Аз не мога да се оправям с много сметки .
Докато отвориш позиция на едната курса вече е различен а и може много лесно да се объркаш така ...
Аз не мога да се оправям с много сметки .
Докато отвориш позиция на едната курса вече е различен а и може много лесно да се объркаш така ...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
На другите сметки може да си изградиш по-дългосрочни стратегии-на 4ч или на дневна те изобщо не са за пренебрегване.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
докато търсех литература попаднах на едни,които не предлагат демо,с обяснението,че не можело да се научиш,ако не рискуваш пари.а навсякъде където до сега съм търсел инфо изрично се препоръчва демо,докато не сме сигурни в това,което правим и защо го правим.Иначе и софтуеър не трябва да сваляш от сайта им.направо започваш да търгуваш.Имат и една безплатна електронна книга,но от това,което съм чел 95% от хората си зануляват сметките-т.е. фалират,което се дължи на липса на знания,ясна стратегия,дисциплина,анали з,недостаъчни средства или комбинация от тези или всички.значи те искат да спечелят от моето първо зануляване,защото без демо резултатът е предизвестен и не се дължи на iq-то на човека.значи не смятам да съм рибока,когото те да хванат и погледнах една класация на топ 100 брокери.бяха от последните.но книгата им не е лоша за начинаещи,изключая това,че пише,че без автоматична система не може да търгуваш.и предлагат няколко платени,а има и безплатни,но нямали всички опции и т.н.ами аз ако ще оставям някакъв компютър всичко да прави вместо мен,по-добре да не се хващам.помощта е ок,обаче и личната,но обоснована оценка трябва да е водещата
Последна редакция от blueboss77 : 15-06-2011 на 13:27
greedforsuccess (15-06-2011), ikalaglarski (26-04-2012)
Браво, поста ти е като на човек използващ главата си. Похвално![]()
точно днес си занулих първата реална сметка,и то много тъпо,бях забравил да си сложа стоп или съм объркал нещо.продължавам на демо известно време.иначе от 60 сделки имах 12 губещи и 48 на + от 10 цента до 3 евро,пиша това и другите да не повтарят моите грешки
еми нормално звучи. общо взето повечето хора така си затриват сметките. като не слагат стоп и 1 позиция затрива всички.
или като 1 мой познат. отвори 20 позиции и то накрая все едно беше на фул марджин и като мръдна 1 фигура и му отиде сметката![]()
Аз не слагам стопове от един месец на сам и забелязвам, че няма никаква разлика като си пред компютъра .
Ако излизам да, но иначе е по-добре без стопове защото удря ти стопа и след два пипса поема в прогнозираната посока .
Търговията ми е само с таргет и то за да не забравя колко пипса съм определил на тренда и колко пъти естествено ща позная .
Най-важното нещо си остава входа.
Разчиташ,че ще си там но ако в един момент ти спре тока или нета, и нямаш връзка с брокера ,дава заето по тел или нещо друго.Знаеш на какво е способен пазара само за 10м че и много по-малко.Използването на стоп е малко като изкуство,и затова много трейдъри се затрудняваме в правилното му определяне и много се отказват да го ползват.Всеки сам си решава но мисля, че това е огромна грешка.Пък и не само като ти спре нета,но и само като тръгне срещу позицията ти,ще имаш ли сили сам да затвориш губеща позиция или докато се чудиш и надяваш да обърне,ще затриеш голяма част от сметката ако не и цялата.
Търгуването без стоп не е търгуване. Това е вярване в господ. или Jesus.
Щото от 1000 позиции 1 ще ти отнесе сметката и ще викаш JESUS WTF??????
Това е вид търговия който разчита основно и само на късмет и никакви умения. Всеки един който седне и ще докара 99% успеваемост на позициите когато търгува без стоп. Без значение дали разбира от пазар , търговия, двойки и т.н. Обаче отнема само 1 позиция да затрие цялата сметка.
И най интересното мое наблюдение е, че когато е на демо работи системата до удвояване , утрояване и прочие на сметката. А като се отвори един реал акаунт и се търгува без стоп се изкарват едни 10-30% да се зарибиш и оп затриване на сметката.
Сега се опитвам да пробвам вместо стоп да слагам обратна позиция,от мястото където бих сложил стопа но не съм много наясно кога и как да се отърва от хеджираната двойка и как точно да изляза от нея на печалба или поне да намаля загубата.