• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Разработка на търговски стратегии

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Разработка на търговски стратегии

+ Отговор в тема
    Страница 70 от 152 ПървиПърви Предишно ... 20 60 68 69 70 71 72 80 120 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 691 до 700 от общо 1517
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 01-10-2018 17:32 #691 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      Благодарили са му 720 Пъти в
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Той учебника вече го има. Това са хилядите постинги по форумите, подробно разглеждащи един или друг аспект от трейдинга. Просто някой трябва да си направи труда да ги копира и подреди, и ще стане една доста дебела книга.

Всичките тези неща ги пиша в публичното пространство, защото те ми помагат да си подредя мислите. Когато се опитвам да обясня нещо на начинаещите, със самото обяснение аз всъщност си припомням материята и доказателствата, и после ги подреждам в логична последователност.

Между другото попадал съм на Български форекс сайтове, в които има написани доста дълги статии за търговията, които докато ги четях ми изглеждаха страшно познати. И в един момент най-отдолу виждам написано, че статията е по материали от Росимир Матеев. Тоест има хора в България, които с интерес четат това, което го пиша. Това пък ми дава мотивация да продължавам в същия дух.
      На мен лично твоите постове по форумите много ми помогнаха за развитието на моята концепция за търговия!
      Припомниха ми много неща които аз ги знам но ги бях позабравил.
      Научих и неща които не ги знаех.
      "Откраднах" и доста твои идеи , повечето от които вече са реализирани или са в процес на разработка.

Аз следвам доста различни хора из интернет пространството които са успели в една или друга сфера и като гъба попивам всяка една информация която ми изглежда логична, тествам я, преценявам, и си изваждам това което смятам че ще ми свърши работа.

Така че бъди сигурен че това което си написал по форумите не е останало незабелязано.
      Последна редакция от alphaomega : 01-10-2018 на 17:42
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

2. Следните 11 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

Нерегистриран (7), Mateev (01-10-2018), звездоброец (01-10-2018), borkooo_pz (01-10-2018), kypa (04-10-2018)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 01-10-2018 17:39 #692 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Marin
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Marin не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Аватара на Marin
      Начислени плащания
      3,035.06 USD
      Благодарности
      6 445
      Благодарили са му 19 962 Пъти в
      3 326 Поста
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Той учебника вече го има. Това са хилядите постинги по форумите, подробно разглеждащи един или друг аспект от трейдинга. Просто някой трябва да си направи труда да ги копира и подреди, и ще стане една доста дебела книга.

Всичките тези неща ги пиша в публичното пространство, защото те ми помагат да си подредя мислите. Когато се опитвам да обясня нещо на начинаещите, със самото обяснение аз всъщност си припомням материята и доказателствата, и после ги подреждам в логична последователност.

Между другото попадал съм на Български форекс сайтове, в които има написани доста дълги статии за търговията, които докато ги четях ми изглеждаха страшно познати. И в един момент най-отдолу виждам написано, че статията е по материали от Росимир Матеев. Тоест има хора в България, които с интерес четат това, което го пиша. Това пък ми дава мотивация да продължавам в същия дух.
      За съжаление хората все по-малко четат книги. Намирал съм много български
      форекс сайтове. Повечето занемарени от години.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

5. Следните 16 потребители изказват благодарности на Marin за полезния пост:

borkooo_pz (01-10-2018), kypa (04-10-2018), Нерегистриран (14)

6. 01-10-2018 17:54 #693 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Не е зададено настроение

alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от Marin Виж мнението
      За съжаление хората все по-малко четат книги. Намирал съм много български
      форекс сайтове. Повечето занемарени от години.
      Абе книги, форекс....те повечето хора не ги интересува абсолютно нищо!
      Всичко е насочено към забавленията и развлекателната индустрия.

Филми, игри, реалити шоута, масов спорт, клюки в соц мрежите, политика......
      За първи в историята на човечеството се намираме ситуация при която цялото знание на човечеството е достъпно. Почти всеки има супер компютър на бюрото си че даже и в джоба си. Всеки има шанс да създаде нещо, да бъде откривател, или иноватор в някоя дейност.

