Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
След малко и аз се потапям. Тази вечер с жената ще го даваме кръчмарско, че нещо ми писна с това домашно.
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
scooterr, супер, така трябва, по-весело и купонджийско ;-)
Направо си се отпуснахме бая, чак до Габрово стигнахме
![]()
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Експерта Vex38_Renko_v03Pub.ex4 e създаден по класическия алгоритъм "Renko". Открива дълги позиции и закрива къси при смяна на червена тухличка със зелена и обратно - открива къси позиции и закрива дълги при смяна на зелена тухличка с червена. На този етап тухличките не се изобразяват на екрана.Добре. Ще ти пратя един експерт кандидат за „Мистър 100$”. Трябва обаче, да му направя още една кръпка за да подобря дейността му. На тренда работи добре, но на флета все още губи малко повече отколкото на мен ми се иска. Като го пробваш може да ти дойде някоя идея да го закърпим още малко и да стигнем целта – 100 $ на месец.
Параметърът „Renko”, който представлява височината на тухличката е най-добре да се избере от 150 до 250 пойнта, като оптималната е 180 и е зададена по подразбиране. Твърде късата тухличчка не може да подтисне ефективно шума, а твърде дългата скъсява много полезния ход на текущия тренд.
Параметърът „Delta” е предварение, което трябва да компенсира текущата курсова разлика (спреда) – той трябва да е от 15 до 25 пойнта.
От датата, когато обявих, че ще публикувам експерта мина доста време за да го усъвършенствам, но за съжаление работата на експерта много слабо се подобри. Печалбата е около 50 – 60 пойната ($) на месец в прозореца EUR/USD. В други прозорци не е пробван и не знам какви трябва да са настройките там. Тази печалба е твърде относителна. Когато експерта прихване стабилен тренд печалбата надминава 100-150 пойнта, но при плосък (Flat) може да последват няколко (3-4) губещи сделки с ограничени загуби от -18 до -36 пойнта за всяка . И тогава реалната печалба е твърде малка, а при недостатъчно средства в сметката (300$) тя може да се занули. Това е основната слабост на експерта, която имам желание да усъвършенствам.
Времето между 2 сделки се изменя в широк диапазон – от няколко минути до няколко часа и зависи от стръмността на тренда.За да види потребителя как работи експерта по принцип, Ренко параметъра се настройва на стойност 50 - 60 пойнта а делта 10. В този случай загубите са големи поради големия шум, но това е само за демонстрация на работата на експерта и сключени сделки през няколко минути. Експерта работи по принцип денонощно и не е необходимо някаква намеса на оператора, след като той бъде стартиран. При прекъсване на интернет и ел. захранване той се възстановява автоматично.
Бек-тестовете със системния тестер е желателнода се избягват в събота и неделя или в почивен ден на пазарите, защото спреда в тези дни е много голям и това води до големи загуби и неверни резултати. Ако все пак теста е наложителен към печалбата да се добави сумата получена от умножението на броя сделки и спреда минус 12 пойнта.
Експерта при мен работи „он-лайн Демо” на платформата МТ-4 Алпари. На други платформи не е изпробван, но мисля, че няма причини да не работи.
Кофти на експертите е че като почнат да губят немогат да осъзнаят къде бъркат и си повтарят грешките![]()