"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Той дето е сред нищото едно на ръка, ама вече и малко компроментиран.
Ако трябва да я държа тази позиция бих преместил стопа поне малко по-надолу
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (06-09-2017)
Ако визираш тази ,която си отбелязал на 108,85...
Там само опашката я е пробила.
Втория вход е по логичен,ако имаш вход на по-нисък фрейм,но не заради опашатия.Общо взето е за гледане и чакане-може и да е FAKE ,но клони на пробив и изсипване ...а затова се иска входдд...
Това според мен...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (06-09-2017)
Цената затвори под подкрепата което не е добър знак. Друга интересна ситуация е при индекса тук ще сложа повечко парички. Ама пазара ще отвори в 1,00.
бай лимит
Цена: 2453,20
Стоп: 2445,50
Таргета: 2473,00
SP500
Роналд Рейгън
kypa (06-09-2017)
По така описаната система, би трябвало да си къс. Ето и картинката, низходящ тренд на дневна графика пин бар с потвърждение. Ако си объркал посоката поради предния сигнал, е редно или да си изчакаш стопа или да затвориш и/или да отвориш къса по същите правила. При всяко положение да купиш още веднъж не ми се струва правилно от която и да е гледна точка.Ами аз описах стратегията в началото. Ама явно съм останал неразбран. Значи 1. търгуваме на дневна графика.
2. Пин бара е най-добрия модел за търгуване. Условието е пин бара да е в зоната на подкрепа(съпротива)
3, Търгуваме по тренда. Ако е възходящ купуваме и обратно.
4. Рейндж какъвто е случая в момента. Купуваме на подкрепата. Продаваме на съпротивата. И така в случая имаме бичи пин бар на подкрепата. Оградения номер две. И така входовете съм ги дал в началото на темата. Входа е в средата на опашката на пин бара. Стопа под него ако е бичи и над него мечи.
Надявам се сега да е по-ясно.
----------
На седмичната графика пък имаме фейки модел и него съм описал в темата напред. Интересно ми е дали цената ще преодолее ключова подкрепа 108,60 това е най ниската точка на бара майка на седмичната графика, аз там бях поставил стопа под нея, но после размислих и го свалих под съветите на колегите. Е ще видим кой крив кой прав.
Иначе основното на което исках да ти обърна внимание с предния пост е психологичесия момент. Отваряш втора позиция, срещу силно движение, при положение, че пазара ти казва че грешиш (първоначалния ти стоп вече е ударен). Нямаше нищо в ПА на малките фреймове което да говори за стоп и обръщане там. Говориш как обема всъщност е малко и затова си ОК (малкия обем не трябва никога да е оправдание в подобни случаи).![]()
K_W с други думи ПА срещу тренда с усреднение това е нещо ново
най-големия специалист по търгуване на пин бар е Найл Фулър написал е много подробно ръководство а и всеки ден дава инфо по някои инструменти
IPTV Телевизия - https://www.youtube.com/watch?v=euMtqdQWcG4
"И аз го питах в началото на темата как търгуването на пин бара е ПА, ама не благоволи да ми отговори поради непонятни за мен причини."
Що да не е ПА търгуването на пин бар? Аз пък на този въпрос искам да знам отговора
Иначе, доколкото съм разбрала до тук, Димитров търгува със стратегиите на Найл Фулър, а той пък от своя страна, казва и пише в сайта си че това е П.А.Т Ето линк за него и сайта му за тези дето не го познават http://www.learntotradethemarket.com...ller-forex-bio
Относно входовете при пин бар тук са изброени всички възможни варианти за вход и са обяснени накратко http://www.learntotradethemarket.com...%2C%22entry%22
----------
Та следвайки стратегията на Найл, входа в средата на опашката на пина при долар/йена си е съвсем на място. Тук не искам да коментирам първият му вход, но той също не е грешен.
И последно, едно от условията е да има подкрепа. Подкрепите не са точни числа, те са зони. Та и по тази точка пина не ми изглежда, че е в нищото. Сделката му е по правилата на стратегията и е ОК
https://charts.mql5.com/16/79/usdjpy...orex-group.png
Последна редакция от larisa : 06-09-2017 на 14:14
lyubo (06-09-2017), Spekulanta (06-09-2017), kypa (06-09-2017), ndimitrov73 (06-09-2017), Joker (06-09-2017)
Ако се опне една линийка от юлския връхТ до тоз в средата на август входа на ЕнДи се явява неин тест (което е в подкрепа на сделката). Ама пък ако сравним сегашното дъно с юнското излиза, че от по-ниско дъно търсим горната част на рейнджа, което малко няма логика да се случва.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
larisa (06-09-2017)
Първо искам да кажа няколко думи за стратегията и моите источници. Както вече писах за источници използвах http://www.forex-hobby.com/ на г-н Николай Колев и http://www.learntotradethemarket.com/ на г-н Nial Fuller. Найстина не знам къде е първоисточника на тази стратегия. Двамата колеги използват едни и същи сетъпи, модели или патерни не знам кое от всички е вярното. Тези модели(аз ще използвам) съм ги описал в началото на темата. Пин бар, вътрешен бар и фейки сетъп. При пин бара г-н Fuller използва за вход средата на пина т.е. средата между най-високата цена и най-ниската цена, а г-н Колев използва като вход средата на опашката тук няма да обясневам как се изчислява опашката. Аз използвам входа на г-н Колев защото риска е по-малък, но понякога се изпускат входове просто цената не достигастига до входа. Някой автори пък използват директен вход след като завърши пина. Стопа е един и същ под пин бара. Но ако погледните пин бара който дискутираме сами може да си направите заключение при тези три входа кой е по-удачен. Другите модели г-н Колев е описал подробно на сайта си за входове и стопове, лично аз не намерих такива в сайта на г-н Fuller. Ще си позволя да коментирам и стила на търговия и на двамата колеги. Г-н Fuller използва стратегията предимно на дневна графика, но слиза и на Н4 и Н1. Използва и повече инструменти за търговия като Злато, Индекси, Петрол и основните валутни двойки. Г-н Колев търгува предимно на дневна и Н4 и търгува само основни валутни двойки. Това са мойте изводи когато чета коментарите на двамата за търговията им, надявам се, че не съм останал с грешно впечатление. И двамата г-да предлагат еднократна такса за курс при тях на сайтовете им има подробности. Лично аз не съм от курсистите им. Понякога се чудя дали не е по-добре човек да инвестира в такъв кърс отколкото да прави глупави грешки и да пръска пари за глупости. Когато колегата в съседната тема коментира, че иска да започне да търгува форекс с 20 000 лв. Точно това си помислих дали не е по-добре да се инвестира една малка част от тези пари за менторство.
Роналд Рейгън