Не, не, не, чакай, грешни изводи си вадиш!
Стоповете и таргетите са много важни, без таргети може, без стопове НЕ. Това е много важно. Трейдърите които пропагандират търговията без стопове са най-големите лузъри и не оцеляват дълго, подобно е и с трейдърите които
Тези конспирации, които си описал са си точно конспирации и не мисля че съществуват, на ааангел теориите пък са абсолютни глупости.
Както писах, основните цели на движещите цените са други, ритейл трейдъра който масово прави грешките да си поставя стоповете на пътя на големите е твърде дребна риба за представлява интерес. При Левел 2 платформа и ти ще виждаш къде са ордърите(стоповете), това лесно достъпна информация. Не ти трябват някакъв мъмбо джъмбо гадателски софтуер.
Ето едно полезно видео което описва доста добре основните неща от пазарната механика. Не съм много голям фен на автора но има смислени работи.
https://www.youtube.com/watch?v=xtdz...ature=youtu.be
На всеки начинаещ му удря стоповете, колкото повече време прекарва пред графиката, толкова по-добър става в поставянето им. На мен ми удря стоповете изключително рядко, обикновено съм прибрал печалба или затворил на загуба още преди това защото това което съм очаквал не се случва, а когато ми удари стопа, никога не обръща от същото ниво, т.е. не съм захранил с обръщането поставяйки си стопа в зоната на подкрепа и съпротива(това при ръчна търговия).
При автоматизирана търговия непрекъснато ми удря стопове, но там нещата са по-сложни и напасването според конкретната пазарна обстановка е много по-трудно (това е и най-големия недостатък на автоматизираната търговия). Това обаче е част от играта и съм го приел, там няма как да се напаснеш точно по всяко движение.
Ще ви кажа защо ме интересуват правоъгълниците, които показах. те са основната причината за дроудаун в системата, която ползвам основно.
Всеки път ги хващам. Пробвал съм да обърна трейдовете и да добавя още това онова, но не става, има периоди които печели, но като цяло фалира постоянно. За сметка на това системата която използвам печели добре дългосрочно.
Както съм писал и преди, трябва да се търгува по посока на големите движения, не съм видял дългосрочно печеливша система която да ги контри, точно обратното.