Той Матеев май е прав, че трябва да се узакони корупцията.
Но за по-благозвучно да я наречем бакшиш. Както сме свикнали да
даваме бакшиш на сервитьорката, фризьора, таксиджията и т.н., то
същото ще правим и при политика. Той също семейство храни.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Kamenitsa (09-11-2017)
По тази логика държавата трябва да се казва Бакшишстан.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Трябва да бъде сведена до по-нормални нива, не може в ЕС да сме на 1-во място по корупция...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Marin (09-11-2017)
А откъде я четеш тази статистика и на какво се базира?
Кой корумпиран си е признал, че е корумпиран, за да може статистиката да покаже верните проценти?
И как се изчисляват тези проценти? Ако е сума в пари, то най-корумпирани са Русия и Щатите, защото техните президенти имат милиарди в задгранични сметки, и дори не го крият това. А ако сметката се прави в брой хора, то тогава корумпирани са държавите с голям брой на населението.
Откъде реши, че България е в състояние да заеме някакви челни позиции в тази класацция, с нейното малко население и бедни хора? Какъв е въобще критерия за корумпираност, за да сме наясно с кого да се мерим?
Критерия е Брюксел - отде изгрява слънцето- що доклади изписаха по таз тема, може да ги намериш и да ги четеш за конкретика
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
То ясно, че вятъра винаги духа от Брюксел, но на мене ми е любопитно същия този Брюксел откъде си ги е измислил тези статистики? Предполагам, че е използвал нещо повече от хвърляне на боб и чесане зад врата, но не мога да съобразя какво точно е това чудодейно изследване .....
Да не би в Брюксел да са открили телепатията?
----------
Имал съм два случая с два различни Евродепутата, на които съм им приказвал "умни" приказки за пчеларството в България, от позицията на Председател на две от най-големите пчеларски организации (БПРА и КБП). И точно знам, че тези "умни" приказки са стигнали до най-високо ниво, и са повлияли при написването на текстовете на разни евродирективи, касаещи нашия бранш. И само аз всъщност си знам колко истина има в тези казани от мене "умни" приказки. Та мисълта ми е да не би и с процента на корупция да е нещо подобно?
Да не би процента на корупция в евродоклада за България да е висок именно защото не сме дали полагащата се взятка на този, който е писал доклада?
Не се шашкайте - в голямата политика това е нещо нормално .....
В нея всичко се заплаща ако не с живи пари, то с насрещни услуги (бартер). Политиката всъщност е един голям пазарлък и в нея непрекъснато се сключват сделки, ако ме разбирате какво искам да кажа ....![]()
Последна редакция от Mateev : 09-11-2017 на 18:39
Така се оказа. Всички офшорки са пълни с пари на милиардери.А откъде я четеш тази статистика и на какво се базира?
Кой корумпиран си е признал, че е корумпиран, за да може статистиката да покаже верните проценти?
И как се изчисляват тези проценти? Ако е сума в пари, то най-корумпирани са Русия и Щатите, защото техните президенти имат милиарди в задгранични сметки, и дори не го крият това. А ако сметката се прави в брой хора, то тогава корумпирани са държавите с голям брой на населението.
Откъде реши, че България е в състояние да заеме някакви челни позиции в тази класацция, с нейното малко население и бедни хора? Какъв е въобще критерия за корумпираност, за да сме наясно с кого да се мерим?
Защо кралицата си е заделила 10 млн.? Нали има огромен бюджет и
всичко и е безплатно в Кралството?![]()
Матеев трябва ли да се чете статистика за да се види очивадното. За 30 години преход нито един осъден политик. ЦРУ докладва за парите на Христо Бисеров. ДПС се опита да вкара Пеевски като шеф на ДАНС да потули скандала. Имаше и една афера за източване на еврофондове за земеделие. На запад всички хванати си получиха заслуженото само не и в България. Хората от запад рипнаха заради тази несправедливост нито един осъден. Няма да ми стигне времето за почивка да описвам още. Да не говорим за свободата на медиите. Смятам да спра до тук, че нещо се поядосах.А откъде я четеш тази статистика и на какво се базира?
Роналд Рейгън
Не знам каква беше случката с Христо Бисеров, но е факт че накрая го оправдаха.Матеев трябва ли да се чете статистика за да се види очивадното. За 30 години преход нито един осъден политик. ЦРУ докладва за парите на Христо Бисеров. ДПС се опита да вкара Пеевски като шеф на ДАНС да потули скандала. Имаше и една афера за източване на еврофондове за земеделие. На запад всички хванати си получиха заслуженото само не и в България. Хората от запад рипнаха заради тази несправедливост нито един осъден. Няма да ми стигне времето за почивка да описвам още. Да не говорим за свободата на медиите. Смятам да спра до тук, че нещо се поядосах.
Не е изключено да е шарил където трябва, поне не посмя да се върне повече в политиката.![]()
kypa (14-11-2017)
Христо Бисеров е оправдан.
Ами те всички подсъдими политици и протежета са оправдани в БГ. Само една Масларова май отнесе една смешна присъда присъда да се отчете в статистиката, че има осъден политик. То остана и в политиката да се върне ама то найстина си заслужава и да се върне с тоз народ е само за гавра.
Роналд Рейгън