Но в същото време хората стават все по апатични. Не им се занимава.....
      Не знам на какво се дължи. Може би защото са презадоволени.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

7. Следните 11 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

L1914 (01-10-2018), Marin (01-10-2018), Нерегистриран (4), Mateev (01-10-2018), hanuman (01-10-2018), звездоброец (01-10-2018), borkooo_pz (01-10-2018), kypa (04-10-2018)

8. 01-10-2018 18:04 #694 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Marin
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Marin не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Аватара на Marin
      Начислени плащания
      3,035.06 USD
      Благодарности
      6 445
      Благодарили са му 19 962 Пъти в
      3 326 Поста
      Цитирай Първоначално написано от alphaomega Виж мнението
      Абе книги, форекс....те повечето хора не ги интересува абсолютно нищо!
      Всичко е насочено към забавленията и развлекателната индустрия.

Филми, игри, реалити шоута, масов спорт, клюки в соц мрежите, политика......
      За първи в историята на човечеството се намираме ситуация при която цялото знание на човечеството е достъпно. Почти всеки има супер компютър на бюрото си че даже и в джоба си. Всеки има шанс да създаде нещо, да бъде откривател, или иноватор в някоя дейност.

Но в същото време хората стават все по апатични. Не им се занимава.....
      Не знам на какво се дължи. Може би защото са презадоволени.
      Защото всичко им се продава нарязано и сдъвкано и не им се налага да мислят.
      Аз например преди години помнех поне 20 телефона на разни приятели. Тогава бяха само стационарни. Всъщност съм помнел много повече информация, защото
      нямаше компютри и мобилни телефони. Първо си записвах на тефтерче и постепенно ги запомнях. Сега не си знам дори личния телефон, защото техниката
      го помни. Бяхме и много по-отговорни. Уговаряш си среща с някой седмица предварително и отиваш на минутата, ако ще камъни да падат. Сега си звъним
      по телефона "къде си? ами пак ще ти звънна като наближа."

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

9. Следните 15 потребители изказват благодарности на Marin за полезния пост:

borkooo_pz (01-10-2018), kypa (04-10-2018), Нерегистриран (13)

10. 01-10-2018 22:19 #695 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      borkooo_pz
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      borkooo_pz не е на линия
      Централна банка
      Terkejut

borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите Аватара на borkooo_pz
      Град
      Пазарджик
      Начислени плащания
      5,441.08 USD
      Благодарности
      35 571
      Благодарили са му 19 120 Пъти в
      5 826 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Аз няма да забравя ,1998 г . Мтел ,опашки по 2 км .за телефони и карти
      Тогава си бяха дооооста пари 800 хил . лв ..Толкова струваше комплект -телефон и карта ./на промоция /
      Само карта 250 хил . .лв .
      Минута разговор 2,50 лв

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

11. Следните 4 потребители изказват благодарности на borkooo_pz за полезния пост:

Marin (01-10-2018), minkov (01-10-2018), звездоброец (02-10-2018), kypa (04-10-2018)

12. 04-10-2018 12:37 #696 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Аз преди години бях разработил една екстремна система за управление на средствата и лотовете която да се комбинира със много на брой различни агресивни стратегии приложени на микро сметки от по 100 долара.

Това са стратегии които принципно рано или късно водят до зануляване, но пък имат и периоди във които могат да удвояват сметката всеки месец че дори и по често в продължение на месеци преди да фалират.

Та идеята беше да се излислява средния период от време необходим за зануляването и да се съпоставя със средния период необходим за постигане на 300% печалба. (или 2 удвоявания)

На всеки две удвоявания се изтеглят 50% от сметката и продължаваме. Получава се така че всяко късметлийско теглене ни спечелва 2 допълнителни опита.

И така въртим сметките и лотовете докато при една от стратегиите не се случи черния лебед само че в положителна посока. Примерно 10-12 или дори 20 поредни печеливши месеца.
      Тоест разчитаме на чистата случайност че рано или късно ще се получи дълга печеливша серия която ще ни спечели поне няколко хил при първоначален риск под 1000.

