Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Fafa (30-11-2013)
Мисля, че няма такава опасност......да те превърна в пуритан!
По-скоро, ти развивам фантазията!
Грижа се за твоя релакс между форекса и готвенето!
----------
Ами разбъркваш в съд, черен пипер, червен пипер, сол, горчица, маааалко прясно мляко по желание,/месото става по крехко от него/кимион/ ако обичаш / ......и мед, добавяш зехтин ама Помаче, той е за готвене! И с това мажеш месото, така да постои поне два часа и печеш!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Oleg (30-11-2013), Emil Enchev (30-11-2013), GGBG (30-11-2013)
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=4079
Истинският зехтин е само т.н. Екстра върджин, или т.н. "Първа студена преса". Всичко останало е по-ниско качество извлек, включително и със съвременни и високотехнологични средства за екстрахиране, но така или иначе, по-ниско качество.
Дотук добре, но "Зехтин помаче" просто не е зехтин. Това е смес от растителни масла, най-често олио и от 5 до 8% (в редки случаи) добавка на зехтин от най-долно качество, така че , на практика това си е олио за глупаци, което ни продават на значително по-висока цена, маскирайки го като зехтин.
http://www.supermag.bg/olio-otset-ze...ra-virgin.html
Ей тоз е много хубав.
А този е още по-хубав:
Ако този е свършил, тогава взимам от първият![]()
кът мине през тиганя вече не е толкоз девствен зехтина![]()
![]()
качеството е от значение кът са турга на салатка предимно
![]()
![]()
а инак за готвене даже май не било добре да съ ползва изобщо
![]()
![]()
![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
То всяко олио като се нагорещи става канцерогенно,затова най-добре да се готви със животинска мазнина.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Омръзнало ми е от тез теории. Fакта е, че от пържено с олио, имам проблеми, но от пържено с зехтин или палмова мазнина, проблеми нямам. Пък ако ще изследванията да са от оня колумбийският университет![]()
За палмовото незнам,но слънчогледоевото и зехтина стават отровни при нагряване над 150 градуса.
Най-добре свинска мас да се ползва и по-вкусно става с нея.![]()
палмово масло най-добре![]()
![]()
че палмите ми напомнят за баба и дядо - колко много обичаха банани
![]()
![]()
ама да не е хидрогенирано
![]()
![]()
![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.