• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Разработка на търговски стратегии

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Разработка на търговски стратегии

+ Отговор в тема
    Страница 116 от 152 ПървиПърви Предишно ... 16 66 106 114 115 116 117 118 126 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 1 151 до 1 160 от общо 1517
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 04-11-2018 16:56 #1151 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Моля, изберете категория: - Откажи
      Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 134 Пъти в
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от alphaomega Виж мнението
      ПМО-то е много малко. За различните валутни двойки варира между 0.5 и 2.5 пипса. Но пък броя на сделките е голям.
      Наистина размера на слипиджа в реални условия ще се окаже решаващ фактор. Ако стратегията се окаже нерантабилна през МТ4/5 поради шмекерски номера на брокерите, тогава ще преминавам към план Б - пренаписване на системата на FIX и търговия директно със доставчиците на ликвидност без сделките на минават през МТ сървър.
      За такъв тип стратегии аз си мисля, че трябва да преминеш на тестове на тиково ниво с реален спред в тиковете, и освен това да си намериш качествени данни без спайкове и гапове в тях.

Иначе такива пипсоващи стратегии на микрониво сигурно имам стотици, и съм ги намерил още преди 2-3 години, когато започнах да се занимавам със зигзаците. Дори съм писал във форума за един или друг експеримент. Никога обаче не съм им обръщал сериозно внимание, защото огромното количество спайкове и гапове в тиковете поставя под съмнение дали въобще съм намерил истински зависимости или нещо друго.

Не искам да омаловажавам труда ти, но аз също подхождам със съмнение, след като разбрах размера на ПМО-то. Дай боже да е истинско, но аз не мисля, че някой брокер ще те остави да спечелиш милиони с него. Печалбата от такъв тип сделки излиза директно от джоба на брокера, и колкото и да е добър този брокер, няма да се остави току така да фалира.

Ще те помоля да ми дадеш точни цифри за следните параметри:
      1. Брой сделки
      2. Expectancy
      3. Standard Deviation

Тези цифри са ми достатъчни да изчисля доверителния интервал, а той както вече знаеш се явява съдник за това какви са шансовете на една стратегия в бъдещето. Ако не знаеш Standard Deviation, можеш да ми дадеш друг комплект от 3 цифри, който също ми е достатъчен, за да си направя сметките:

1. Брой на сделките
      2. Сума от печалбата/загубата на всички сделки
      3. Сума от квадратите на печалбата/загубата на всички сделки

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

2. Следните 7 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

K_W (04-11-2018), minkov (04-11-2018), Stefan (04-11-2018), Нерегистриран (3), kypa (04-11-2018)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 04-11-2018 17:12 #1152 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Между другото се бях наканил да опиша всички статистически формули на различните показатели на една търговска стратегия, и отворих специална тема за това в конкурсния раздел, но Privilege я заключи тази тема. Тъна в неведение защо го направи това, след като това е единствената качествена тема сред всички останали ....

Както и да е - дано да не я трие, а да я прехвърли в този раздел, че да мога да си я завърша до края.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

5. Следните 3 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

minkov (04-11-2018), Stefan (04-11-2018), kypa (04-11-2018)

6. 04-11-2018 17:31 #1153 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      Благодарили са му 720 Пъти в
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      За такъв тип стратегии аз си мисля, че трябва да преминеш на тестове на тиково ниво с реален спред в тиковете, и освен това да си намериш качествени данни без спайкове и гапове в тях.

Иначе такива пипсоващи стратегии на микрониво сигурно имам стотици, и съм ги намерил още преди 2-3 години, когато започнах да се занимавам със зигзаците. Дори съм писал във форума за един или друг експеримент. Никога обаче не съм им обръщал сериозно внимание, защото огромното количество спайкове и гапове в тиковете поставя под съмнение дали въобще съм намерил истински зависимости или нещо друго.

Не искам да омаловажавам труда ти, но аз също подхождам със съмнение, след като разбрах размера на ПМО-то. Дай боже да е истинско, но аз не мисля, че някой брокер ще те остави да спечелиш милиони с него. Печалбата от такъв тип сделки излиза директно от джоба на брокера, и колкото и да е добър този брокер, няма да се остави току така да фалира.

Ще те помоля да ми дадеш точни цифри за следните параметри:
      1. Брой сделки
      2. Expectancy
      3. Standard Deviation

Тези цифри са ми достатъчни да изчисля доверителния интервал, а той както вече знаеш се явява съдник за това какви са шансовете на една стратегия в бъдещето. Ако не знаеш Standard Deviation, можеш да ми дадеш друг комплект от 3 цифри, който също ми е достатъчен, за да си направя сметките:

1. Брой на сделките
      2. Сума от печалбата/загубата на всички сделки
      3. Сума от квадратите на печалбата/загубата на всички сделки

Ето това имам към момента. Ако можеш си извади необходимата информация от тук......

