• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Икономически и политически дискусии
    • Замяна на лева с евро -готова ли е България !

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Замяна на лева с евро -готова ли е България !

+ Отговор в тема
    Страница 23 от 43 ПървиПърви Предишно ... 13 21 22 23 24 25 33 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 221 до 230 от общо 423
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 21-12-2022 19:26 #221 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Aquila Виж мнението
      Не е лошо противниците на ЕС, Еврото, да давате доводи подплатени с цифри, анализи, линкове.
      Ние привържениците даваме постоянно такива и оборваме всеки ваш довод с цифри, но отново насреща лозунги без данни. Реална комуникацията не се получава.
      В интерес на истината аз не съм те видял тебе да даваш някакви аргументи в полза на приемането на еврото в България. Да не говорим да си постнал линкове, числа или да си правил някакви анализи. Ако става дума за лозунги те идват точно от така наречените привърженици на еврото. Хайде да вземеш да ми обясниш какво точно включва в себе си израза "евроатлантически ценности", защото на мене нещо не са ми четливи тези афиши? Нали искаш да има реална комуникация и ето аз ти давам възможност да ни убедиш колко е велико западното общество към което някои хора се стремят. Аз си признавам, че съм малко своенравен и никак не ми стана приятно, че ни приеха в Евросъюза без да ни попитат дали сме съгласни. Верно е, че се промениха много неща и дойдоха доста пари по линия на еврофондовете. Ставало е вече дума, че на мене това ми повлия доста отрицателно и буквално ми обърна живота с краката нагоре. А аз все пак имам само един живот и не ми хареса как той замина в канализацията образно казано. От парите от фондовете също нищо не разбрах, но сигурно има доволни и забогатяли и те логично ще драпат за приемането на еврото с две ръце и два крака. Все пак за да бъда правилно разбран искам да кажа, че аз никога не тръгвам против нещо, а просто съм за. В случая смятам, че нито в Ес, нито в еврозоната им пука за България и ако ни приемат го правят защото искат да ни използват. Това е нещо, което никак не ми харесва в нашите политици, които се съгласяват с всичко предложено от европейците. На практика се прави всичко, което е угодно на Европа и Сащ само и само за да им се харесаме с оправданието, че сме малка и бедна страна. Ами какво се промени след приемането ни в Ес и дали станахме по-голяма и по-богата държава? Минаха повече от 15 години, но продължават да ни набиват канчето, че сме корумпирани и крадливи и това ще продължи докато не осъзнаем колко е важно да мислим първо за собствения си интерес. Живял съм през соца и мога да кажа, че тогава в много отношения беше по-спокойно и като държава бяхме много по-уважавани от нашите приятели. Сега много често България се ползва като изтривалка от големите сили за да си почистят гузната съвест с нас. А защо гузна съвест ли? Ами само вижте всъщност къде е най-голямата корупция. Накрая искам да ти кажа, че те поздравявам за многото линкове и информация, която постваш в темите за финансовите инструменти. Когато обаче тръгнеш да правиш своите анализи на глас от самолет се вижда, че аналитичното мислене не ти е силната страна меко казано. Информацията е много ценно нещо, но умението да си служим с нея малцина го притежават.
      Последна редакция от ontar : 21-12-2022 на 20:02
      Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

2. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

pablo (21-12-2022), Нерегистриран (2)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 21-12-2022 19:32 #222 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      pablo
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      pablo не е на линия
      Централна банка
      Licik

pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите Аватара на pablo
      Град
      Ловеч
      Начислени плащания
      12,033.30 USD
      Благодарности
      16 934
      Благодарили са му 29 783 Пъти в
      9 604 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      В интерес на истината аз не съм те видял тебе да даваш някакви аргументи в полза на приемането на еврото в България. Да не говорим да си постнал линкове, числа или да си правил някакви анализи. Ако става дума за лозунги те идват точно от така наречените привърженици на еврото. Хайде да вземеш да ми обясниш какво точно включва в себе си израза "евроатлантически ценности", защото на мене нещо не са ми четливи тези афиши? Нали искаш да има реална комуникация и ето аз ти давам възможност да ни убедиш колко е велико западното общество към което някои хора се стремят. Аз си признавам, че съм малко своенравен и никак не ми стана приятно, че ни приеха в Евросъюза без да попитам дали сме съгласни. Верно е, че се промениха много неща и дойдоха доста пари по линия на еврофондовете. Само че вече е ставало дума, че на мене това ми повлия доста отрицателно и буквално ми обърна живота с краката нагоре. А аз все пак имам само един живот и не ми хареса как той замина в канализацията образно казано. От парите от фондовете също нищо не разбрах, но сигурно има доволни и забогатяли и те логично ще драпат за приемането за еврото с две ръце и два крака. Все пак за да бъда правилно разбран искам да кажа, че аз никога не тръгвам против нещо, а просто съм за. В случая смятам, че нито в Ес, нито в еврозоната им пука за България и ако ни приемат го правят защото искат да ни използват. Това е нещо, което никак не ми харесва в нашите политици, които се съгласяват с всичко предложено от европейците. На практика се прави всичко, което е угодно на Европа и Сащ само и само за да им се харесаме с оправданието, че сме малка и бедна страна. Ами какво се промени след приемането ни в Ес и дали станахме по-голяма и по-богата държава? Продължават да ни набиват канчето, че сме кирумпирани и крадливи и това ще продължи докато не осъзнаем, че трябва да мислим първо за собствения си интерес. Живял съм през соца и мога да кажа, че тогава в много отношения беше по-спокойно и като държава бяхме много по-уважавани от нашите приятели. Сега много често България се ползва като изтривалка от големите сили за да си почистят гузната съвест с нас. А защо гузна съвест ли? Ами само вижте всъщност къде е най-голямата корупция. Накрая искам да ти кажа, че те поздравявам за многото линкове и информация, която постваш в темите за финансовите инструменти. Когато обаче тръгнеш да правиш своите анализи на глас от самолет се вижда, че аналитичното мислене не ти е силната страна меко казано. Информацията е много ценно нещо, но умението да си служим с нея малцина го притежават.
      Просто такива аргументи няма
      Има разни популисти клишета, че сме били европейци /аз съм българин и това клише ме дразни/ и така било правилно едва ли не.
      п.п. Евро атлантическите ценности са "свободата" сам да определиш от кой пол си и ако биологично не отговаряш на собствения си избор да си направиш операция по здравна каса. Леле колко деликатно го казах... мечовците от форума няма да го разберат обзалагам се

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Печелете пари, без да напускате дома си.

5. Следните 4 потребители изказват благодарности на pablo за полезния пост:

Нерегистриран (3), ontar (21-12-2022)

6. 21-12-2022 20:14 #223 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Aquila
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Aquila не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Аватара на Aquila
      Начислени плащания
      1,699.21 USD
      Благодарности
      4 461
      Благодарили са му 20 886 Пъти в
      6 341 Поста
      ПодписвамПодписвам
      kypa,
      X
      Поста ми винаги е онагледен с графика, таблица или линк.
      Конкретна цифра явно няма да получа, за това изберете тема по която да спорим конкретно.
      Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

7. Следните 7 потребители изказват благодарности на Aquila за полезния пост:

minkov (21-12-2022), Нерегистриран (6)

8. 22-12-2022 10:55 #224 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      pablo
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      pablo не е на линия
      Централна банка
      Licik

pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите pablo е отвъд представите Аватара на pablo
      Град
      Ловеч
      Начислени плащания
      12,033.30 USD
      Благодарности
      16 934
      Благодарили са му 29 783 Пъти в
      9 604 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Конкретна цифра явно няма да получа, за това изберете тема по която да спорим конкретно.
      Проблема е, че въпросните графики и таблици видимо са плод на нечие пожелателно мислени и поне 90 % от случайте силно се различават от сериозните анализатори който аз ползвам.
      За всики е ясно, че еврото е огромен негатив за българския лев и трябва да се отвържем от него вместо това предлагаш да заменим лева с евро
      Каква полза имаш лично ти от високата инфлация която е в следствие, че сме вързани към еврото???
      Какво ще спечелиш като избухне поредната Гръцка криза или Италианска???

