка. Зависи от стратегията. Със сумата от твоя пример ако търгувам интрадейски и имам успеваемост 80% /а аз я имам, дори и по-висока/, мога да си позволя доста голям обем.
ПП Уставнен е капиталът, когато регистрираш дружество с ограничена отговорност или акционерно. Или не?
ПП2 Заеви галфоните, дето те вземат за мезе тука. Обясни ми лично на мен защо аджеба требе да инвестирам в това чудо? Аз други причини освен, че името е готино и създателя българин не успях да открия![]()
Последна редакция от gambletrade : 28-11-2018 на 21:32
minkov (28-11-2018), Нерегистриран (15), presptc (29-11-2018), kypa (30-11-2018), borkooo_pz (01-12-2018)
Да упорит е Иван и има данни, ще видим може и да стане спекулантин от него.
Като понаучи, че уроците при спекулата са скъпичко платени или ще си извади изводите или не.
Иване ти саво с този грош ли се занимаваш?
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
gambletrade (28-11-2018), minkov (28-11-2018), Нерегистриран (3), presptc (29-11-2018), kypa (30-11-2018)
Аз ако имах време да се занимавам само с него щях да си стана ММ и да пея и да щракам с пръсти, ама нямам време, а не мога да си оставя фирмата, защото освен, че ми е сигурен доход си ми е хоби и успявам да съчетая работата с удоволствието. ММ на грош е нужен и то не само един, за да подпомогне развитието му и естествено той да си докарва доход от това. Ама то не стига само с искане, трябват пари, знания и време. Парите да кажем са налични, време никакво, а относно знанията имам какво да уча още. Има и кой да ме напътства, но не желая да губя времето на някой, да ми обяснява седмици, а аз в крайна сметка да не се занимавам с това. Работата на ММ не е от ден до пладне и си изисква и 3-те фактора, а при липсата на един от тях резултатите няма да са никак приятни.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Адмирации за степента, имаме разминавания в това за търговията, но да не разводнявам повече темата, нямам идея да говоря за форекс, а и след като се хвалиш със 80% на интра, пусни една годишна история на сметка, че да видя и аз един толкова успешен. Похвали се или няма такава сметка, няма за 1 година назад?Или съмАвиоинженер /магистърска степен/, завършил университет в бившият соцлагер,признат на запад от време оно. Втората ми магистратура е финанси от не толкова престижното УНСС
За обемите си в грешка. Зависи от стратегията. Със сумата от твоя пример ако търгувам интрадейски и имам успеваемост 80% /а аз я имам, дори и по-висока/, мога да си позволя доста голям обем.
ПП Уставнен е капиталът, когато регистрираш дружество с ограничена отговорност или акционерно. Или не?
ПП2 Заеви галфоните, дето те вземат за мезе тука. Обясни ми лично на мен защо аджеба требе да инвестирам в това чудо? Аз други причини освен, че името е готино и създателя българин не успях да открия
Ако си прочел всичко писано от мен за грош, то това са положителните му качества, а ако за теб са отрицателни и не виждаш нищо положително, то най-добре не се занимавай с Грош.
П.С. Това важи и за всички останали
П.С. Сега ще закарам разговора точно там където трябва![]()
Последна редакция от Ivan9310 : 28-11-2018 на 22:37
Нерегистриран (5), kypa (30-11-2018)
30, 50 или 100 нямам намерение да регистрирам и отварям сметка в инста, защото така или иначе нямам време за форекс.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (30-11-2018)
Каква успеваемост имашИли съмАвиоинженер /магистърска степен/, завършил университет в бившият соцлагер,признат на запад от време оно. Втората ми магистратура е финанси от не толкова престижното УНСС
ПП2 Заеви галфоните, дето те вземат за мезе тука. Обясни ми лично на мен защо аджеба требе да инвестирам в това чудо? Аз други причини освен, че името е готино и създателя българин не успях да открия
Има една тема:
Заблудата наречена баланс
Подозирам, че е отворена специално за теб![]()
kypa (30-11-2018), borkooo_pz (01-12-2018)
Самозаблуда, самозаблуда..... За твърдението, че литературата ти втълпява множество вредни навици в търговията, съм напълно съгласен, но има и полезни просто трябва да се отсяват.
Но ММ(money managment) за мен е най-важното нещо, то е А-Б в търговията за мен. Няма 100% печеливш трейдър или поне аз не познавам, рано или късно стават грешки. За мен е важно какъв % е печалбата на база 12 месечна търговия. При търговия влизам с 3 до 5% от капитала ми и това ми дава спокойствие да вземам решения. Голяма част от новите и неуспешни трейдъри влизат с големи обеми, цената тръгва срещу тях и започват да треперят пред компютъра, а от там вземат и неадекватни решения.... Ами дори и да тръгне срещу мен аз съм си изчислил там едни 3% и ако ги губя постоянно, значи нещо не е наред със стратегията ми, но ако печеля 50% или + от отворените позиции на годишна база и всяка от тях е с 1:2 (risk reversal), в най-лошия сценарий ще натрупам 50% в края на годината, като това е при положение, че търгувам с еднакви обеми за периода от 12 месеца.
Нерегистриран (7), kypa (30-11-2018)
Последна редакция от gambletrade : 29-11-2018 на 14:12
Нерегистриран (2), kypa (30-11-2018), borkooo_pz (01-12-2018), saxsten (02-12-2018)