• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Какво значи за вас "стратегия"?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Какво значи за вас "стратегия"?

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 4 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4
    Резултати от 31 до 36 от общо 36
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 23-10-2017 11:54 #31 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Моля, изберете категория: - Откажи
      Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 133 Пъти в
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от kypa Виж мнението
      Язе си мисля, че трябва някаква формула да се измисли за "нормално" движение на пазаря. И спрямо нея в текущото движение на цената да се търсят разлики и съвпадения и зависимости между тях.

Ха-ха ......
      Формулата отдавна е измислена и се нарича RANDOM (случайно). Всеки един следващ тик с 50% вероятност се движи с 1 пипс нагоре или с 1 пипс надолу. Такова движение много лесно може да се симулира с хвърляне на монетка. Има обаче още едно усложнение - дискретата за преместване не всеки път е само 1 пипс, а може да бъде и всяко едно друго случайно число. Тоест формулата на пазара е теглене на случайни по размер числа (но с геометрично разпределение по степените на 2), на които им се присвоява случаен знак (+ или -) посредством хвърляне на монетка.

И за да бъде картината пълна, от време на време макулите вкарват в случайния поток от тикове някаква своя си закономерност с цел обиране на стопове, но понеже ние не я знаем тази закономерност, за нас тя изглежда като вкарване на 3-та случайност в потока от цени на първите две. Това, че предварително знаем времето за обявяване на новините, не ни помага да разбием случайноста, защото знаем кога нещо ще се случи, но не знаем какво точно ще се случи.

Ако така описания модел на движение на пазара е правилен, то тогава никой никога няма да може да разработи печеливша стратегия. Но тъй като ние сме хора, и като такива в нас е заложено да вярваме на собствените си измислици, то ние си ИЗМИСЛЯМЕ твърдението, че може би МИНАЛОТО влияе по някакъв начин на БЪДЕЩЕТО. След това започваме сами да си вярваме в тази наша измислица, което вече я превръща в САМОЗАБЛУДА, и на базата на тази самозаблуда започваме да подхранваме с живи пари (да подаряваме пари) на цяла една многомилиардна индустрия от брокери и макули.

ПС: Такива песимистични мисли ми се въртят в главата, когато се събудя накриво или когато пия студено кафе (вода).
      Последна редакция от Mateev : 23-10-2017 на 13:23
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

2. Следните 7 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

kypa (23-10-2017), Нерегистриран (6)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 23-10-2017 13:17 #32 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey7,
      X
      Е то така - 50 на 50, да цитирам един други съфорумец като излезеш днеска на улицата вероятността да видиш динозавър също била 50 на 50 - или ще го видиш динозавъра или няма да го видиш. Ама реалността малко по-различна. Най-малкото има атрактори на нивата на големите фирмени ордери, разстоянието между тиковете пък е ограничено от ликвидността и кой знай какво още.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

5. Следните 9 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

Mateev (23-10-2017), borkooo_pz (23-10-2017), treyyy (17-03-2024), Нерегистриран (6)

6. 23-10-2017 14:10 #33 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Happy68
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Happy68 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Happy68 е отвъд представите Аватара на Happy68
      Град
      София
      Начислени плащания
      4,104.05 USD
      Благодарности
      7 856
      Благодарили са му 7 312 Пъти в
      3 125 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Целта ми е същата като и на всеки един друг човек - да си начеша егото, да се похваля, да си доставя удоволствие и ако от всичко това спечеля и някой друг лев, ефекта ще е пълен. Може и до спечелване на левчета да не се достигне, но самият процес на разрешаване на предизвикателствата също доставя голямо удоволствие. А удоволствието е още по-голямо когато се похвалиш, което всъщност донякъде обяснява защо правя голямата глупост да ви разказвам личните си тайни.
      Точно такъв отговор не очаквах, но Благодаря все пак ☺
      Значи да не се напъват да те разбирам ☺
      Безплатен обяд няма!

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

7. Следните 7 потребители изказват благодарности на Happy68 за полезния пост:

borkooo_pz (23-10-2017), Нерегистриран (6)

8. 19-02-2024 14:43 #34 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от farmdve Виж мнението
      Та исках да разбера какво значи за вас думата стратегия във форекса, каква съвкупност от действия е?
      Спокойно може да се каже, че стратегията във форекса изисква да се извършват определени действия от трейдъра. Иначе понеже аз съм силен на теорията ще споделя определението за форекс стратегия - това е критерий за влизане в сделка. Другояче казано - какво трябва да се случи на графиката на дадения финансов инструмент за да предприемем действието отваряне на поръчка. Отделно може да се допълни, че най-важната характеристика на една форекс стратегия е нейната успеваемост. Тя се изчислява по формулата броя на печелившите сделки се дели на всички сделки и се умножава по 100 за да получим точния процент. Аз обаче като кажа форекс стратегия имам предвид всичко свързано с търгуването. Тука включвам избор на форекс брокер, намирането на средства за търгуване, подготовката за работния ден ако щете и т.н. Няма как да изброя всичко, защото това е всеобхватен процес поне за мене и може да пропусна нещо важно. Знам че това, за което говоря в момента е по-правилно да се нарича цялостна система, но нарочно използвам термина стратегия защото така ми харесва, а не толкова да се правя на оригинален. В този ред на разсъждения трябва да си призная, че в момента моята стратегия тотално се разпадна и просто нямам идея как да постъпя. Странното е, че причината не е това което често ми се случва - липса на пари, а съвсем различна. Досега аз си кроях плановете свързани с форекса предимно около така наречените проп фирми. В смисъл, че се стремях да спечеля 40-50 долара и веднага с тях си купувах акаунт за 5000 долара при подобна компания. В момента този сектор от финансовия пазар е напълно реорганизиран и дори разгромен и какви са причините вече споделих накратко в друга тема. Така че дори да има все още действащи проп фирми е доста неразумно да се инвестират пари там предвид неясното бъдеще на този бранш. Това го знам от петък и вече трети ден съм в абсолютен ступор и не знам какво да предприема. Единствено съм пуснал едно демо, за да следя все пак как се движи пазара и основно биткойна, защото част от парите ми в момента са криптирани. Дори преди малко се сетих, че имам пари в бонус сметка, но честно казано дори нямам настроение да търгувам. Основната причина е, че предишните ми планове за форекса и стройната организация, която бях изградил сега са само един добър спомен. Не да каже човек, че не ми се търгува и дори търсих да намеря приличен центов акаунт, но това се оказа почти неизпълнима задача. Изглежда не само при проп компаниите има криза, а и доста форекс брокери са го закършили и рейтингите им главоломно падат. Няма как да депозирам слепешката на места, където има десетки оплаквания за забавени тегления или дори откровени кражби. Харесах си все пак няколко форекс брокера, но те пък не приемат европейски граждани или работят с неприемлив за мене ливъридж. За първи път наистина не знам как да постъпя и определено съм много затруднен. Ще трябва явно да си създавам напълно нова форекс стратегия, което ще отнеме време, но нямам друг избор на този етап.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