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

9. Следните 3 потребители изказват благодарности на pablo за полезния пост:

Нерегистриран (2), ontar (22-12-2022)

10. 22-12-2022 11:33 #225 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      jivko78
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      jivko78 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите jivko78 е отвъд представите Аватара на jivko78
      Начислени плащания
      19,802.79 USD
      Благодарности
      18 179
      Благодарили са му 44 852 Пъти в
      16 489 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      А Добър ден
      В предишната страница съм ти отговорил какво може да очакваш и да получиш от "икономиста" , но щом си решил да продължиш с " конструктивния диалог" с него, твоя воля

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

11. Следните 2 потребители изказват благодарности на jivko78 за полезния пост:

Нерегистриран (2)

12. 22-12-2022 15:55 #226 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Първо може би трябва да те попитам каква конкретна цифра искаш да получиш? Защото предполагам, че ти не си се изразил коректно или просто не си наясно какво значи понятието "цифра". Как да споря с човек, на който фундаментални понятия от математиката не са му ясни? Но все пак това е много показателно какви хора са крайни поддръжници на идеята за приемането на еврото в България. Идея която аз смятам за много грешна и вредна за нашата държава. Все пак искам да се спра на темата за Европейската централна банка, която ако приемем еврото като наша основна парична единица ще решава как да се развива монетарната ни политика. Може спокойно да се каже, а и практиката през последните години показа, че ЕЦБ не управлява никак добре единната европейска валута. Това личи и от високата инфлация, която се развихри в еврозоната през последните години. Верно е, че и в Сащ и почти навсякъде по света имаше висока инфлация, но в Европа тя достигна най-високи нива и управляващите от ЕЦБ доста време изобщо не реагираха адекватно на ситуацията. То да си признаем и говренето им на тези хора не е никак експертно и почвам да се съмнявам сериозно дали толкова си могат или са назначени там с някаква поръчка? Забеляза се, че при всички кризи застигнали еврото от ЕЦБ нямаха ясен план как да се справят и действаха много хаотично. Няма как да се отрече, че в ЕЦБ няма самостоятелен почерк за справяне с финансовите кризи, а просто гледат как постъпва в подобни случаи Федералния резерв на Сащ и ги имитират едно към едно. Проблемът е, че ЕЦБ реагира винаги с поне няколко месеца закъснение и това се вижда и сега когато инфлацията в Сащ вече пада, а в Европа все още е близо до своя връх. Бих споменал и за ръководството на ЕЦБ, където явно има някакво неписано правило за председател на банката да се избира човек от Германия или Франция. Верно е, че преди време там начело беше италианеца Марио Драги, но вероятно това се случи по настояване на американците, защото се знае на кой влиятелен банков кръг в Сащ е човек той. Сегашната шефка Кристин Лагард е призната за виновна в родината си Франция преди време за злоупотреба с голяма сума държавни пари в полза на частен бизнесмен, което няма как да не е смущаващо. Виждаме добре какви скандали се вихрят в Европейския парламент и как за пари хората там са готови да загърбят всякакви правила. Каква е гаранцията, че Лагард защитава интересите на еврото и еврозоната щом веднъж вече се е подхлъзнала ако мога така по-меко да се изразя. Аз няма да съм никак спокоен и сигурен ако подобни хора със съмнително минало и връзки управляват нашата финансова система.

Одобрена

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

13. Следните 5 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3), jivko78 (23-12-2022), pablo (23-12-2022)

14. 22-12-2022 16:48 #227 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 527
      Благодарили са му 14 261 Пъти в
      3 218 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Ето едно интервю, в което се задават всички въпроси около влизането в Еврозоната, които ни вълнуват, но на тях отговаря вицегуверньорът на Хърватската централна банка Михаел Фауленд. Хърватия влиза в еврозоната от 1 януари догодина. Ще имаме редкия шанс да наблюдаваме какви промени ще настъпят там след приемането на еврото, което би трябвало да ни ориентира дали да се натиснем/стиснем още малко и да изпълним критериите за Еврозоната или да разхлабим, доколкото борда ни позволява, паричната си политика и да отложим приемането ни в клуба на богатите. Куната си отива след седмица, но за лева все още никой нищо не може да каже със сигурност.
      https://bnr.bg/horizont/post/1017524...ata-stabilnost
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

15. Следните 4 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

minkov (22-12-2022), Нерегистриран (2), pablo (23-12-2022)

16. 22-12-2022 19:38 #228 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от balcon Виж мнението
      Ето едно интервю, в което се задават всички въпроси около влизането в Еврозоната, които ни вълнуват, но на тях отговаря вицегуверньорът на Хърватската централна банка Михаел Фауленд. Хърватия влиза в еврозоната от 1 януари догодина. Ще имаме редкия шанс да наблюдаваме какви промени ще настъпят там след приемането на еврото, което би трябвало да ни ориентира дали да се натиснем/стиснем още малко и да изпълним критериите за Еврозоната или да разхлабим, доколкото борда ни позволява, паричната си политика и да отложим приемането ни в клуба на богатите. Куната си отива след седмица, но за лева все още никой нищо не може да каже със сигурност.