Сам се досещаш че сметките излязоха криви и експеримента беше пълен провал.
      Последните дни се върнах малко назад във историята за да анализирам успехите, неуспехите и изводите от последните няколко години. И докато преглеждах разни стари кодове и записки попаднах отново на експеримента за който писах във този предишен пост (горе).

След подробен анализ (няколко часа) се оказа че експеримента се е провалил не защото логиката на теорията ми е напълно невалидна, ами защото съм допуснал груба грешка при изчисляването на вероятностите за различните стратегии и от там целия модел се е объркал.
      Без тази грешка модела всъщност може и да проработи. Поне на теория.

Сега ще трябва да правя нови тестове на стари идеи от преди 3-4г. които уж ги бях отписал.
      Ако това нещо сега вземе че проработи.......

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

13. Следните 11 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

kypa (04-10-2018), Mateev (04-10-2018), Нерегистриран (6), minkov (04-10-2018), hanuman (04-10-2018), звездоброец (04-10-2018)

14. 04-10-2018 13:11 #697 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey7,
      X
      Язе оня ден четох малко за обективистичното програмиране. За структ въобще не знаех, че са част от него, нито пък че могат да се каканижат едно след друго почти както класовете.

В разработката трябва да целим 9 от 10 печеливши сделки с Р/Р 3/1 и нагоре (1-то да е риска). Всичко друго е самозалъгване, че сме стигнали до някъде.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

15. Следните 5 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

Нерегистриран (3), minkov (04-10-2018), звездоброец (04-10-2018)

16. 04-10-2018 13:42 #698 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 959
      Благодарили са му 45 409 Пъти в
      12 211 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от kypa Виж мнението
      Язе оня ден четох малко за обективистичното програмиране. За структ въобще не знаех, че са част от него, нито пък че могат да се каканижат едно след друго почти както класовете.

В разработката трябва да целим 9 от 10 печеливши сделки с Р/Р 3/1 и нагоре (1-то да е риска). Всичко друго е самозалъгване, че сме стигнали до някъде.
      Това с 9 от 10 поне на мен ми е много амбициозно.
      Аз 50% с 3:1 ако докарам съм доволен, даже много доволен.

Печелете пари, без да напускате дома си.

17. Следните 7 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

hanuman (04-10-2018), Нерегистриран (4), kypa (04-10-2018), звездоброец (04-10-2018)

18. 04-10-2018 14:12 #699 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X

Ехеее ти пък къде скочи......90% при 3:1. Това и господ не го може.

Истината че тия съотношения нямат кой знае какво значение. Важното е стратегията да има ПМО минимум 1-2 пипса над разходите. Как точно се постига това ПМО вече е съвсем друг въпрос.

По принцип високочестотните стратегии които имат над 55-60% печеливши сделки имат много повече потенциал (дори и при малко пмо) тъй като позволяват да ги товариш със големи лостове.

Класическите трендови стратегии (като тези от книгите) имат нисък процент печеливши сделки и на практика са много опасни особенно при днешните "рошави" пазари. Трябва да се търгуват само със малки лотове иначе сметката ще изгърми още при първия рейндж и при първата губеща поредица.

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

19. Следните 7 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

kypa (04-10-2018), Mateev (04-10-2018), Нерегистриран (3), звездоброец (04-10-2018), bombe (30-12-2018)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 04-10-2018 14:21 #700 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Истината че тия съотношения нямат кой знае какво значение. Важното е стратегията да има ПМО минимум 1-2 пипса ...

По принцип високочестотните стратегии които имат над 55-60% ...

Класическите трендови стратегии (като тези от книгите) имат нисък процент печеливши сделки ...
      Всичко друго е самозалъгване, че сме стигнали до някъде.
      Да се самоцитирам да повторя, че явно не е станало ясно от първия път.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

22. Следните 2 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

звездоброец (04-10-2018), hanuman (04-10-2018)

+ Отговор в тема
    Страница 70 от 152 ПървиПърви Предишно ... 20 60 68 69 70 71 72 80 120 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти