ами ако питаш мен е напълно реално защото трябва да навлезеш в нещата малко преди да почнеш с реални пари а това не става с месец два пък и то си зависи от теб колко бързо схващаш как се справяш различно е трябва да си прецениш
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всеки преценява сам за себе си колко ще търгува на демо, за да успее да натрупа минимални печалби. Лично аз започнах на реален акаунт, без да премина през демо. По-късно се реших да отворя и демо, за да изпробвам различни стратегии на търговия, да се науча как да си контролирам капитала и т.н. Не се задържах много...от порядъка на 2 седмици беше търговията на демо.
Препоръчвам търговията на демо акаунти докато не сте убедени, че трябва да се прехвърлите на реален акаунт и психически да сте подготвени за това.
Мисля, че още доста време ще трябва да прекарам на демото, поне по ваши думи, като съм склонен да приемам съвети, тъй като мога да кажа, че от към опит съм още много в началото..
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Някой посочват че демото трябвало да бъде дотолкова, колкото да се запознаеш с платформата и след това на реал. Други препоръчват много време на демо.
За да минеш на реал, виж дали когато подаваш някакъв ордер ти е винаги аргументиран, имаш ли изградена стратегия на действие ако нещата не продължат както си очаквал, какво ще направиш тогава, ще ревърснеш ли, ще излезеш ли, ще се молиш ли...ако се молиш и за демо не си още, а за четене на книжки
Не те знам какъв подход си изградил до този момент. Ако искаш сподели какво правиш и може да получиш някой съвет.
п.п. А периода е строго субективен. Когато аз започвах имаше една мадама още след месец започна да прави пари и то на реал. Направо ми пълнеше душата да я гледам.
А че може да занулиш не е толкова страшно, не се стряскай. Става въпрос за правене на пари, а не за перчене. Една загуба ще ти покаже че с нещо не си наясно и оттам да потърсиш кое не правиш правилно и да го коригираш, нищо повече. Загубата не е задължително да те прави губещ. Просто стъпки към успеха
Последна редакция от greedforsuccess : 06-03-2011 на 11:24
Аз играх на демо две седмици и реших че мога да играя в реала. Там играх доста предпазливо, обаче се въртях в кръг - след всяка печалба идваше и загуба и така нямах печалби, с които да се похваля. Това продължи около три месеца, Обаче допуснах грешката да се доверя на чужд съвет за една сделка и така занулих сметката си. Сега играя само на демо вече три месеца и мисля скоро да започна отново в реала, този път ще разчитам само на себе си. Демото е необходимо - много сгреших, че не играх на демо докато схвана достатъчно добре правилата на играта.
Е, @Estel,
С бонусите от форума ще имаш шанс да опиташ и на реална сметка, без да депозираш от спестяванията си
Успех!
Aко започнеш да търгуваш вместо да играеш резултатите ти ще те смаят форекса не е игра и то изобщо, а много сериозен бизнес, в който и най малката грешка се наказва
Докато натрупам капитал за игра ще мине доста време Във всеки случай скоро смятам да започна реална игра, но още си избирам брокер.