Жоро е напълно прав и най вредното в търговията е надеждата ,че цената ще се върне обратно затова си трябват къси стопове
Жоро е напълно прав и най вредното в търговията е надеждата ,че цената ще се върне обратно затова си трябват къси стопове
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами според Линда Рашке ако до 30 минути не е излязла позицията на печалба при вход от минутни и часови графики тя се закрива
[quote="GMG;139839Ами според Линда Рашке ако до 30 минути не е излязла позицията на печалба при вход от минутни и часови графики тя се закрива
quote]
Зависи от стратегията,ако е дългосрочна,не бива да се затваря след 30 минути.Иначе ако е скалп за 5-10 пипса според мен трябва да не се чака повече от 30-минути както е според кака Линда.
всяка позиция си е индивидуална,това е много тъп критерии...може да излезе на печалба и след 3 часа....като е в рамките на поносима загуба,защо да се затваря...
Не мисля, че в случая времето е от значение, защото многократно сме били свидетели, когато цената влиза в канал и е възможно часове да се движи в рамките на 10-15 пипа. Тоест стопа или профита не би трябвало да са подвластни на времето, а на определени ценови нива![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Svilen (03-10-2012)
Времето е от значение за нерваците !За останалите е пари!
![]()
Oleg, това което си написал ми харесва много и чакам с нетърпение следващите ти публикации. Благодарско...ЧАСТ 3
Ето допълненията и продълженията, които казах че ще дам:
1. Кога ще се работи.
Това е много важно условие и заема първите места по значимост.
Спрямо този критерии, трябва да изберем инструмента си, както и каква стратегия ще прилагаме.
Ако търгуваме сутрин и повечето ни сделки са интрадей, то следва да е такъв инструмент който дава добри движения и сетъпи от които да извлечем профит.
Най-често търгуваните инструменти за нашият меридиан са тези, които се търгуват през евро и щатската сесия. Това ни оставя с много голям избор, като някои инструменти са добри за търгуване както през европейската, така и през щатската, други са добри само през европейската или само през щатската.
Например индексът ДАКС е добър и през двете сесии. Но индексът SP500 и NASDAQ са най-добре да бъдат търгувани само през американската сесия. Златото и петрола също са превъзходни инструменти, но и при тях важи принципа да бъдат търгувани през щатската сесия.
2. Началният капитал
Тук е индивидуално. И докато се стигне до реал треидинг то трябва да се имат получени стабилни резултати поне за няколко месеца на демо. Директното впущане в реал е грешка и колкото и някой да ме убеждава в обратното, не мога да се съглася защото съм направил тази грешка и знам как стоят нещата. Принципно един акаунт от 500-1000евра при бг положението считам за напълно оптимален. При търговия с един минилот за валутите и съответната стойност при другите инструменти това е напълно оптимален вариант. Разбира се като имате 500евра акаунт не означава да сложите стоп 100пипса при 1 минилот.
3. Целите от трейдинга
Те са от изключителна важност. И зависят както от инструмента който ще се търгува така и от системата която ще се използва. На инструмент като евро/долар не може да се разчита днес да направи 10 суинга от по 30-50пипа. Това е нереално. Най често ще има 2-4 такива, с изключение на дните с по-важни новини, когато може и да има повече и да са по-големи.
Целите се определят освен от инструмента така и от системата. Ако дадената ни система дори в най-добрите дни ни дава едва два-три сигнала за по 20-30пипса то не можем да очакваме високи резултати. Може да бъдат стабилни, с много малък процент на грешка, но няма да са високи.
Ето една проста сметка. Имаме акаунт 500$. Търгуваме с 0.1лота евро/долар и 1пип=1$
Системата която използваме за последните 6 месеца ни е давала профит съответно от 600,450,320,440,220,480 пипса при бектест. Значи реалните очаквания на реал които можем да имаме вероятно ще бъдат между 70-80% от тези стойности заради пропускане било, хапване, нещо спешно е изникнало и е трябвало да оставим компютъра, роднини са ни дошли които не сме виждали няколко месеца. Които 70-80% както и да се погледне е отличен резултат. Това са между 200и 400$ средно профит. Не е много, но при 300-400$ заплата, този профит е почти още една такава. А стигнем ли до този профит, вече мечтаните 3000-4000$ не са далеч. Дори и да теглите всеки месец и да не капитализирате, също е добре. Най-важното условие е да се чувствате удовлетворени от работата си като търговци, дори и да е само с минилотове.
Тук обаче е добре да кажа, че тези резултати са доста слаби, добри са, но са слаби. Но дори такива, ще ниосигурят не лоши пари.
Когато се научат нещата в дълбочина обаче, то броят на сигналите нараства и възможността за сделки също. Тогава профита от движенията е по-висок, риска който се поема(тук да се разбира използваният маржин) може да нарасне в пъти от което и печалбата, като едновременно с това риска към целият акаунт да бъде нисък.
Бях споменал миналата или по-миналата седмица как се правят 100% за кратко време с нисък риск. Но това ще го оставя за по-нататък.
Реалността е такава каквато ние си я направим в трейдинга. Ограниченията са единствено в самият човек.
Искайте повече, работете по-добре и ще имате повече !
----------
Олег, кога да очакване следващите части? Много бих се радвал ако скоро пуснеш част 4 и т.н. Мерси предварително
Олег, адмирации !Очакваме следващите части с нетърпение ,както и някоя стратегия за търговия
Oleg
да ти кажа, повече май сме тия дето чакаме продължениеи да наистина доста ти е полезна темата, ако трябва да съм откровен, мислех, че ще бъде една от наградените за месеца, понеже мисля, че е доста полезна...защото изграждането на плана не е много лесна задача...или поне за мен
успех тогава август месец, пък когато пуснеш продължения, тогава ще ги четеме![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?