Коментара ти е общи приказки, изказваш някакво мнение- ок.Моля
Две седмици ако броиш двете сделки в дакс и злато които си ги чакал 3 дни за златото и 1 ден за дакса, откъдето първоначално си дръпнал. Но активната търговия е през следващата една.
Не съм казал, че си крил. Затова те питах какво използваш. Нищо лошо не казвам.
А дали си съгласен, времето ще покаже.
Сделката ти в еврото е отишла на минус 80, не е отишла на минус 20.
Напълно възможно е да излезе, но това не е достатъчно. Не става да пуснеш ордер и да решиш, че "все някога ще излезе".
Останалите ти сделки са в интврвал до 2 часа. Тази в еврото си я оставил от срядата още.
Както и да е. Една сделка не е кой знае какво.
Сделките в дакса като риск добре си ги улучил. Въпреки, че от към момент на входовете доста куцат, но не е проблем. Както казах, дроудауна им е нисък.
След две седмици, ако тогава свършва конксура ще видим какво ще стане. Дано спечелиш
Ти искаше коментар и аз ти го дадох. Да не решиш сега, че те нападам
Но не звучи никак убедително, нито се вижда твоята гледна точка защо и т.н.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Oleg,
Не смятам, че някой ме напада, а и не ми пука ако е така. Не съм пуснал ордер, който чакам все някога да излезне. Не смятам, че сделката ми като е отишла на -80 е нащо страшно, а напротив мисля, че е нещо нормално. Единствената ми грешна сделка е по дакс последната, в която съм правил осредняване по позицията, в предните постове писах, че държа по няколко отворени демо сметки, именно затова, че правя от време на време простотии и не ми харесва да горя с реални пари. А първите две сделки, които коментираш, да като мисля, че сделка има потенциал за повече пари накуп, защо да не чакам, това не значи, че не търгувам активно (понятието да имам отворени позиции и да не търгувам активно не ми се вързва.
П.С.
Графиката затова , пуснах да се ковентира от всички, които имат интерес. В момента разработвам стратегия, като е готова за тестване ще почна да пускам всеки ден резултатите, за да се коментира активно и да се изчисти.
П.С 2
Интересно е да отговориш на въпросите на колегите, ти каква стратегия използваш и на мен ще ми е интересн![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
RyMu (15-07-2012)
rosen_donev, както на теб ти харесва, така действай. Не ти казвам прави това или онова.
Щом мислиш, че има потенциал за повече, чудесно. Изчакай да се развие съответната позиция.
За комбиниране на дългосрочни и краткосрочни не си ме разбрал. Отново не съм казал, че бъркаш или не.
Но прави впечатление, че имаш само в началото такива две. И тази в еврото която чакаш да се развие. Както казах вече, рано е да се каже. Нека минат още две седмици и тогава.
Някои колеги съм ги наградил с приза "игнор" поради непрестанните заяждания, както и многобройни клевети по мой адрес, също така и отчетливо количество празнословия.
Казах, да се спре, писах и на privelege да се намеси, но все едно е глас в пустиня.
Аз търгувам по прайс екшън. Системата ми включва мултифрейм, стопове до 6-8поинта за дакс и таргет според динамиката на пазара. Описвал съм какво правя, ако искаш разгледай ми минали постове.
RyMu (15-07-2012)
Ще погледна, не знаех, че и в този форум има заяжданици, поне не си личи на пръв поглед. Относно за двете седмици - целта не ми е да спечеля турнира (разбира се, ще е бонус)
П.С.
Нека колегите продължат да си казват, кой, кога и защо се е запалил по форекс търговията, че разводнихме темата на разговора, с моите сделки, не знам, защо ме разпънахте така.![]()
Олегчо, и що си недоволен, визираш мен.
Горкия Привиледж, сигурно си му строшил пощата от оплаквания.Но в живота е така, не можеш да махнеш нещо само защото на теб не ти харесва.
Аз търгувам по теорията на Дау, на по-големи фреймове с големи стопове и конкретни таргети.Описвала съм какво правя.
Стана ли ясно как търгувам и каква ми е стратегията и защо влизам в сделка.
Докато не станеш по-позитивен и градивен и не придобиеш нормални навици на общуване -както казах няма да спра.
Aз лично дълго време се чудех как се постигат резултатите в trader.bg Като гледам тези тука са не по-малко впечатляващи. А аз за разлика от всички които познавам нямам проблем с дисциплината. Но имах проблеми със системата ми. И ми отне дълго време докато изградя такава, която да ми докарва нужното.Ще погледна, не знаех, че и в този форум има заяжданици, поне не си личи на пръв поглед. Относно за двете седмици - целта не ми е да спечеля турнира (разбира се, ще е бонус)
П.С.
Нека колегите продължат да си казват, кой, кога и защо се е запалил по форекс търговията, че разводнихме темата на разговора, с моите сделки, не знам, защо ме разпънахте така.
А на теория тези резултати не е трудно да се постигнат, но за толкова кратко време определено не ми беше ясно как се постига високата успеваемост която е необходима.
Затова и сега като те видях и започнах с въпросите
Преди две години ми беше трудно да стигна и 40% успеваемост и единственото ми спасение бяха близките стопове защото с една по-добра печалба ги елиминирах. Но като научих повече неща и успеваемостта ми се вдигна на 60% а имам и определени периоди и със 70-80 които вече, за разлика от преди съм наясно кога се появяват и защо тогав печеля, както и защо губя тогава когато губя, то нещата са много по-различни спрямо преди две години.
Общо взето при мен е наобратно. Дисциплината си я имах, но читава система нямах
Срещам се с още двама трейдъри и им казвам че падам на 30-40% успеваемост и те ми казват че някъде бъркам и аз айде пак в книгите и четене от по-знаещите. И то взе че се получи![]()
Oleg, даваш разни проценти за успеваемост,но не разбрах какво точно представляват,процента на сделките завършили на плюс или процента на месец или нещо друго,би ли уточнил.
а каква ти е била целта ?!
не се заяждам!
просто ми е много любопитно с каква цел си взел участие
п.с. с този резултат изглежда, че се едно знаеш пътя за свещения граали за това така всички те атакуваме с въпроси или ако не всички само някои
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
draganov.t,
Имам навик да правя простотии и затова, както обясних няколко пъти поддържам няколко демо акаунта едновременно, на които търгувам. специално делтата някъде ми светна реклама и затова си отворих демо там. Много отдавна наградата не ми е самоцел, интересно ми е и затова търгувам. А резултатът, случват се такива работи, но не смятам, че демото е изключителен важен показател, затова колко си добър. Идеята им е да се учиш и тестваш, което смятам да направя скоро време![]()
Сделките стигнали до таргет. Таргета може да е 5 може и 30поинта да е. Стопа варира от 5-7 средно.
Примерно ако имам 60%успеваемост това е повече от превъзходно защото стоповете ми са повечето пъти 6, а таргета над 10.
Когато са изпълнени и условията ми за вход и не правя по-ниско вероятните за успех сделки, тогава този процент нараства, но не се вманиачавам толкова.
Важното е като дръпна чертата след 10-ина сделка да не ми пише под 40%(това е с включени и дали са завършили на БЕ сделки). И ако падне тогава значи много бъркам и тая работа трябва да я спря да я върша![]()
hanuman (15-07-2012)