9. Следните 12 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (12)

10. 17-03-2024 09:03 #35 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 631 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Така зададен въпроса в темата си е много дефинирано понятие стратегията, тъй като и форекса попада в това число. Стратегията се свързва с дейности като планиране на предстоящи събития и отговаря на въпроса защо правим дадено нещо в определен момент. Особено Когато видим даден модел и очакваме от него да се случат последващи събития. Само че там идва проблема когато тези събития не се получават така както сме ги предвидили и колко пъти не са се получили или обратния вариант са се получили. Като в случая тук имаме предимството че можем да направим и бек тест на който евентуално да проследим Как се случват нещата по дадена стратегия във форекса. Съответно на база на това можем да си направим извод за дадена стратегия в проценти колко би е била успешна тя и дали да я ползваме, аз специално си имам две стратегии, които работят доста добре като процент успеваемост. Може би е по-висок отколкото очаквах ,но не бих казала че достига 80%. Така че когато виждам че нещо работи аз го ползвам. За мен стратегиите са важни тъй като така имам поне едно стабилно оправдание Защо влизам в дадена сделка. Та това по принцип за мен са стратегиите визията и мисията са ясно дефинирани но те са твърди общи и не дават информация за предстоящото събитие. Тя дава информация за това което искаме да се случи на база на което ние поставяме сделките си. А оттам нататък какво ще стане може само времето да покаже. Но така е във форекса А и не само това което предполагаме не винаги се случва. Въпросът е да се случва в един голям процент. А за другото си го знаем.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

11. Следните 11 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

Нерегистриран (8), minkov (17-03-2024), nafets8008 (21-03-2024), ontar (28-03-2024)

12. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    13. 28-03-2024 13:55 #36 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Преди месец съм говорил, че ще си създавам нова стратегия, но не стана точно така. Проучих няколко чужди стратегии за търгуване на валутния пазар и си направих няколко важни извода. Най-важният от тях е, че на теория моята стратегия си е много добре структурирана и съответно би могла да ми носи много добри печалби. На практика обаче аз не я прилагам стриктно и затова има поне няколко причини. Бих казал, че са съвсем основателни причини, но дали ми е приятно да се оправдавам така пред другите и основно пред себе си е риторичен въпрос. Между другото тука няма как да се въздържа и да не сложа една графика на златото от днес за да се види какво се получи при него. Този ръст на цената на златото до 2212 долара го бях прогнозирал и имах сделка точно на базата на моята стратегия. Всичко си беше нарисувано както е прието да се казва и това вероятно не е изненада за останалите трейдъри. Дори чисто психологически погледнато няма как цената на златото да е толкова близо до важно ниво 2200 долара и да не го премине поне за известно време. Отделно технически си е точно за тест на 2212 и това е очевидно на графиката. Имах си я сделката и всичко щеше да бъде точно ако не се бях презастраховал с близък стоп за пореден път, но това ми е много тежка грешка, която все не успявам да изчистя. Друг въпрос е защо преди този силен и както стана дума закономерен ръст на златото беше нужно този спад до цена от 2190 долара точно при отварянето на Лондон? Вероятно въпрос за много милиони долари, защото ако знаех отговора сигурно щях много повече да печеля и да бъда в съвсем друга ситуация като трейдър. В смисъл, че щях да понатрупам по-солидна сметка и това щеше да ми позволи да си спазвам стратегията чинно, а не да си приближавам стоповете. Оня ден например при ръст на златото от около 40 долара в един отрязък от време аз прибрах само 5 долара печалба точно заради прибързано преместен стоп. За съжаление всички тези пропуснати ползи се трупат като негатив и ето сега съм отново в положение на празен акаунт. При всяка стратегия е нормално човек да има губещи сделки и дори серия от загуби и това е логично и резонно за този бизнес. Проблемът е, че когато не си взимаш голяма част от печалбите дори това да е серия, тогава загубите много натежават и дори печелившата стратегия се чупи ако мога така да се изразя.

Име:  злато.jpg
Разглеждания: 1451
Размер:  133,4 КБ

Одобрена

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

14. Следните 6 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (6)

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 4 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти