Хайде обясни малко по-подробно на хората какво разбираш под изказаното от тебе твърдение и как го правиш ти.
А на мене ми обясни защо си мислиш, че автоматизирания експерт не може да го направи това същото, което ти го правиш на ръка.
Ще ти дам пример:
Нека да приемем, че експерта търгува цяла една седмица. В уйкенда анализирам какви сделки е направил, и правя всичко, което си го написал в горната точка, включая и още толкова други неща на ръка. И след това формализирам това, което съм го направил, и го превръщам в код. И го добавям към есперта. Забележи - не добавям стратегия, а методология за автоматизиране на ръчната дейност, която съм я извършил през уйкенда. И ако тази ръчна дейност е правилна, добавения код ще ми спести правенето на това същото нещо през следващата седмица. Ще ми го спести и да го правя по 1000 други финансови инструмента.
Разбираш ли или не - в експерта аз ще добавям не сигнали, защото това е конкретика, а МЕТОДОЛОГИИ ЗА АНАЛИЗ, карайки го той да прави това, което аз го правя на ръка.