Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Яаааааааа .......
Безкрайно приятна изненада. Лиценза ми за старата версия на Strategy Quant работи и върху новата версия. Сега спокойно мога да си ползвам и двете версии.
За който не знае - лицензната политика на Strategy Quant е да се лицензира компютър, а не самата програма. Тоест ако компютъра ви е лицензиран, на него едновременно могат да работят много копия на Strategy Quant. Сега разбирам, че на него с този лиценз могат да работят едновременно както старите, така и новите версии.
Когато човек заплати лиценза, получава по мейл лицензен ключ. След това при първото стартиране на програмата въвежда този ключ, и той се регистрира някъде в техните сървъри. От този момент нататък Strategy Quant може да се стартира само от този компютър и от никой друг. Може обаче да се отиде на сайта в собствения си профил и да се изтрие лиценза от този компютър. Това ще даде правото да се пусне програмата да работи от друг компютър, и от този момент нататък само на другия компютър ще може да се пуска Strategy Quant.
Има и още една тънкост, която не я декларират официално, но за нея прочетох в техния форум. Става въпрос за това, че ако си направиш устата посредством мейл, без да заплащаш повече пари ще ти дадат и още един лицензен ключ, който може да се ползва на втори компютър. Този втория лицензен ключ е с ограничена функционалност (няма Robustines Tests), но във всичко останало си работи безпроблемно. Точно с този втория лицензен ключ съм си сложил на един 64-ядрен сървър 20 копия на Strategy Quant, и повече от месец те работят денонощно и търсят стратегии по 20 различни валутни двойки.
Нерегистриран (2)
Не ви съветвам да работите с 32-битовата версия. Тя е много по-бавна и по презумпция е лимитирана на 4 гигабайта RАМ. Крайният резултат от работата с нея е поне 10 пъти по-ниско Performance.
Изтеглете си 64-битовата версия и се опитайте да я омагьосате. Дори и да не е най-последната версия, пак ще сте на далавера заради голямото бързодействие, особенно ако я ползвате на компютър с повече от 8 ядра.
Иначе не знам какви формати на хисторито се опитвате да нацелвате. Просто отваряте файла и Strategy Quant сам си разпознава неговия формат и го импортва. Цял ден пишете някакви постинги и правите някакви опити да решите някакъв проблем, който всъщност не съществува. Експортва се с Tick Downloader и веднага след това се импортва в Strategy Quant без въобще да се мисли какъв формат има файла.
Последна редакция от Mateev : 18-10-2018 на 21:24
Между другото на теб май ще ти е по-полезен EA Wizard https://docs.strategyquant.com/what-...-and-ea-wizard
брех ще излезеш прав като гледаммежду другото на теб май ще ти е по-полезен ea wizard https://docs.strategyquant.com/what-...-and-ea-wizardв моя случай не търся само атоматизиране на готови идеи, сега разбирам защо говорим малко на различен език относно стратегиите на sq-то..
аз принципно се бях навил да си купя, но вчера като ми поискаха 1550 е и малко ми се досвидя, писах им за отстъпка, сега са ми отговорили с оферта за 1200 ене ви съветвам да работите с 32-битовата версия. тя е много по-бавна и по презумпция е лимитирана на 4 гигабайта rам. крайнияt резултат от работата с нея е поне 10 пъти по-ниско performance.
изтеглете си 64-битовата версия и се опитайте да я омагьосате. дори и да не е най-последната версия, пак ще сте на далавера заради голямото бързодействие, особенно ако я ползвате на компютър с повече от 8 ядра.
но след като вече имам вървяща версия, макар и малко по бавна, няма да бързам и ще изчакам да видя ще изкара ли нещо що годе смислено. по-скоро ще взема по-бърз комп за тези пари.
това което ме притеснява е че не намерих в форума им и в нета някой да се похвали с добре печеливша с поне 2 години стратегия, генерирана с sq
Да, даването на такива пари много боли, но ако човек се замисли, това са само 1-2 месечни заплати. От тази гледна точка (на загубеното лично време) този продукт се изплаща много бързо, защото ускорява развойната дейност 1000 пъти и така икономисва огромен обем лично време. Какво предпочиташ - да се луташ още дълги години, или за 1-2 месеца да научиш неща, която цял живот няма откъде другаде да ги научиш.аз принципно се бях навил да си купя, но вчера като ми поискаха 1550 е и малко ми се досвидя, писах им за отстъпка, сега са ми отговорили с оферта за 1200 е
но след като вече имам вървяща версия, макар и малко по бавна, няма да бързам и ще изчакам да видя ще изкара ли нещо що годе смислено. по-скоро ще взема по-бърз комп за тези пари.
това което ме притеснява е че не намерих в форума им и в нета някой да се похвали с добре печеливша с поне 2 години стратегия, генерирана с sq
Колкото до намирането на стратегии - не очаквай продукта да свърши всичко вместо тебе. Неговото ползване е само 50% от работата, която трябва да се извърши. Останалите 50% трябва да ги свърши твоя мозък, след като види къде какви потенциални зависимости съществуват, и след това се замисли как да ги комбинира в нещо наистина работещо.
minkov (19-10-2018), Нерегистриран (1)
Вече няколко часа разглеждам новата 4-та версия и трябва да ви кажа, че направо съм очарован. Тази версия е 100 пъти по-добра от старата. Има огромно количество нова функционалност. Също така са премахнати всички ограничения, които ги имаше в старата версия. Буквално с новата версия вече могат да се разработват всякакви стратегии без никакви ограничения. Ако нещо го няма като функционалност, просто можете да си го напишете на java и програмата ще започне да работи с него.
Всъщност започнах да пиша този постинг, защото съмненията ми за ниското качество на котировките на DukasCopy се оказаха напълно основателни. В тази новата версия има анализатор на качеството на котировките и познайте какво ми показа например за EURUSD за данните от последните 5 години - 8257 дупки с липсващи барове е тях, както и 13434 игли с размер, по-голям от 1% (над 120 пипа). Още не съм импортвал цялата история на някой инструмент, но така като гледам в нея ще има поне 50 000 огромни игли над 100 пипа и не се знае колко още от по-малките.
Така че забравете да тествате стратегии с данни от DukasCopy. Те са с противно качество. Данните от MetaQuites са с още по-лошо качество. Въобще проблемът с данните става ПРОБЛЕМ НОМЕР 1, и докато не го разрешим, не можем да правим никаква развойна дейност.
звездоброец (19-10-2018), Нерегистриран (1)
Ха-ха .....
Вижте какво казва DukasCopy за собствените си данни. Един вид ни казва въобще да не им вярваме. Вижте сами:
The Dukascopy Trading Tools include different financial information. Such data are a result of original and unique methods and technology of information gathering, compilation, analysis and statistical evaluation developed by Dukascopy Bank SA. Therefore, such data reflect the current fair value of the respective financial instruments as independently assessed by Dukascopy Bank SA and NOT the actual values at a given point in time. If you are looking to obtain actual quotes please contact the respective entities that provide this information.
The Dukascopy Trading Tools data and/or any other data available as free product from Dukascopy Bank's website shall not constitute a forecast of the market value of any instruments at any future point either, and is not an investment advice or recommendation in any form.
Anyone using and/or putting free web products including all or parts of the information taken from the Dukascopy Trading Tools and/or any other data available as free product from Dukascopy Bank's website shall put a clear note to the public that such data are not meant to indicate the actual value at any given point in time but represent a discretionary assessment by Dukascopy Bank SA only.
The market data assessment system is in constant development and is provided "AS IS", "AS AVAILABLE", "WITH ALL ITS FAULTS" and is offered without any covenants or any express, implied or statutory warranties including (without limitation and qualification) any warranties as to accuracy, functionality, performance, merchantability, quiet enjoyment, system integration, data accuracy or fitness for any particular purpose and any warranties arising from trade usage, course of dealing or course of performance.
minkov (19-10-2018), звездоброец (19-10-2018)