Наскоро чух да се споменават водещи или предхождащи индикатори. Някой може ли да ми обясни какви са те, как се интерпретират и как могат да се ползват за да се изкарват пари на Форекс пазара? Благодаря предварително за отговорите!
Наскоро чух да се споменават водещи или предхождащи индикатори. Някой може ли да ми обясни какви са те, как се интерпретират и как могат да се ползват за да се изкарват пари на Форекс пазара? Благодаря предварително за отговорите!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Cci и аз го тача като добър индикатор,но ме притеснява че е много бърз,и при съвсем малки корекции дава сигнал,който още на другия бар обръща.и въпреки това е може би единствения индикатор,на който се доверявам без никакви филтри,особено на 4ч.и на дневна.а що се отнася до 1ч.търгувах успешно с него, но затварях позицията не при негов обратен сигнал, а при затваряне на барчето и индикаторът има обратен наклон. отказах се обаче от тази система, защото краткосрочната търговия ме изнервяше и правех много сделки извън всякакви правила и така губех. сега мисля да тествам cci 20 и cci 34 на дневна и 4 - часова графика. по - нататък ще опиша впечатленията си.
Наистина са много полезни.И аз често ги ползвам и съм доволен,особено от средните.адх ссi. масд ми е малко по труден,но и с него имам една добра /според мен/стратегия на 30м.Но трябва добре да се комбинират и правилно да се филтрират сигналите.Виж с алигатора не мога да се оправям.A RSI наскоро започнах по добре да го разбирам.А СТОХАСТИКА ИМА някои добри комбинации за настройки примерно 11-3-5.гледах веднъж еа с настроики на стохастика 100-3-3 интересен ми се стори.
Последна редакция от privelege : 24-04-2011 на 00:28 Причина: Merging
Аз от няколко дни използвам мечи и бичи индикатор на активността им ,
комбиниран с обеми много лесно може да се прогнозира на къде ще тръгне тренда .
Трябва да се внимава обаче с индикаторите и да не се подценява фундаменталния анализ !
Независимо какво показва графичния анализ при лоши финансови новини много инвеститори затварят предсрочно позиции.
Но разбира се всяко правило си има изключения !
army dad
При фундаменталния има много информация която изобщо може да не стигне до нас,и трябва да си правим прогнозите на парче,някак си много несигурно ми се вижда това. Ползвал ли си стратегия за отваряне на позиция при важни новини?Аз от няколко дни използвам мечи и бичи индикатор на активността им ,
комбиниран с обеми много лесно може да се прогнозира на къде ще тръгне тренда .
Трябва да се внимава обаче с индикаторите и да не се подценява фундаменталния анализ !
Независимо какво показва графичния анализ при лоши финансови новини много инвеститори затварят предсрочно позиции.
Но разбира се всяко правило си има изключения !
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да много често го правя ! Но не оставай с впечатлени, че разчитам само не фундаментален анализ .
В момента еврото се покачва не, че графиката сочи така а Испания продава държавни облигации а те се купуват с евро.
Ето новина:
Китай ще продължи да купува испански държавни облигации
Пекин притежава 12% от испанските облигации
Китай ще продължи да купува испански държавни облигации и
да инвестира в реформата на испанската банкова система, обеща
китайският премиер вън цзябао, цитиран от итар-тасс. Той каза
това на среща с испанския си колега хосе луис родригес сапатеро,
който е на работно посещение в китай.
Вън припомни на Сапатеро, че страната му през 2010 година
два пъти е купувала испански дългови книжа и възнамерява да
прави това и в бъдеще, тъй като "Испания е най-близкият приятел
на Китай в европа". Той подкрепи и увеличаването на вноса на
готова продукция от испания, включително на селскостопански
стоки.
По данни на испанското правителство Китай в момента
притежава 12 процента от Испанските облигации на стойност 25
млрд. Eur.
БТА
Последна редакция от Caesar : 21-04-2011 на 01:34
army dad
Щях веднъж да си затрия сметката със търговия по новини,това беше отдавна и доста неправилно я изпълних,веднага след като я прочетох в една книга,без да я пробвам на демо,без сериозно да я обмисля-изчаках новина включих се и като хукна оная цена срещу мене,направо се шашнах,не мога да успея да я затворя.И оттогава почти не ги поглеждам новините.
Биковете и мечките нарочно изчакват новините и така определят колко сериозна ще е съпротивата . Най-добре се получава когато има положителна новина точно на зоната на съпротива или обратното, негативна новина .
army dad
Често казват че новината може вече да е ,,изконсумирана'',особено ако се очаква и да подейства обратно.
може ли да се разчита само на индикатори
Според мен може,но трябва добре да са преценени всички останали компоненти - стоп, лимит, период,риск.Освен това само на един индикатор е трудно да се разчита /въпреки,че го правя с cci /Хубаво е един сигнал да бъде потвърден и от сигнал от друг индикатор,или поне да бъде в посоката на основния тренд.Но не да се комбинират безразборно а да си подбереш индикатори които да работят добре заедно,а това не е толкова лесно,но е напълно възможно.