Случайност + зависимост!
Ей така работят пазарите!
https://en.wikipedia.org/wiki/Double_pendulum
Случайност + зависимост!
Ей така работят пазарите!
https://en.wikipedia.org/wiki/Double_pendulum
Последна редакция от alphaomega : 24-09-2018 на 09:50
Точно натам трябва да насочим усилията и разработките.
Тоз модел се решава със система от няколко уравнения дето изкарват функция на позицията от фиксирани параметри за тежест, дължина, съпротивление, земно ускорение и първоначална позиция.
На нас ни трябва малко по-сложна система с променливо ускорение и съпротивление, което допълнително зависи от позицията спрямо една равновесна стойност към момента и още поне една в недалечното бъдеще, освен дето зависи от броя и промяната на влизащия и излизащ от апзара обем.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Нерегистриран (3), alphaomega (24-09-2018)
Това което ние виждаме на графиките е само синята линия! Ние не виждаме червената линия и черния механизъм който стои в основата на всичко. Тези фактори са скрити и могат да бъдат открити само чрез "тайни" математически формули.Точно натам трябва да насочим усилията и разработките.
Тоз модел се решава със система от няколко уравнения дето изкарват функция на позицията от фиксирани параметри за тежест, дължина, съпротивление, земно ускорение и първоначална позиция.
На нас ни трябва малко по-сложна система с променливо ускорение и съпротивление, което допълнително зависи от позицията спрямо една равновесна стойност към момента и още поне една в недалечното бъдеще, освен дето зависи от броя и промяната на влизащия и излизащ от апзара обем.
А забележи че движението на синята линия всъщност може да се прогнозира със висока вероятност като следим движението на черния механизъм в средата, но добра прогноза се получава САМО в краткосрочен план! Тоест само един ход напред. Колкото повече ходове напред се опитваме да прогнозираме толкова вероятноста за успех намалява експоненциално.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всъщност ние имаме само разминаване в терминологията. За тебе твоята стратегия е една стратегия, защото си я сложил в един експерт. За мене обаче тя се състои от много стратегии, натъпкани в един експерт и работещи паралелно.Хаха ти ме разби. Явно "камбанарията ти е с пуснати кепенци".
Като на малко дете ти обяснявам с елементарни примери, ти не зацепваш.
Както казах вече една от най добрите ми стратегии работи на принципите, който обяснявам, тя търгува лайв с големи суми от години. Ти само развиваш теории и правиш изследователска дейност чието практическо приложение е до под кривата круша и там ще си остане, защото има големи пробойни в теорията.
Питахте преди няколко поста може ли да ни покажеш стратегия с и без това условие за да видим колко по- добра е. Замълча си, защото си още на теория и такава тепърва ще търсиш. Ама ние сме теоризирали...
Аз мога веднага да ти покажа резултат от тест с и без такова условие, защото от години го имам в кода на системата, която ползвам. Имам го защото се ползва за допълнителен сейфти механизъм който трябва да се включи само при "черен лебед"
Но хубаво твори си каквото искаш, аз се отказвам да обяснявам.
Когато правиш тестове на твоята стратегия, ти я тестваш в нейната съвкупност, но за тебе остават скрити влиянията на нейните съставни части. Ако аз тествах твоята стратегия, щях да я разбия на съставните и части, и щях да си изясня приноса на всяка една от тях. И е напълно възможно да се окаже, че някоя нейна част има много малък или никакъв принос, а в същото време е блокирала капитал за собственото си функциониране.
Предполагам до тука вече го разбра. Единствената разлика помежду ни е в терминологията или по точно в представата ни що е това стратегия.
Спора се разви именно заради тази разлика в определението на понятието СТРАТЕГИЯ. Ти и другите спорещи си въобразихте, че аз отричам СЪСТАВНИТЕ СТРАТЕГИИ. Това обаче не е вярно. Аз не ги отричам, а само се опитвам да ви кажа по-правилен метод за техния анализ. Според мене и според математиката трябва да се анализират съставните части (елементарните неприпокриващи се стратегии), а не тяхната съвкупност, защото математическите формули не са пригодени за такава съвкупност. Не че прилагането им няма да даде някакви числа - ще даде, но те ще са лишени от смисъла, който очаквате да получите от тях.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (9), kypa (24-09-2018)
Движението на синята линия може директно да се изчисли, има написани уравнения за целта. Даже тоя дето беше писал уравненията му бяха дали някаква награда от рода на нобеловите. Ако знаем позицията на синята точка със същите уравнения можем да изчислим тая на червената.Това което ние виждаме на графиките е само синята линия! Ние не виждаме червената линия и черния механизъм който стои в основата на всичко. Тези фактори са скрити и могат да бъдат открити само чрез "тайни" математически формули.
А забележи че движението на синята линия всъщност може да се прогнозира със висока вероятност като следим движението на черния механизъм в средата, но добра прогноза се получава САМО в краткосрочен план! Тоест само един ход напред. Колкото повече ходове напред се опитваме да прогнозираме толкова вероятноста за успех намалява експоненциално.
По такъв обратен ред трябва да сметнем някакви съвкупни обеми на търсене и предлагане, както и промените им по две линии - спекуланти и реален интерес към актива. И понеже неизвестните стават доста повече от една системата уравнения ще трябва да включва няколко частни производни, чиито граници трябва да показват това дето ни интересува.
Примерно границата на производната на функция на обема спекулативно търсене за стойности по-малки от текущия курс трябва да покаже ниво на подкрепа.
Общо взето крайния резултат трябва да може да се нарисува две или четири триизмерни карти на обеми, бабуните на които малко или много да съвпадат и да представляват нива на подкрепа и съпротива.
Те тия тайните уравнения точно трябва да изведем.
Зависимостта между някакъв вид централна стойност на единия от обемите в подкрепа/съпротива и нещо подобно за текущия курс може би да е някакъв вид гравитационно привличане/отблъскване, т.е. да можем да пресметнем тая стойност за отдалеченото ниво чрез адаптация на гравитационното уравнение, примерно (някакъввидконстанта х обем1 х обем2)/(разстояние в пипове)^2
Последна редакция от kypa : 24-09-2018 на 11:40
Нерегистриран (3), Bibco (05-10-2018)
Не знам защо се изживяваш като човек от последна инстанция. Досега никаква теория или концепция не си описал в публичното пространство. Само обикаляш из форумите и навсякъде критикуваш, създавайки впечатление, че всичко знаеш, но истината е малко по-друга. Много си бос в математиката, бос си и в програмирането. По това което чета от тебе стигам до извода, че си бос и в някои аспекти от трейдинга. Така че престани да се надуваш и осъзнай, че някои неща са ти много мътни. Нищо лошо - човек се учи докато е жив, но ако си въобрази, че знае всичко, въпрос на време е реалността да му изиграе лоша шега.Хаха ти ме разби. Явно "камбанарията ти е с пуснати кепенци".
Като на малко дете ти обяснявам с елементарни примери, ти не зацепваш.
Както казах вече една от най добрите ми стратегии работи на принципите, който обяснявам, тя търгува лайв с големи суми от години. Ти само развиваш теории и правиш изследователска дейност чието практическо приложение е до под кривата круша и там ще си остане, защото има големи пробойни в теорията.
Питахте преди няколко поста може ли да ни покажеш стратегия с и без това условие за да видим колко по- добра е. Замълча си, защото си още на теория и такава тепърва ще търсиш. Ама ние сме теоризирали...
Аз мога веднага да ти покажа резултат от тест с и без такова условие, защото от години го имам в кода на системата, която ползвам. Имам го защото се ползва за допълнителен сейфти механизъм който трябва да се включи само при "черен лебед"
Но хубаво твори си каквото искаш, аз се отказвам да обяснявам.
И престани да ми повтаряш, че имаш печеливша стратегия, която работи от години. Първо това не е доказано и второ дори и да е така, това няма нищо общо с нашия спор. Все едно аз да започна да ти натяквам, че банковите ми сметки са много по-дебели от твоите. Предполагам осъзнаваш, че това е смешно, така че не се излагай повече.
Колкото до математиката - аз сляпо вярвам в нея, и ми е под достойнството да споря с хора, скарани с тази математика. Това че използваш обиди или тъпи намеци няма да те направи по-добър математик. Така че не спори с математиката, защото пак се излагаш.
ПП: Извинявам се за критиката, но трябваше да ти я кажа, за да те приземя на земята и да осъзнаеш, че не си бог.
Нерегистриран (12), kypa (24-09-2018)
Според теб какво трябва да е едно, ама да твърдиш, че има математическо доказателство за това, вече е малко пресилено.
Това, че на твоите формули нещо не им допада, още не е доказателство, че е грешно.
Критикуваш другите, но ти също се имаш за последна инстанция и освен, че се имаш за последна инстанция, много силно се засягаш ако някой не е съгласен с тебе.
Аз ти казвам, че твоята теория за съставните стратегии и разбиването на по-елементарни е очевидно несъстоятелно и не е необходима сложна математика за да се докаже.
Ама може да се докаже само на някой който иска да му бъде доказано.
Естествено аз съм толерантен и нямам нищо против всеки да си върви по пътя и даже не настоявам да си съгласен с мен. Само си споделям моето мнение.
K_W (24-09-2018), kypa (24-09-2018), Нерегистриран (3), gambletrade (24-09-2018), Happy68 (27-09-2018)
Както вече няколко човека ти казаха проблемът ти, е че не слушаш, какво ти се казва. Не само не приемаш чуждото мнение, но дори не се замисляш върху това, което хората ти казват.Не знам защо се изживяваш като човек от последна инстанция. Досега никаква теория или концепция не си описал в публичното пространство. Само обикаляш из форумите и навсякъде критикуваш, създавайки впечатление, че всичко знаеш, но истината е малко по-друга. Много си бос в математиката, бос си и в програмирането. По това което чета от тебе стигам до извода, че си бос и в някои аспекти от трейдинга. Така че престани да се надуваш и осъзнай, че някои неща са ти много мътни. Нищо лошо - човек се учи докато е жив, но ако си въобрази, че знае всичко, въпрос на време е реалността да му изиграе лоша шега.
И престани да ми повтаряш, че имаш печеливша стратегия, която работи от години. Първо това не е доказано и второ дори и да е така, това няма нищо общо с нашия спор. Все едно аз да започна да ти натяквам, че банковите ми сметки са много по-дебели от твоите. Предполагам осъзнаваш, че това е смешно, така че не се излагай повече.
Колкото до математиката - аз сляпо вярвам в нея, и ми е под достойнството да споря с хора, скарани с тази математика. Това че използваш обиди или тъпи намеци няма да те направи по-добър математик. Така че не спори с математиката, защото пак се излагаш.
ПП: Извинявам се за критиката, но трябваше да ти я кажа, за да те приземя на земята и да осъзнаеш, че не си бог.
Единственото което правиш е да бълваш теории за съжаление в една голяма част водещи те в грешна посока и смислени само в твоята камбанария с пуснати кепенци.
Това е форум за трейдинг и обсъждаме неща свързани с трейдинг, банковите ти сметки никой не го интересуват, не си и единствения човек с такива разбира се.
Та какво си постигнал в сферата на трейдинга? Има ли смисъл да го обсъждаме? Загуби за стотици хиляди в парични измерение и стотици часове, без краен резултат!?
Колкото и да не ти харесва тук те превъзхождам, както те превъзхождат и много други от форума които нямат такива загуби. Аз лично и за криптото те предупреждавах, но ти не слушаше никой и тогава, ясно е до къде го докара и там. Така че не ме нападай файда няма, по добре се замисли над изписаните неща.
Последна редакция от K_W : 24-09-2018 на 13:55
kypa (24-09-2018), Нерегистриран (4)
Ще отговоря и на двама ви с един общ постинг. Отговорът ми е следния:
Ами добре, щом така мислите, значи сте прави за себе си. Аз пък мисля по друг начин, и това, което го виждам, вие няма как да го разберете от позицията на вашата си камбанарийка. Кой е прав и кой крив няма никакво значение. Няма абсолютна истина, така че нека всеки да си върви по неговия си път, щом го мисли за най-правилен.
Иначе ви благодаря за критиките и за увереността ви, че съм сбъркал и ще се проваля. Чувствата ни обаче са взаимни, защото и аз си мисля същото за вас. Поради тази причина взех решение да си го преместя от единия крачол в другия и да продължа уверено по моя си път.
Извинявам се, че се опитвах с подробности да обяснявам моята си гледна точка. Явно не е трябвало да го правя това. Сега осъзнавам, че вие не се интересувате от нея. Вие само дебнете изгоден момент да се заядете и да демонстрирате колко сте по-велики и по-знаещи. За да не се хабите за в бъдеще, още от сега ви казвам, че си признавам колко съм глупав, прост и тъп и как съм пропилял живота си в грешна посока. Също така обещавам още веднъж да си го преместя от единия крачол в другия.
Последна редакция от Mateev : 24-09-2018 на 14:17
kypa (24-09-2018), Нерегистриран (6)
И язе какви дивотии съм написал по-надоле.
Не някаква граница, ами нулевата стойност на производната ще ни интересува. Т.е. самата функция потенциален обем/цена да има локален екстремум.
Mateev (24-09-2018)