Аз също давам няколко пъти пример, че може да сме в Шенген без еврото защото има достатъчно много страни който едновременно използват собствените си валути и са в Шенген /защо тези примери не са примери за теб аз не мога да разбера/ изобщо не намирам смисъл да коментирам Шенген като не ме вълнува третополова Европа която след приемането на еврото затъна в дългове а страни като Гърция и Кипър дори минаха през дългова криза. Много скоро Гърция отново ще е в дългова криза но този път е заплашена от криза и Италия и е много вероятно да се стигне до хипер инфлация в ЕЗ вероятноста е около и над 90 %. Аз имам много познати който преди въвеждането на еврото работеха в различни страни Гърция, Италия най много в Испания и един в Португалия който вече не работят там защото вече няма смисъл. Ако разгледаме покупателната стойност на техните доходи след въвеждането на еврото то при всички страни работещите са загубили покупателна способност казано на обикновен език еврото води до обедняване на работещите а прави богатите още по богати. Всеки който желае може да провери какво се е случило със средната класа в страните от ЕЗ !!! Във всички страни от ЕЗ средната класа намалява драстично и това не е никаква тайна.
Ако в България се приеме еврото ще започнат да се теглят кредити който по традиция ще бъдат за закупуване на НАТО оръжие /чертежи реални доставки няма/ саниране на згради /има ли нужда да споменавам, че тук се краде около 80%/ строителство на виртуални пътища ...
Качвал съм клипове със Стив Ханке , Варуфакис , Григор Сарийски и други който съвсем подробно с точни примери обясняват как точно ще затънем в дългове защото нашите управляващи са корумпирани и алчни.