Тука вече се изясни че само звездоброеца губи от форекс сите другите сме печелищи![]()
Много малка част от трейдърите губят и Аз не съм от тях!
Съотношението е пропорционално между губещи и печеливши.
Малка част печелят и Аз съм един оттях!
Звездоброецо, само ти губиш! Стегни се и спри да излагаш форума!
Тука вече се изясни че само звездоброеца губи от форекс сите другите сме печелищи![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Skp (07-08-2018), звездоброец (07-08-2018), borkooo_pz (07-08-2018), kypa (07-08-2018)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Skp (07-08-2018), звездоброец (07-08-2018), borkooo_pz (07-08-2018), kypa (07-08-2018)
Разбира се че е така. Повече от ясно е, че 2-3 дена печалба нищо не означават, въпреки че вече са направени над 100 сделки. Аз обаче ще разширя твоята представа за времето, като изкажа твърдение, че дори и 1 година време не е достатъчно, за да се каже дали човек търгува печелившо. Не е достатъчен дори и един човешки живот, и това за съжаление е голата истина.
Има обаче една малка подробност, която ми дава увереност, че нещата вървят нормално. Това е малкия портфейлен DrawDown, който го имах по време на спечелването на тази сума. Тоест дори и да има сбъркани сделки, то те се компенсират от печалбата на други сделки. И мене ме кефи не самата печалба, а как стратегиите в портфейла си помагат една на друга, за да може техния собственик (аз) да се чувства комфортно без никакви негативни емоции.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не ми е нужна разширена представа за времето... повече от един живот няма как да живея... тук нещата опират до :профит на месец, профит на тримесечие и годишен Профит
Кому е нужно цъкането .
.просто да цъкаме?
Говорим за пари които можем да изхарчим.
Marin (07-08-2018), gambletrade (07-08-2018), Skp (07-08-2018), звездоброец (07-08-2018), hanuman (07-08-2018), borkooo_pz (07-08-2018), nnikos (07-08-2018), kypa (07-08-2018)
Оставяме настрана целия живот, но инче факт - 1година е пак малко. Трябва системата да мине през достатъчно много сделки, но още по-важно през достатъчно пазарни цикли. Това с доказването дали нещо работи или не с достатъчно голям процент точно е в топ 5 проблеми в трейдинга. Точно понеже доказването е трудно изобилсват форумите от повярвали си нови или не толкова нови трейдъри.Разбира се че е така. Повече от ясно е, че 2-3 дена печалба нищо не означават, въпреки че вече са направени над 100 сделки. Аз обаче ще разширя твоята представа за времето, като изкажа твърдение, че дори и 1 година време не е достатъчно, за да се каже дали човек търгува печелившо. Не е достатъчен дори и един човешки живот, и това за съжаление е голата истина.
gambletrade (07-08-2018), Mateev (07-08-2018), Skp (07-08-2018), звездоброец (07-08-2018), hanuman (07-08-2018), borkooo_pz (07-08-2018)
От математическа гледна точка истинското доказване става само при БЕЗКРАЕН брой сделки. Такива обаче няма как да се направят, дори и ако човек е безмъртен. Затова се задоволяваме с нещо по-скромно, и то е определянето на някакъв доверителен интервал, в който ще се движи бъдещото ни Equity. Тука обаче има уловка - доверителния интервал не ни дава никаква гаранция, че бъдещето ще се движи между двете му граници. Той само казва, че например в 95% от случаите ще остане вътре между границите, но в останалите 5% ще ги напусне, и ще разкатае акаунта на нещастния трейдер, ако прекалено много е повярвал в себе си или в математиката.Оставяме настрана целия живот, но инче факт - 1година е пак малко. Трябва системата да мине през достатъчно много сделки, но още по-важно през достатъчно пазарни цикли. Това с доказването дали нещо работи или не с достатъчно голям процент точно е в топ 5 проблеми в трейдинга. Точно понеже доказването е трудно изобилсват форумите от повярвали си нови или не толкова нови трейдъри.
Аз и друг път съм го писал във форума - или дадена стратегия трябва да познава на 100%, или ако е 99.999999999% или по-малко - въпрос на време е акаунта да бъде нулиран от нея. При това положение единствено можем да се надяваме на късмета си, че ще умрем преди нулирането на акаунта, защото то е 100% сигурно, но късмета (случайноста) може да го отдалечи във времето.
Skp (07-08-2018), звездоброец (07-08-2018), borkooo_pz (07-08-2018)
Точно така е, но не забравяй, че безкрайния брой сделки няма край т.е. нещо което няма край след като да започне отначало то няма как да бъде доказано изобщо.
За щастие обаче една стратегия може да познава далеч по 99% и шанса да загуби да е подобен на този да излезеш с колата след 15 години каране и да претърпиш катастрофа. Нищо не е 100% и няма нужда да бъде за да си направиш живота хубав в частност с професията трейдър.
За мен всички тия математики как не било сигурно са просто извинения да не се върши работа и/или да се оправдае провал до който се е достигнало по съвсем различни причини.
Skp (07-08-2018), Mateev (07-08-2018), звездоброец (07-08-2018), hanuman (07-08-2018), borkooo_pz (07-08-2018)
Матеев ,това този робот ,където Марин пишеше за него ли е ?Да, на мене ми се случи. Закупения преди няколко дена портфейлен експерт вече печели, без да съм си мръднал пръста. Просто го инсталирах, порадвах му се няколко часа, и после забравих за него. Сутрин му отделям по 1-2 минути време, за да вида какво е направил през денонолщието, и това е всичко. После си гледам другата работа ......
Дори и да приемем, че с ръчна търговия може да се търгува някаква стратегия, то тази стратегия ще е много КАЛПАВА, защото в нея има едно силно ограничаващо условие - да се търгува не денонощно, а когато на човек му е кеф. Ами според мене няма такава стратегия, която да вирее успешно, ако в нея се включи такова правило.
Между другото ако си изтеглите демо версията на StrategyQuant, можете да се пробвате да търсите стратегии със заложено в тях ограничение за търговия в часовете от 8:00 до 17:00. И да се надяваме, че ще намери някаква стратегия, въпреки че аз сериозно се съмнявам дали това е възможно на денонощните FOREX пазари.
звездоброец (07-08-2018), kypa (07-08-2018)
Закупих този робот: https://sovetnik-forex.com/NewExpert/
borkooo_pz (07-08-2018), звездоброец (07-08-2018), kypa (07-08-2018)
Аз съм много скарана с тези неща ,но да питам,не ме е срам .
Ти сам ли си настройваш обеми ,стопове ,лимити или всичко ти е зададено ,и само инсталираш?
звездоброец (07-08-2018), kypa (07-08-2018)