Не знам защо на еврозоната й се казва "клубът на богатите", но аз категорично не мисля, че ние имаме място там. България е най-бедната страна в Европейския съюз и е наивно да се смята, че с преминаването към еврото държавата и нейните граждани изведнъж ще забогатеят. У нас има доста висок процент на така наречения сив сектор от икономиката и предполагам, че той ще спечели най-много в тази нова ситуация. Това ще стане защото там спекулата и некоректните търговски практики са в ръцете на много умели мошеници, които държавата няма нито инструментите, а вероятно и желанието да спре. Сметката ще я платят обикновените потребители разбира се и в това няма никакво съмнение. Защо бързаме да махнем толкова добре работещ механизъм като валутния борд за да го заменим с една слаба валута, която по правило винаги е в криза? Нека си погледнем държавата, в която цари такъв хаос и деградацията е пълна на всичко нива. Като се почне с пълната несъстоятелност на така наречения политически елит, мине се през родилните домове където вече се разменят бебета и се стигне до търговците, които са готови в името на печалбата да продават шоколадови лакомства с изтекъл преди 5-6 години срок на годност и то на деца. Ами какво да кажем за случката с нашия посланик в Сащ, където служители от известна самолетна компания са го отрязали за платена услуга с обяснението, че България е част от Руската федерация. Значи в чужбина продължават да ни мислят за едва ли не руснаци нищо, че от повече от десетилетие членуваме в Нато и ЕС. В същото време и Русия ни обяви за вражеска страна и то още преди да сме решили да изпратим оръжия за Украйна. Всички важни решения за приемане на дадена държава в определени международни организации са строго политически. Такива решения се взимат от политиците, а пред тях ние българите не се ползваме с голямо доверие и нямаме авторитет. Причините са много и едната е, че тука в нашата къщичка цари абсолютен хаос и това се вижда дори от самолет. Друга не по-малко важна причина е, че всички наши политици когато отидат в чужбина първата им работа е да плюят по държавата ни и да обвиняват други български политици за всичките грехове на света. Всичко това ме кара да си мисля, че едва ли ще ни приемат скоро в еврозоната дори и да сме покрили всички технически изсквания. Имаме примера с Шенген, където всяка година ни разиграват и ни обещават, но все се намира причина да не ни приемат.

Одобрена

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

17. Следните 8 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (6), jivko78 (23-12-2022), pablo (23-12-2022)

18. 23-12-2022 11:17 #229 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 527
      Благодарили са му 14 261 Пъти в
      3 218 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Като се почне с пълната несъстоятелност на така наречения политически елит, мине се през родилните домове където вече се разменят бебета и се стигне до търговците, които са готови в името на печалбата да продават шоколадови лакомства с изтекъл преди 5-6 години срок на годност и то на деца.
      Всяко генерализиране е опасно и рискуваме някой много да ни се обиди, докато ни чете постовете. Всеки от нас има познати или роднини в чужбина, предимно в Европа. Дори ако някой си направи труда да преброи каква част от активното българско население между 20 и 50 години е у нас и каква е зад граница, резултатите няма да се харесат на никого, но ще ни дадат много отговори. Да, има едно голямо изключение - София, а именно в София е случаят с разменените бебета. Т.е. причината не винаги се крие в това, че тук останахме само човеци, които не стават за никоя друга европейска държава. Грешки/инциденти/нещастни случай се случват както у нас, така и в държавите, които все не успяваме да догоним като стандарт на живот, а информация за такива случаи не научаваме от новините, а именно от нашите родственици или познати зад граница. Без да разкривам детайли от романа, в "Зимата на нашето недоволство" Джон Стайнбек описва дребните и не толкова дребни измами, които се случват в едно малко американско градче, от бакалницата, през банката, до градската управа подчинена на местните богаташи и техните интереси. Погрешно е да смятаме, че ние сме най-покварения и най-неудачния народ на тази планета.
      Българският народ не е имал историческия шанс да узрее за промените, които му се случват, но и времето, в което живеем е твърде динамично и се справяме колкото можем. Традиционно най-добре се справяме с оцеляването. Приемането или не на еврото няма да ни събори, даже може да се случи точно обратното - няколко години след като ние го приемем, то да престане да съществува. Това разбира се може и да не се случи, но е възможна вероятност. Да, някой ще има полза от приемането на еврото, но няма да е по-голямата част от народа. Затова, кому е нужно толкова да бързаме с приемането на еврото? Нека видим как то ще се отрази на икономиката и живота на обикновените хора в Хърватия, нека си зададем въпроса защо Чехия, Полша и Унгария все още само наблюдават отстрани Еврозоната и тогава да решаваме.
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
      Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

19. Следните 2 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

ontar (23-12-2022), pablo (23-12-2022)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 23-12-2022 12:29 #230 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от balcon Виж мнението
      Всяко генерализиране е опасно и рискуваме някой много да ни се обиди, докато ни чете постовете. Всеки от нас има познати или роднини в чужбина, предимно в Европа. Дори ако някой си направи труда да преброи каква част от активното българско население между 20 и 50 години е у нас и каква е зад граница, резултатите няма да се харесат на никого, но ще ни дадат много отговори. Да, има едно голямо изключение - София, а именно в София е случаят с разменените бебета. Т.е. причината не винаги се крие в това, че тук останахме само човеци, които не стават за никоя друга европейска държава. Грешки/инциденти/нещастни случай се случват както у нас, така и в държавите, които все не успяваме да догоним като стандарт на живот, а информация за такива случаи не научаваме от новините, а именно от нашите родственици или познати зад граница. Без да разкривам детайли от романа, в "Зимата на нашето недоволство" Джон Стайнбек описва дребните и не толкова дребни измами, които се случват в едно малко американско градче, от бакалницата, през банката, до градската управа подчинена на местните богаташи и техните интереси. Погрешно е да смятаме, че ние сме най-покварения и най-неудачния народ на тази планета.
      Българският народ не е имал историческия шанс да узрее за промените, които му се случват, но и времето, в което живеем е твърде динамично и се справяме колкото можем. Традиционно най-добре се справяме с оцеляването. Приемането или не на еврото няма да ни събори, даже може да се случи точно обратното - няколко години след като ние го приемем, то да престане да съществува. Това разбира се може и да не се случи, но е възможна вероятност. Да, някой ще има полза от приемането на еврото, но няма да е по-голямата част от народа. Затова, кому е нужно толкова да бързаме с приемането на еврото? Нека видим как то ще се отрази на икономиката и живота на обикновените хора в Хърватия, нека си зададем въпроса защо Чехия, Полша и Унгария все още само наблюдават отстрани Еврозоната и тогава да решаваме.
      Аз също мисля, че не трябва да се бърза с приемането на еврото в България дори държавата да е покрила техническите изисквания. Интересни са нещата, които ти си написал, но аз искам да спра на това, защо толкова много се разбързаха нашите политици да влезем в еврозоната. Още повече, че вчера излезе интервю с бившия финансов министър от първото правителство на Герб Симеон Дянков, в което той казва интересни неща. Без да навлизам в подробности ще спомена само, че според Дянков България не е готова да влезе в еврозоната през 2024 година, защото имаме много висока инфлация, която трудно ще овладеем. Иначе той е за въвеждането на еврото и очаква това да се случи най-рано през 2026 година. Както е тръгнало дотогава няма да има еврозона и съответно евро, а нищо чудно и Евросъюза да се е разпаднал. Просто тази война свари Европа много неподготвена и тя тепърва ще страда от това и икономически и политически и финансово разбира се. Нека се върнем у нас и да погледнем кой се опита да ускори процеса на нашето приемане в еврозоната. Първо това беше премиерът Бойко Борисов, който в средата на ковид пандемията започна да търпи критики за лошо управление на кризата и съответно да губи стремително рейтинг. Нещо което Борисов хич не обича и за да си запази ореола на добър държавник реши да действа в посока на замяната на лева с евро. Възможно е някой от неговите съветници да му е дал тази идея. След това когато беше на власт служебното правителство на президента Радев се потвърди график за влизане в еврозоната на първи януари 2024 година. Тогава финансов министър беше Асен Василев, но само може да се предполага дали това е негова идея или му е спусната от някъде другаде. Ще видим какво ще се случи след приемането на Хърватия в еврозоната и дали това ще е успешен експеримент за тях.

Одобрена

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

22. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1), pablo (23-12-2022)

+ Отговор в тема
    Страница 23 от 43 ПървиПърви Предишно ... 13 21 22 23 24 25 33 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Икономически и политически дискусии   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти