Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Скаран съм аз с автоматикатаПри мен всичко е ръчка
Ще стискаме палци на Нео и дано успее момчето, че да има и там българин-първенец
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
neo (02-09-2012)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това е извадка от февруари при Алпари за период от 2 седмици. Във форумът на Желев спорихме с някого дали могат да се направят 100 трейда за месец и през ден-два пусках графика, докато стигнах 100![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Благодаря, наистина ще имам нужда от стимул повреме на състезанието
Oleg, ливъриджа е 1:100, а линейното нарастване се дължи на ограничението на организаторите да не се надвишават 15 лота в една посока на един инструмент. В началото не е линейно, защото с 10 000$ начален капитал не може да си позволи да отвори 15...
Благодаря.
1:100, но спрямо капитала с колко влизаш питам или с толкова влизаш директно.
Т.е. на 1000Е влизаш с 1лот в евро долар например, така ли ?
А ограничението от 15 лота какво значение има ? Просто не можеш да отвориш по-голяма позиция. Няма връзка с движението което ще хващаш.
Тези 20 сделки за какъв период от време са и колко е средната продължителност на сделка ?
Браво, аз все още трудно правя повече от 5-6 поредни плюсови сделки, но това което показа силно ме мотивира![]()
Експерта отиграва с процент от капитала и когато капитала нарастне, че да може да отваря с над 15 лота процента вече е без значение. Това е общо взето което мога да кажа.... Останалото е "фирмена тайна", ако мога така да се изразя .Благодаря.
1:100, но спрямо капитала с колко влизаш питам или с толкова влизаш директно.
Т.е. на 1000Е влизаш с 1лот в евро долар например, така ли ?
А ограничението от 15 лота какво значение има ? Просто не можеш да отвориш по-голяма позиция. Няма връзка с движението което ще хващаш.
Тези 20 сделки за какъв период от време са и колко е средната продължителност на сделка ?
----------
Спомням си го този спор преди година или две?. Желев беше пуснал стейтмънт с 500 ръчни за един месец май?
neo, метата не ми е любим терминал и малко се бъркам. кое какво е.
МАЕ-то е Maximum Adverse Excursion. Това ти е стойността на отиване на минус на сделката преди да бъде затворена.
Например отваряш на 1.3550 и цената пада на 3320 а после се вдига до 3580 и ти затваряш на 3570. МАЕ-то ти е 30пипса
Ако отвориш на 3350 и цената падне фо 3320 а ти затвориш на 3340, МАЕ-то ти е пак 30пипса.
Може да се представи в пипсове, проценти и стойност на капитала, което обаче според мен няма смисъл защото търсената стойност е процента.
В метата няма данни нито за МАЕ, нито за МFE. МFE-то е обратното на МАЕ и показва до колко на плюс ти е отишла позицията преди да я затвориш.
Колкото МАЕ е по-ниско а МFE e пo-високо е толкова по-добре.
И дава много добра представа особено за ЕА-тата защото веднага виждаш за конкретната сделка колко е и може да се коригират параметрите на с-мата ако се налага.
При метата трябва да вкараш данните в ексела и там да смяташ. При нормална платформа директно си го има като опция.
Та питането ми е от тези 24 позиции до колко пипса са ходили на минус преди да бъдат затворени на печалба. И на каква печалба пак в пипсове са затваряни.
И ако може да кажеш и колко е средната печалба от всички сделки в пипсове колко е ще бъде супер.
Така де, като ще показваш да питам, че и мен ме интересува
----------
Много уважавам това. Затова и не те питам на какво се основава системата, а само резултатите от нея.
----------
neo, в стейтмънта пише общо сделки 83. Освен тези 24-те затворени има други отворени ли ?