Имай предвид че това е просто един тест и няма кой знае каква тежест. Ситуацията се променя постоянно а и аз добавям по нещо ново към системата почти всяка седмица. Виждаш и че различните настройки дават съвсем различни резултати.
      Последна редакция от alphaomega : 04-11-2018 на 17:45

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

7. Следните 4 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

Stefan (04-11-2018), Mateev (04-11-2018), Нерегистриран (1), kypa (04-11-2018)

8. 04-11-2018 17:50 #1154 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 928
      Благодарили са му 45 407 Пъти в
      12 210 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Ето това имам към момента. Ако можеш си извади необходимата информация от тук......

Имай предвид че това е просто един тест и няма кой знае каква тежест. Ситуацията се променя постоянно а и аз добавям по нещо ново към системата почти всяка седмица. Виждаш и че различните настройки дават съвсем различни резултати.
      За най-елементарен анализ на теИ данни трябва и размера на лота с който са тествани да се знае - например 1, 0.1 или 0.01 или друго

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

9. Следните 5 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (2), Stefan (04-11-2018), Mateev (04-11-2018), kypa (04-11-2018)

10. 04-11-2018 17:59 #1155 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Не е зададено настроение

alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      За най-елементарен анализ на теИ данни трябва и размера на лота с който са тествани да се знае - например 1, 0.1 или 0.01 или друго
      Няма абсолютен размер на лота. Тука при тази система нещата са "малко" по сложни. Използва се само първоначален фиксиран лот който се умножава в зависимост от текущите вероятности на всеки модел. Тези вероятности се преизчисляват на всеки тик.

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

11. Следните 2 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

Stefan (04-11-2018), kypa (04-11-2018)

12. 04-11-2018 18:06 #1156 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 928
      12 210 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Няма абсолютен размер на лота. Тука при тази система нещата са "малко" по сложни. Използва се само първоначален фиксиран лот който се умножава в зависимост от текущите вероятности на всеки модел. Тези вероятности се преизчисляват на всеки тик.
      Значи нищо няма да може да ти сметне Матеев, щото няма хомогенна информация, ама иначе не е лоша идеята, лошото е, че за проба няма да стане с малко капитал.
      То и зависи кой как разбира малко де.

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

13. Следните 3 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Stefan (04-11-2018), Mateev (04-11-2018), kypa (04-11-2018)

14. 04-11-2018 18:32 #1157 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Значи нищо няма да може да ти сметне Матеев, щото няма хомогенна информация, ама иначе не е лоша идеята, лошото е, че за проба няма да стане с малко капитал.
      То и зависи кой как разбира малко де.
      Точно така - опитах се да извадя информация за Standard Deviation по заобиколен път, но не успях. Трябва ми тест с фиксиран брой на лотовете (най-добре 0.1 лот) или пълния стейтмънт на всички сделки, за да си смятам нещата директно в пипове.

До момента обаче резултатите са силно неприятни - Expectancy е само 0.34, а трябва да бъде поне 3-4, за да не те е страх от брокера. Също така Sharpe Ratio е смешно - само 0.07, а трябва да бъде поне 0.2, а още по-добре 0.35 и нагоре. АHPR и GНPR също са смешни - трябва да са по-големи от 1-ца с поне 1-2%, а при тебе дори и 3-тия разряд след единицата е равен на 0.

Въобще всички параметри намекват за чисто случайна стратегия, но няма как да съм сигурен без получаването на повече и по-точна информация. Един от начините тя да се получи е да публикуваш стейтмънта от всички сделки. Тогава аз или k_w ще можем да го импортнем в Quant Analyzer, да го разделим на елементарни стратегии по символи и да получим пълен отчет за почти всички статистически параметри.

Иначе за моите си статистики и за доверителния интервал се нуждая от Standard Deviation, но не мога да го извлека от данните, които си дал. Много ниската стойност на Sharpe Ratio обаче намеква, че това стандартно отклонение ще е голямо, което автоматично ще даде присъда на стратегията от типа по-скоро случайни, отколкото закономерни сделки, с отрицателна долна граница на доверителния интервал, говореща за висока вероятност за нулиране на акаунта в бъдещето.

Иначе Drawdown-а е добър, и ако премахнем другите съмнения, стратегията ще може да носи над 1000% средногодишна доходност.

