Ок, мерси много!
Аз тъкмо щях да добавя към питането още нещо - според Светлин Минев, при ADX > 25 показва, че имаме тренд, но това е при Д1 мисля, а на М5 ще е по - малка стойност или питането ми е безсмислено ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Oleg беше писал, че смяташ МА и т.н Може ли да ми кажеш от къде мога да прочета (, защото едва ли ще ти се занимава ) за тези сметки. Това за мен ми е проблем, за който до сега не са ми отговаряли и не съм намерил информация, а много ме интересува ?!
Става въпрос за това, че имаме няколко инструмента - МА, RSI, CCI, Momentum и прочие и във всички източници, които съм чел/ виждал се дава за пример дневна или седмична ( месечна ) графика, а аз съм по - скоро на М5, М15 и Н1 и то не заради скалпиране, а защото има повече "движение".
Разбира се разбирам, че на месечна се отбелязват важни подкрепи и съпротиви, седмична - тренда и междинни S+R, a от дневна надолу се играят сделките ( както пише в дебелите книги), но все пак трябва да използвам някакви инструменти на посочените от мен ТФ. Има такива в нета дето са MTF, но едвали са такива реално
Надявам се да ми дадеш някаква информация, че не мога да се справя с товаа може и да не съм прав ...
Благодаря предварително!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Според мен е безсмислено,за какво ти е индикатор,за да видиш има ли тренд.Щом има оформени тренд линии ,подкрепи и съпротиви и насочено динамично движение на цената значи е тренд.Мисля че е погрешно разбирането за тренд и рейндж.Просто двете думи трябва да се заменят с ефективен(работещ,ликвиден ,динамичен)пазар и неефективен(тегав,вял,ниск ликвиден,спекулативен).И във двата вида пазар се наблюдават елементи на насочени и циклични движения и индикаторите показват едно и също,но трябва да игнорираме сигналите,когато пазара не работи ефективно.Начините на определяне на това обаче са относителни.Голяма роля играят изтъргуваните обеми и икономическия календар,сезона,тримесечие то,къде е цената на големите фреймове дневен и седмичен,фундаментални фактори и т.н
----------
Според мен е безсмислено,за какво ти е индикатор,за да видиш има ли тренд.Щом има оформени тренд линии ,подкрепи и съпротиви и насочено динамично движение на цената значи е тренд.Мисля че е погрешно разбирането за тренд и рейндж.Просто двете думи трябва да се заменят с ефективен(работещ,ликвиден ,динамичен)пазар и неефективен(тегав,вял,ниск ликвиден,спекулативен).И във двата вида пазар се наблюдават елементи на насочени и циклични движения и индикаторите показват едно и също,но трябва да игнорираме сигналите,когато пазара не работи ефективно.Начините на определяне на това обаче са относителни.Голяма роля играят изтъргуваните обеми и икономическия календар,сезона,тримесечие то,къде е цената на големите фреймове дневен и седмичен,фундаментални фактори и т.н![]()
Съгласен, но не винаги тренда е като днес след обяд на Е/Д например. Ясен по посока и със сила. Някога, като сменям ТФ едва ли не на всяка графика има различна посока...Според мен е безсмислено,за какво ти е индикатор,за да видиш има ли тренд.Щом има оформени тренд линии ,подкрепи и съпротиви и насочено динамично движение на цената значи е тренд.Мисля че е погрешно разбирането за тренд и рейндж.Просто двете думи трябва да се заменят с ефективен(работещ,ликвиден ,динамичен)пазар и неефективен(тегав,вял,ниск
Зависи и на кой фрейм какво търсим. На ниските фреймове винаги можеш да откриеш микротрендове. И по тях да скалпираш с по-големи обеми. А вчера след обяд, аз не съм отварял по-ниска от Н4 графика. И при еврото и при кабела си влязох по Н4 и излязох пак така. Вярно че тичах по други ангажименти. Ако бях пред компа, можех и да направя някоя грешка!!
Svilen (29-09-2012)
Не разбрах какво искаш да ти дам да прочетеш
========================
То нали това е същността на търговията. Тръгваш от 5мин през 1н 4н и дневна . Или по скоро обратнотоЗависи и на кой фрейм какво търсим. На ниските фреймове винаги можеш да откриеш микротрендове. И по тях да скалпираш с по-големи обеми. А вчера след обяд, аз не съм отварял по-ниска от Н4 графика. И при еврото и при кабела си влязох по Н4 и излязох пак така. Вярно че тичах по други ангажименти. Ако бях пред компа, можех и да направя някоя грешка!!Тренд на 5 мин хващаш по посока на този от 1н например .
Аха, ясно.
Пишеш в гугъла: how to calculate и си избираш вече дали ще е EMA, SMA, WMA, MACD, Stoch, Donkian Channel, Darvas, DEMA, ADX или каквото се сетиш. И ще ти излезе.
Ако не ти харесва показано от гугъл, пишеш същото в yahoo.com
EMA =2/3 P + 1/3 EMA
___k_____3________k-1
P- цена на затваряне на баровете
Това е за ЕМА-то
Ногу тегаво с тая клавиатура за формули бре.
Svilen (29-09-2012)