Тези неща са верни, НО има не един начин за качествено тестване с тиково хистори и МТ4. Едната ми платформа е офлайн и е специално пригодена за такова Ето как изглежда токовото хистори за 14 години и основните фреймове за само един инструмент.
Това не са тикове от MetaQuotes а от друг източник. Имам и втора платформа за тестване която е онлайн и на която свалям качествено хистори директно от MetaQuotes, тези тестове са 90% качество на данните. Ползвам я за бързи тестове и такива на по-актуални котировки (дори и движения които се случват в последните минути и часове) защото вдигането на тиково хистори отнема време и не е съвсем просто.
Много далеч съм от това да си губя времето с тестерни граали, а с такива е пълно. Важно за мен е трейдовете при бектестове да съвпадат с реалните което съм наблюдавал при това което ползвам на лайв сметки. Не ми е идеята да си правя и реклама основно исках да обсъдим конкретните чартове и акто гледам колко си недоверчив няма смисъл да задълбаваме в детайли![]()