Бори се да направиш Sharpe Ratio поне 0.30 и Expected Payoff поне 3-4.
      Последна редакция от Mateev : 05-11-2018 на 07:37

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

15. Следните 12 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

Stefan (04-11-2018), minkov (04-11-2018), alphaomega (04-11-2018), Нерегистриран (8), kypa (04-11-2018)

16. 04-11-2018 18:48 #1158 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Точно така - опитах се да извадя информация за Sdandard Deviation по заобиколен път, но не успях. Трябва ми тест с фиксиран брой на лотовете (най-добре 0.1 лот) или пълния стейтмънт на всички сделки, за да си смятам нещата директно в пипове.

До момента обаче резултатите са силно неприятни - Expectancy е само 0.34, а трябва да бъде поне 3-4, за да не те е страх от брокера. Също така Sharpe Ratio е смешно - само 0.07, а трябва да бъде поне 0.2, а още по-добре 0.35 и нагоре. АHPR и GНPR също са смешни - трябва да са по-големи от 1-ца с поне 1-2%, а при тебе дори и 3-тия разряд след единицата е равен на 0.

Въобще всички параметри намекват за чисто случайна стратегия, но няма как да съм сигурен без получаването на повече и по-точна информация. Един от начините тя да се получи е да публикуваш стейтмънта от всички сделки. Тогава аз или k_w ще можем да го импортнем в Quant Analyzer, да го разделим на елементарни стратегии по символи и да получим пълен отчет за почти всички статистически параметри.

Иначе за моите си статистики и за доверителния интервал се нуждая от Standard Deviation, но не мога да го извлека от данните, които си дал. Много ниската стойност на Sharpe Ratio обаче намеква, че това стандартно отклонение ще е голямо, което автоматично ще даде присъда на стратегията от типа по-скоро случайни, отколкото закономерни сделки, с отрицателна долна граница на доверителния интервал, говореща за висока вероятност за нулиране на акаунта в бъдещето.

Иначе Drawdown-а е добър, и ако премахнем другите съмнения, стратегията ще може да носи над 1000% средногодишна доходност.

Бори се да направиш Sharpe Ratio поне 0.30 и Expected Payoff поне 3-4.
      Абе аз по принцип имам голяма вяра само на тестовете и резултатите постигнати в реално време. Всичко друго си е стъкмистика до известна степен и вероятността за грешки (и грешни изводи) е голяма поради нашата лична неинформираност а и липсата на достатъчно добри статистически интрументи.
      Давам си и сметка че сигурно не съм изучил дори и 5% от характеристиките и възможностите на тези модели. Аз просто съм открил няколко уж работещи зависимости (вероятно има още стотици) и сега се мъча да ги експлоатирам по някакъв начин.

Като пусна стратегията на реална сметка, истината ще излезе наяве! Дотогава всичко е надежди и спекулации....
      Последна редакция от alphaomega : 04-11-2018 на 18:57

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

17. Следните 10 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

minkov (04-11-2018), Mateev (04-11-2018), Нерегистриран (7), kypa (04-11-2018)

18. 04-11-2018 18:55 #1159 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 928
      12 210 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      То като не знаеш размера на лота примерно Експектанцито което го пише там нищо не значи. Щото при 0.1 лот ще значи едно, а при 0.01 ще е съвсем друго, а при плаващ лот вече е съвсем нищо не значи.

Печелете пари, без да напускате дома си.

19. Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

alphaomega (04-11-2018), Mateev (04-11-2018), kypa (04-11-2018), Stefan (04-11-2018)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 04-11-2018 19:08 #1160 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      То като не знаеш размера на лота примерно Експектанцито което го пише там нищо не значи. Щото при 0.1 лот ще значи едно, а при 0.01 ще е съвсем друго, а при плаващ лот вече е съвсем нищо не значи.
      MetaTrader-а преизчислява всички параметри в долари, и това го прави по верния начин, независимо че има десетки валутни двойки с различно тегло/цена на 1 пип. При това положение ако симулацията се пусне с фиксирани лотове = 0.1 при акаунт с размер на лота 100 000, то тогава полученото число за Expectancy ще е възможно най-близко до 1 пип по EURUSD. И тогава очакваме да видим стойност от поне 3-4, за да кажем, че стратегията я бива за търговия при добър брокер без шмекерии и с нищожни слипиджи.

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

22. Следният потребител изказва благодарност на Mateev за полезния пост:

Stefan (04-11-2018)

+ Отговор в тема
    Страница 116 от 152 ПървиПърви Предишно ... 16 66 106 114 115 116 117 118 126 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти