• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Разговори Не по темата
    • Свободна дискусия
    • Гласуването на много хора подобрява ли качеството на едно решение?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Гласуването на много хора подобрява ли качеството на едно решение?

+ Отговор в тема
    Страница 10 от 14 ПървиПърви Предишно ... 8 9 10 11 12 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 91 до 100 от общо 140
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 26-10-2017 17:32 #91 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Моля, изберете категория: - Откажи
      K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 250 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Съжалявам, че така разсъждаваш, но с твоите постинги нищо не ми помагаш, а само ме дразниш.
      Между другото подобен на тебе случай вече казах, че съм имал, при това 2-3 на брой. В единия от тях ако ми бяха показали стратегията си, щях да им спестя 100 000 долара загуба. Те обаче предпочетоха да си запазат "нонхау-то" и собственото си величие, и заплатиха за грешката си скъпо и прескъпо. Та и сега с тебе - пази си "нонхауто", и се моли да не е самозаблуда, защото грешките в нашия занаят се заплащат много скъпо.
      Дадох ти балансова крива със и без ММ, дадох и детайлен бектест. Аз лично само по това мога да ти кажа дали стратегията е читава и ще работи на лайв сметка, но защото са ми минали стотици такива пред очите. Ти нищо не каза започна да ме нападаш що не дам стратегията и да ме обвиняваш в измама и какво ли не. Не ти прави чест такова поведение. Е аз покрай трейдинга съм се научил да си контролирам емоциите и не си ме засегнал грам. Само ти се излагаш и ти пада "рейтинга"

И още нещо ще ти кажа като БЕЗПЛАТЕН и ДОБРОНАМЕРЕН съвет/мнение. Това дето го правиш със самообучението ми мерише на кърв фитинга за който ти споменах и аз и други. Може да е правилна стъпка но може и да си "копаеш дупката", защото има и много други неща...

Аз не спирам да търся и работя по системи, ето и в момента какво правя, червената колонка е ПМО в пипсове

Да има много неща които работят, но колко от тях са реално приложими и устойчиви е друг въпрос.
      Повярвай ми точно на мен не е нужно да ми обясняваш как се постигат реални резултати и от какво да се пазя, пък ако искаш ме мисли за надут и какъвто искаш

----------

Аз като видя, че някой знае нещо повече от мен винаги му "ръкопляскам"(както казаха тук) и гледам да науча нещо, защото при мен "глупавия знае колко е глупав"

За съжаление в БГ е по-различна картинката и повечето хора започват да мразят и плюят както направиха и с теб в инвестор форума, само като им каза, че имаш повече пари от тях. Е и ти не се държиш много по-различно, само дето е за различни неща.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

2. Следният потребител изказва благодарност на K_W за полезния пост:

toranagasan (26-10-2017)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 26-10-2017 17:37 #92 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 133 Пъти в
      1 931 Поста
      Ако това ти е таблицата, с която можеш да се похвалиш, имам десетки такива, само че при мене сделките не са по няколкостотин на брой, а по няколко хиляди. С ПМО 6.5-7.5 имам хиляди стратегии, а имам и такива с над 14 и дори с 24, но с малко на брой сделки на седмични барове. Но аз си имам списък с критерии, които трябва да бъдат удовлетворени, и съвсем не съм сигурен, че твоя списък е толкова подробен и взискателен. Няма и как да го разбера, след като ти си пазиш "нонхау-то".

В твоите забележки към моите постинги има няколко, които направо ме втрещиха. Ако наистина си го мислиш това, което си го написал, не ми се сърди, но нямам и грам вяра в резултатите, които показваш. Не ми се рови сега назад, за да извадя някоя от забележките, с която не съм съгласен, и за която съм готов да споря по нея и да предоставя най-подробни доказателства.

Предлагам да спрем да се надхващаме, защото спорът е напълно безсмислен, след като не искаш да покажеш нито едно доказателство. Нека всеки да си мисли за другия каквото си иска - това е негово право. Продължавам да те уважавам, защото определено си много над средното ниво, но за величие не съм склонен да те призная, не и преди да видя поне едно доказателство.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

5. 26-10-2017 17:39 #93 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey7,
      X
      Разтурихте колектива набързо.
      То ноу-то хау-то не се губи от споделяне, даже има шанс да ни доде някоя нова идея докато го разправяме.
      Викам да се фокусираме върху сегментите от концепцията на Матеев - тестове-местове каквито има и да видим ко трябва да им се добавя.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

6. Следните 2 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

Mateev (26-10-2017), toranagasan (26-10-2017)

7. 26-10-2017 17:46 #94 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от kypa Виж мнението
      Разтурихте колектива набързо.
      То ноу-то хау-то не се губи от споделяне, даже има шанс да ни доде някоя нова идея докато го разправяме.
      Викам да се фокусираме върху сегментите от концепцията на Матеев - тестове-местове каквито има и да видим ко трябва да им се добавя.

На сегментите трябва да се гледа просто като на друг вид графика, развита не по оста на времето, а във функция на минимумите, максимумите и най-дълбоката корекция между тях. Самите сегменти не дават никаква познаваемост - те са само основата, върху която могат да се търсят зависимости. Самата структура и тяхната подредба в нея предполага много лесно търсене на патерни, при това не само познатите 20-30 вида, а и всички останали, които пълната комбинаторика на ценовите движения може да нарисува.

Има и още нещо, което е много ценно при сегментите, но го няма при баровете. Това е лесното търсене на статистически зависимости в тяхната дължина и подредба. Изчисляването на каквато и да било вероятност е много лесно при сегментната структура, и много трудно (почти невъзможно) при баровите графики. От тази гледна точка написването на класа за рекурсивно подреждане на сегментите може да се разглежда като ОТВАРЯНЕ НА ВРАТА, която предлага достъп до едно невероятно ново ниво от безкрайни възможности за лесен анализ на ценовите движения, без използването на нито един индикатор.
      Последна редакция от Mateev : 26-10-2017 на 17:51

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

8. Следният потребител изказва благодарност на Mateev за полезния пост:

kypa (28-10-2017)

9. 26-10-2017 17:47 #95 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Ако това ти е таблицата, с която можеш да се похвалиш, имам десетки такива, само че при мене сделките не са по няколкостотин на брой, а по няколко хиляди. С ПМО 6.5-7.5 имам хиляди стратегии, а имам и такива с над 14 и дори с 24, но с малко на брой сделки на седмични барове. Но аз си имам списък с критерии, които трябва да бъдат удовлетворени, и съвсем не съм сигурен, че твоя списък е толкова подробен и взискателен. Няма и как да го разбера, след като ти си пазиш "нонхау-то".

В твоите забележки към моите постинги има няколко, които направо ме втрещиха. Ако наистина си го мислиш това, което си го написал, не ми се сърди, но нямам и грам вяра в резултатите, които показваш. Не ми се рови сега назад, за да извадя някоя от забележките, с която не съм съгласен, и за която съм готов да споря по нея и да предоставя най-подробни доказателства.

Предлагам да спрем да се надхващаме, защото спорът е напълно безсмислен, след като не искаш да покажеш нито едно доказателство. Нека всеки да си мисли за другия каквото си иска - това е негово право. Продължавам да те уважавам, защото определено си много над средното ниво, но за величие не съм склонен да те призная, не и преди да видя поне едно доказателство.
      Това което показвам върви на минутна графика и е работеща стратегия, напълно приложима. И по 30 пипсови съм намирал, на минутни графики но си имат недостъци. Тук идва и броят сделки, който умишлено е такъв и стратегията която прилагам за да избягвам кърв фитинг, така наречения аут ъф сампъл тестинг. Те ви ноу хау фор фрее, кой разбрал разбрал

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

10. Следните 3 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

toranagasan (26-10-2017), gambletrade (26-10-2017), kypa (28-10-2017)

11. 26-10-2017 18:00 #96 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Това не е никакво нонхау - в литературата го има описано, ако човек си направи труда да чете където трябва и каквото трябва. В МТ5 дори е заложена такава възможност в Strategy тестера. Има го реализирано и в много други програмни продукти. Ще си направиш ли труда поне това да го опишеш на другите хора, или аз да го направя вместо тебе, но без да се бия в гърдите, че издавам някакво "нонхау"?

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

12. Следният потребител изказва благодарност на Mateev за полезния пост:

kypa (28-10-2017)

13. 26-10-2017 18:02 #97 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Това не е никакво нонхау - в литературата го има описано, ако човек си направи труда да чете където трябва и каквото трябва. В МТ5 дори е заложена такава възможност в Strategy тестера. Има го реализирано и в много други програмни продукти. Ще си направиш ли труда поне това да го опишеш на другите хора, или аз да го направя вместо тебе, но без да се бия в гърдите, че издавам някакво "нонхау"?
      Опиши го ти, може да кажеш нещо дето не знам

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

14. Следният потребител изказва благодарност на K_W за полезния пост:

kypa (28-10-2017)

15. 26-10-2017 18:13 #98 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Идеята е историческите данни да се разделят на 2, 3 или повече участъка, като в различните участъци се правят различни видове действия. Например в участък 1 се извършва оптимизация на параметрите, в участък 2 се тестват само стратегиите с най-добри резултати и се извършва финна донастройка и окончателен подбор на най-добрата стратегия, а в участък 3 се прави окончателна проверка дали стратегията все пак остава печелива и за в бъдеще (участък 3 се явява бъдеще на участък 2).

Възможни са и други разделения на друг брой участъци, както и други разделения на функциите, които се възлагат на всеки един участък. От вероятностна гледна точка най-важен е теста в последния участък, защото той е един доста добър критерий за това как би се държал експерта за в бъдеще.

Тази концепция е само за хора, които искат да икономисат време в изчисления. Тя си има и един недостатък - параметрите се оптимизират в по-даленото бъдеще, и ако дадената зависимост е временна, човек рискува в третия участък да му излезе печеливша графика, а в бъдещето - губеща. По вярната концепция е пълно изчисляване на цялата графика със всички възможни параметри за оптимизация, и после анализ на кривата на пипсовото Equity с полиноми от по висок ред, на които се гледа средноквадратичното отклонение и се отделя специално внимание на последния участък, който представлява аналог на участък 3 от горния пример. Този подход изисква по-голяма изчислителна мощ, но по-малко ръчно време, отделено от търсача на търговски стратегии.

Колкото до настройката на сделките под кривата на цените, такава има винаги и навсякъде, ако човек си позволи да използва различни параметри с цел оптимизация. Има си методи за намаляване на този ефект, но няма начин за пълното му премахване. Аз вече съм го описвал това, но с друга терминология. Използвах думичките ФИКТИВНИ и ИСТИНСКИ зависимости и дадох един метод как могат да бъдат разграничени едните от другите.
      Последна редакция от Mateev : 26-10-2017 на 18:27

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

16. Следният потребител изказва благодарност на Mateev за полезния пост:

kypa (28-10-2017)

17. 26-10-2017 18:37 #99 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      L1914
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      L1914 не е на линия
      Централна банка
      Pusing

L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите L1914 е отвъд представите Аватара на L1914
      Начислени плащания
      3,770.98 USD
      Благодарности
      8 238
      Благодарили са му 7 270 Пъти в
      4 739 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Колеги не разваляйте боя с кавга
      п.п. Ай и аз да покажа един стейтмънт (а не бектестове) от изцяло ръчна търговия.

п.п. Ограничен е до стотина сделки, защото такъв беше облога
      п.п.п. Ако някой си мисли, че това е направено с фотошоп да попита Бомбето. Той е видял детайлен отчет плюс ноу-хау.

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

18. Следните 3 потребители изказват благодарности на L1914 за полезния пост:

toranagasan (26-10-2017), daniwin (26-10-2017), kypa (28-10-2017)

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 26-10-2017 19:05 #100 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      ......... и един мармот завива шоколада в станиол ........

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

21. Следният потребител изказва благодарност на Mateev за полезния пост:

kypa (28-10-2017)

+ Отговор в тема
    Страница 10 от 14 ПървиПърви Предишно ... 8 9 10 11 12 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Свободна дискусия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти