Ами аз и затова отворих нова тема, за да обсъдим дали въобще гласуването има някакъв потенциал да постигне нещо по-добро от единичните решения на всеки един отделен член. Тоест да решим кое във трейдинга е по добро - ДЕМОКРАЦИЯТА на много правила или ТОТАЛИТАРИЗМА на един единствен патерн.
Допреди 3-4 месеца аз бях върл привърженик на тоталитаризма. Тоест търсех ИДЕАЛНИЯ ДИКТАТОР (ПАТЕРН), който да отговаря на 1000 различни изисквания, едно от друго по-сложни и по-взискателни. В един момент обаче започнах да се замислям дали изобщо такъв диктатор е възможно да съществува или дори и да съществува, дали е възможно да бъде намерен. И затова сега съм на вълна демокрация - много на брой посредствени правила, които посредством някаква форма на гласуване да постигат идеалните решения, които би ги постигнал идеалния диктатор.
Ако трябва да преместя 1000 тона камък от едно място на друго, кое е по-добре - да търся Херкулес, който дори и не знам дали съществува, или да се опитам да организирам хиляди хора-слабаци, и да измисля метод как да ги накарам да работят съвместно за преместването на камъка.