Абсолютно! (Но зависи и какво имаш предвид със "предварително")
Това което се случи днес със EURUSD и вчера при GBPUSD си е класика и на 100% отговаря на Модел 1.
Тия сетъпи могат да се отиграят по много различни начини. Зависи какъв риск си склонен да поемаш. Аз вече споменах моя подход какъв е. Аз не се опитвам да хвана цялото движение, а само една част от обратния тренд след новината. (Там където повечето трейдъри добавят на корекцията очаквайки цената да направи още едно движение по посока на новините)
Най агресивния подход е да контриш веднага след новината със добавки през 10-15 пипса и да чакаш корекцията и обирането на стоповете. Аз лично не съм голям фен на този подход. Въпреки че в някой случаи може да донесе голяма печалба. Много е важен и общия контекст.
Всеки модел си има уникални параметри и нюанси към които трябва човек да се нагоди в реално време. Не може да прилагаш абсолютно една и съща стратегия всеки път...
За съжаление тея две възможности и изпуснах понеже бях зает с друга работа.
А автоматичните ми системи избягвам да ги пускам ако не мога да ги следя в реално време.
----------
Сега прегледах всичките графики за седмицата, и забелязах че днес при USDJPY е имало почти перфектен пример за Модел 1. (направо е като по учебник като го описах във предните постове)