Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ей такова парти пожелавам на всеки за Нова година.....................
http://www.youtube.com/watch?v=WlIB1RUs_pU
Здрасти Олег
Да продължа с глупавите въпроси ..............................
Хедж и мартинчо (мартингейл) - как и кога могат да бъдат вмъкнати и $ използвани в нашият търговски план ...................![]()
DIDO, "Хеджа"(защото това не е хедж) за мен противоречи на идеята "печелене от търгуване". На нормален пазар, дори няма такава опция като да имаш бай и сел ордери едновременно в един инструмент.
Мартингейла е хубаво нещо, но за да използваш Мартингейл значи отново бъркаш доста повече, отколкото си прав. И като цяло печалбата ще ти е много ниска. Това значи, че е по-добре да си оправиш системата, вместо да търсиш математически модели и схеми с които да си мислиш, че си надхитрил пазара.
Проследи за пример сделките в петрола на GGBG. Той е доста открит момък. Забележи какви сделки прави и виж има ли нужда от Мартингейл.
А ако питаш за истинското хеджиране....Там не знам.
DIDO (26-12-2012)
според мен хеджирането би било по-приложимо(ако мога да го нарека така)е при по-дългосрочната търговия...аз си го обяснявам по следният начин...
ако на 1ч/4ч/д броя вълни и съм убеден(без ?),че корекцията е свършила и съм са фанал от върха и съм убеден, че ще следва импулсна 5-ца то хеджирането би било успешно да го правиш при корективните 2-ра и 4-та вълна
аз така си го обяснявам....
Дидо, ако не ме разбра ще ти драсна една картинка
----------
но Олег е прав, че на нормален пазар и на малките фреймове, не си заслужава да се хеджира....а като добавиме и спреда който трябва да се избива....тогава работата става дебела![]()
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Давай картинка .....................според мен хеджирането би било по-приложимо(ако мога да го нарека така)е при по-дългосрочната търговия...аз си го обяснявам по следният начин...
ако на 1ч/4ч/д броя вълни и съм убеден(без ?),че корекцията е свършила и съм са фанал от върха и съм убеден, че ще следва импулсна 5-ца то хеджирането би било успешно да го правиш при корективните 2-ра и 4-та вълна
аз така си го обяснявам....
Дидо, ако не ме разбра ще ти драсна една картинка
----------
но Олег е прав, че на нормален пазар и на малките фреймове, не си заслужава да се хеджира....а като добавиме и спреда който трябва да се избива....тогава работата става дебела![]()
Думата ПЛАН - е планиране на ........................живот , работа ,търговия и т.н , някви уж бъдещи действия ................................
спазването им след това е друга бира
Та в плана ни :
Тренд , Вход със Стоп и Профит .......................!!!
Дотук т'ва се разбира или греша ....
А не Олег дали е прав или крив , опитвам се да задавам "глупави" въпроси за да може на прохождащтите като мен ........... да им се дигне мъглата![]()
Драга, то ако съм толкова сигурен, че почва корекция, ще угася позицията по импулса и ще търгувам корекцията с нов ордер, като свърши корективната и съм пак толкова сигурен, че това е факт - гасиш позицията и обратен за новия импулс. Не виждам смисъл в тез насрещни на корекциите. Груев ги въртеше такива някакви смешни салтанати...едни "хеджове" вадеше по 500 пипа...
Oleg (26-12-2012)
дам и за мене нямат много смисъл но понеже Дидо попита та реших да дам един пример....Драга, то ако съм толкова сигурен, че почва корекция, ще угася позицията по импулса и ще търгувам корекцията с нов ордер, като свърши корективната и съм пак толкова сигурен, че това е факт - гасиш позицията и обратен за новия импулс. Не виждам смисъл в тез насрещни на корекциите. Груев ги въртеше такива някакви смешни салтанати...едни "хеджове" вадеше по 500 пипа...
http://prikachi.com/images/657/5659657u.jpg
Емо явно и двамата сме гледали на Груев хеджовете, аз на уебинари съм ги гледал и в началото яко ме впечатляваха....сега обаче е друга работата....дебни цел ден и като се появи дивеча стрляш с голямата пушка![]()
![]()
Последна редакция от драгата : 26-12-2012 на 23:45
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
стоплих за какво става на въпрос ,мерси за картинкатаи аз на негови съм гледал такива![]()
дам и за мене нямат много смисъл но понеже Дидо попита та реших да дам един пример....
http://prikachi.com/images/657/5659657u.jpg![]()