Свали си МТ4 на Оанда примерно,ако искаш
дразнене по отношение на часовата зона.
И графиката се променя на тайм фрейм по-голям
от дневен.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Интересно - защо темата на Привилег за форекс-фигурите е заключена ? .....Исках в нея да споделя една стара статия(на руски...) от фрийзоната,която ми се струва полезна за всеки начинаещ.Фундамента във форекса няма никакво значение или поне не икономическия,а онзи-Другия
.....Защо масовите индикатори и системи описани в кинигите не работят,също ще се изясни
http://www.forex-freezone.com/viewto...205&highlight=..Трейдеру важно знать лишь одно - в отличие от фондового рынка на форексе трейдеры работают не против друг друга, а против всемогущего Организаторы "игры" под названием форекс - Консорциума мировых банков, которому по силам развернуть тренд любой национальной валюты мира в любую сторону в любой момент. ....
...Итого: котировки даются Консорциумом банков, ваш дилер их лишь дублирует, принимая и выполняя для вас ордера (ряд ДЦ-мошенников пускает на долю секунды свечи, сбивая Stop-loss своих клиентов. Вы понимаете почему только на долю секунд, иначе если кто то из трейдеров успеет открыться на его не рыночных котировках, этот ДЦ моментально потерпит убыток, т.к. он все - равно возвращается к котировкам Консорциума. Как бороться с этим, кроме того, что лучше в таких ДЦ вообще не открывать счет тоже в отдельной главе). Поэтому и совпадают котировки валют у многих дилеров с точностью до долей секунд. Иначе, ряд людей за месяцы стали бы миллионерами, а эти банки и ДЦ разорились бы очень быстро. .....
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
Ratetouilli (08-08-2012), fxg (08-08-2012)
защото и тя яко ще се оспами...и аз исках да дам примери от днес и вчера на фигурите които е постанал,ама няма как.....![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
SPART, Може ли да ми преведеш от цитата на руския текст "ДЦ"
Може - но ми кажи за кой цитат става дума....щото статията е голяма и линковете са доста. Да не би да имаш предвид това ?
http://www.ifin.ru/publications/read/351.stm
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
От тази статия, ако обичаш................................еее ее 50!!аботают не против друг друга, а против всемогущего Организаторы "игры" под названием форекс - Консорциума мировых банков, которому по силам развернуть тренд любой национальной валюты мира в любую сторону в любой момент. ....
...Итого: котировки даются Консорциумом банков, ваш дилер их лишь дублирует, принимая и выполняя для вас ордера (ряд ДЦ-мошенников пускает на долю секунды свечи, сбивая Stop-loss своих клиентов. Вы понимаете почему только на долю секунд, иначе если кто то из трейдеров успеет открыться на его не рыночных котировках, этот ДЦ моментально потерпит убыток, т.к. он все - равно возвращается к котировкам Консорциума. Как бороться с этим, кроме того, что лучше в таких ДЦ вообще не открывать счет тоже в отдельной главе). Поэтому и совпадают котировки валют у многих дилеров с точностью до долей секунд. Иначе, ряд людей за месяцы стали бы миллионерами, а эти банки и ДЦ разорились бы очень быстро. .....
Трейдърите трябва да знаят че за разлика от фондовия пазар,при форекса търговците не работят един срещу друг,а срещу Консорциум от световни банки под чиято диктовка може да бъде сменен всеки тренд на всяка една национална валута.
В резултат : котировките се излъчват от споменатия Световен консорциум,а вашият дилър (или брокер) просто ги дублира за да изпълни вашите ордери (доста ДЦ-мошеници пускат за по-малко от секунда свещи (шишове - демек фалшиви котировки) с които избиват стоповете на клиентите си (карайки ги да реализират загуба по изкуствен начин....)Сами разбирате,че ако за част от секундата някой трейдър успее да реагира и да влезе на пазара по посока на фалшивата котировка,въпросният ДЦ ще претърпи загуба при спрямо стандартните котировки които излъчва Консорциума . Как да се преборите с това,освен да не откривате сметка в такива ДЦ-ове - но това е вече отделна тема). Затова котировките съвпадат с точност до секундата при много от валутните дилъри. В противен случай много хора биха станали за месеци милионери,за сметка на споменатите банки и ДЦ ,които биха бързо фалирали.
ПС : От мен забележка - статията е доста стара и е писана във времената когато бъкетите излъчваха фиксирани спредове до 4 знака след запетаята. По-късно да се замаже погледа на тълпата и за да имаме различия в котировките между повечето бъкети,бяха въведени измишльотините с плаващия спред (демек - при волатилен пазар.....) и 5 -значните цени .Като цяло обаче принципите на т.нар Форекс ,са непроменени от 1970 г. насам и ще си останат такива до връщането на Златния Стандарт ....Ако изобщо е възможно подобно връщане някого в бъдеще време.............
Svilen (08-08-2012)
Разбрах,благодаря!И аз си мислех ,че става въпрос за брокерите(доставчици) на услугата.На мен ми се случи веднъж на Трейдъра подобна ситуация.Просто за секунди ми удари стопа въпреки,че беше доста дълбоко поставен умишлено.Ордера ми беше дългосрочен и позицията на печалба.А на другия ден с изненада установих,че по графиките няма и следа от такъв дроудаун.
Здравейте,
Сигурно не му е тук мястото, но някой може ли да ми каже на EUR/USD в 13:00 наше време ( горе долу мисля ) имаше скок на цената надолу рязко М15 ?! Някаква "новина" ли имаше, защото аз не видях такава да се очаква в този час ( може би към 15:30 ще има ) или просто така се "случи" ?
Към Фицката ( е може и не само към него ) - Теорията на Дау Джоунс и респективно Теорията на Елиът, може ли да се приеме, като основна за търгуването ти ? На кои индикатори се доверяваш за да прецизираш входа/ изхода ? Беше посочил ЕМА 20, а MACD ( понеже нея я използваха в теоретичната обосновка ) ?
Последна редакция от Svilen : 22-08-2012 на 20:35
Имало е доклад на ЕЦБ за нещо си......предполагам от това е ряското падане...................................... ............![]()