Какво значение има причината,,техниката показваше надолу,който е бил на къси хич и не му пука за причината.
Какво значение има причината,,техниката показваше надолу,който е бил на къси хич и не му пука за причината.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Здравейте,
Много се интересувам от това, писано от един колега на времето в форума:
"Виждал съм Експерти, които теглят календара с новините и ти ги наслагват на графиката - като наближи нещо такова, просто го спираш. Най-важното е да знаеш кога да НЕ търгуваш." ?
Може ли някой да ми каже "име" или нещо повече за такъв индикатор, ако някой знае и още по - добре ползва ?
Просто се омотавам да следя на този "етап" от обучението ми и графиките и фундаменталният анализ![]()
Последна редакция от Svilen : 22-08-2012 на 20:36
Ех несъм писал отдавна ама въпроса е интересен. Пък и няма кво да правя
Свилене, трябва да имаш максимум 3 индикатора на графиката , без значение какви са и МА-то се брои за индикатор. Всичко над 3 е шум, който ти пречи вместо да ти помага.
Фундамент няма, новините са извинение на слабите трейдъри да търгуват като идиоти и да си губят парите и затова цената някой път хвърчи нагоре надолу. В 90% от случаите при новини цената прави каквото сигнала си е дал просто печалбата е по голяма и волатилноста е по голяма. Ако имаш стратегия и си я тествал то на теста няма как да знаеш(има но е губене на време) кога са новините и част от статистиката ти ще има в нея новини при които пак си печелил или губил, но в края на периода пак ще си остане правилната статистика, а това е най важното. Самите новини са непредвидими и който казва обратното не може да го докаже(няма никаква постоянност, един път отива нагоре, друг път надолу трети път надясно при една и съща новина, има и още варианти). Та най важното е да си имаш правила и да ги спазваш, всичко останало е шум.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
доста добре написано. Техническия анализ е много по-добър от Фундаменталния. Особено за някой нов.Ех несъм писал отдавна ама въпроса е интересен. Пък и няма кво да правя
Свилене, трябва да имаш максимум 3 индикатора на графиката , без значение какви са и МА-то се брои за индикатор. Всичко над 3 е шум, който ти пречи вместо да ти помага.
Фундамент няма, новините са извинение на слабите трейдъри да търгуват като идиоти и да си губят парите и затова цената някой път хвърчи нагоре надолу. В 90% от случаите при новини цената прави каквото сигнала си е дал просто печалбата е по голяма и волатилноста е по голяма. Ако имаш стратегия и си я тествал то на теста няма как да знаеш(има но е губене на време) кога са новините и част от статистиката ти ще има в нея новини при които пак си печелил или губил, но в края на периода пак ще си остане правилната статистика, а това е най важното. Самите новини са непредвидими и който казва обратното не може да го докаже(няма никаква постоянност, един път отива нагоре, друг път надолу трети път надясно при една и съща новина, има и още варианти). Та най важното е да си имаш правила и да ги спазваш, всичко останало е шум.
""Та най важното е да си имаш правила и да ги спазваш, всичко останало е шум.""
Ок, благодаря. А по отношение на видовете цени при видовете МА ?
Последна редакция от Svilen : 22-08-2012 на 20:37
Svilen, и МАта не ползувам.Само излишен багаж. Тя графеката гавари достатъчно. Стига да знаеш какво да търсиш!
Зависи от системата която се използва. Ти след като си нов, ти изглеждат еднакво всичките и е нормално да бъде така. Така че си харесай някоя система и започвай тестове, по МА-тата които са дадени.""Та най важното е да си имаш правила и да ги спазваш, всичко останало е шум.""
Ок, благодаря.
А по отношение на видовете цени при видовете МА: отворено, затворено, типична, претеглена и т.н, ако може обяснете ми по подробно от към практика основна плюсовете и минусите от използване на някои от тях ?
Аз използвам експоненциални, но за твоята система и/или инструмент може да са по-добри други МА-та.
""Та най важното е да си имаш правила и да ги спазваш, всичко останало е шум.""
Ок, благодаря.
А по отношение на видовете цени при видовете МА: отворено, затворено, типична, претеглена и т.н, ако може обяснете ми по подробно от към практика основна плюсовете и минусите от използване на някои от тях ?
това са просто технически разлики, в смисъл къде точно ще бъде цената на МА-то. няма никакво значение. Пазара и информацията толкова е напреднала че не ти трябва дори ти сам да се мъчиш толкова много. Намираш дадена система и я тестваш и научаваш до откат.
А преди това прочиташ всичко възможно ето тук и тогава питаш пак
http://www.babypips.com/school/
.................................................. .........................
Svilen, и МАта не ползувам.Само излишен багаж. Тя графеката гавари достатъчно. Стига да знаеш какво да търсиш
.................................................. .........................
А бе друго си е да има една МА, поне за цвят![]()
Ok благодаря, вече започнах да изпробвам системи, а и продължавам да чета каквото ми "попадне", но все повече започвам и да конкретизирам избора си. Да нов съм, но не ми "изглеждат еднакво"Зависи от системата която се използва. Ти след като си нов, ти изглеждат еднакво всичките и е нормално да бъде така. Така че си харесай някоя система и започвай тестове, по МА-тата които са дадени.
Аз използвам експоненциални, но за твоята система и/или инструмент може да са по-добри други МА-та.и не е нормално мисля.
Това, което ми посочваш, като информация в част от нея вече съм запознат от темата в другия форум. Благодаря.това са просто технически разлики, в смисъл къде точно ще бъде цената на МА-то. няма никакво значение. Пазара и информацията толкова е напреднала че не ти трябва дори ти сам да се мъчиш толкова много. Намираш дадена система и я тестваш и научаваш до откат.
А преди това прочиташ всичко възможно ето тук и тогава питаш пак
http://www.babypips.com/school/