аз си мисля че ако искат пробив трябва да се засилят много от високо за това ниво защото на месечна наистина съпротивата е желязна няма да стане лесно за пробив![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ето моя отговор с картинка Хепи.......
Основният въпрос, на който аз искам да намеря отговор е, следния: теорията е предназначена на трендови пазар, или поне големите фреймове да са трендове. При форекса това не е много често срещано явление. Пробивите обикновено са без връщане за тест, или сериозна корекция. Как в тази ситуация бихме могли да използваме теорията? Или по-просто казано, можем ли да използваме тези инструменти, за да се включваме във хубавите пробиви?
http://www.2shared.com/photo/El6-JqGi/dow.html
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
RyMu (17-07-2012)
Happy68
здравей
много хубава тема си направила !
Дано повече хора успеят да разберат това за което пишеш
Сигурен съм , че ще бъде от голяма полза![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Привет, ти според мен можеш да вземеш добро участие, не се офлянквай
----------
може ли да приложим това към реалната ситуация. Еврото на дневна, рейндж, дъна, върхове, пробив. Правим по-ниско дъно, ок. И... как процедираме после? Корекция няма. Ако трябва, ще изкарам още картинки, с такъв пробив имам впредвид.
![]()
RyMu (17-07-2012)
здравей Хепи :-)
хващаш ме в крачка :-) излизам , но реших да ти отговоря
само ще ви чета до края на месеца , няма какво да добавя в тази тема :-)
и ти много добре знаеш това :-)
Всеки който се занимава с пазари ( без значение стоков , борсов или валутен ) с времето разбира , че единственото нещо което работи е именно тази теория ,която е съвсем проста и гениална
като всяко елементарно нещо :-)
на нея е основан и ПА , няма как да бъде по друг начин
Един стига до нея по трудният път , друг по лесният , но всеки трябва да го извърви сам :-)
Това е . Няма друг път. Няма.![]()
RyMu (17-07-2012)
Еее, фицка, по твойта графика трябва да сме инвеститори, а ние сме си дребни рибета. Според теб това, което съм отбелязала като рейндж не е такъв, а е част от 1.2.3 вълните преди рейнджа. Въпросът е как ние да участвамеЗащото аз лично няма как да влезна тук и да чакам година за изход. Издържам за около 2 седмици
![]()
Еее, фицка, по твойта графика трябва да сме инвеститори, а ние сме си дребни рибета. Според теб това, което съм отбелязала като рейндж не е такъв, а е част от 1.2.3 вълните преди рейнджа. Въпросът е как ние да участвамеЗащото аз лично няма как да влезна тук и да чакам година за изход. Издържам за около 2 седмици
Ами даваш ми дневна графика бре злато
Как да я коментирам
Казвам това, което виждам
Сега ако я съчетаем с 4 часова и искаме да намалим до максимум загубите, би трябвало да търгуваме само къси от съпротивите, до момента в който не видим пробив на тренда ( от първата ми картинка ) и след това започваме да дебнем за дълги
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
RyMu (17-07-2012)
Ами той и твоя пример беше на един фрейм, съкровищеАми даваш ми дневна графика бре злато
Как да я коментирам
Казвам това, което виждам
Сега ако я съчетаем с 4 часова и искаме да намалим до максимум загубите, би трябвало да търгуваме само къси от съпротивите, до момента в който не видим пробив на тренда ( от първата ми картинка ) и след това започваме да дебнем за дълги
а това е нещо подобно на идеята ми в първия пост, отнесено към ситуация "рейндж" на високия фрейм. Ей сега ще издокарам картинката, ама на мен много не ми харесваше като я гледах на 4ч
http://prikachi.com/images/484/5025484x.gif
Последна редакция от Happy68 : 17-07-2012 на 19:44
Дългите ги търгувах аз (дето не ги харесваш ) с идеята, че върха от март не е връхАми той и твоя пример беше на един фрейм, съкровищеа това е нещо подобно на идеята ми в първия пост, отнесено към ситуация "рейндж" на високия фрейм. Ей сега ще издокарам картинката, ама на мен много не ми харесваше като я гледах на 4ч
http://prikachi.com/images/484/5025484x.gifА късите са ти перфект. Какво питане имаш по тях
![]()