Това верно ли?
Да объркаш с прасе с агне???
Парадокси всякакви има по нашите ширини.
Ама поне се посмях де. Но на собствениците хич не им е било смешно....Горките...
Това верно ли?
Да объркаш с прасе с агне???
Парадокси всякакви има по нашите ширини.
Ама поне се посмях де. Но на собствениците хич не им е било смешно....Горките...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
При това тези контролни органи са специалисти от държавната инспекция по храните. Можем само да си представим какви калинки работят там. Взимат огромни заплати, а явно нищо не разбират. Лошото е, че това ниво на ниска компетентност и дори некадърност го има вече и в частния сектор. Скоро имах работа в една банка и се нагледах на хора, които явно не си разбират от работата.![]()
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ай ся!! Много е тъниш. Разбира се е че е било прасе и требе да се конфискува. Па надвечер ша са са опече едно "прасе" по айдушки. Ша са налеят чашите с руйно вино, е в памет на "прасето" разбира се...............а наздраве..!!!!!...............При това тези контролни органи са специалисти от държавната инспекция по храните. Можем само да си представим какви калинки работят там. Взимат огромни заплати, а явно нищо не разбират. Лошото е, че това ниво на ниска компетентност и дори некадърност го има вече и в частния сектор. Скоро имах работа в една банка и се нагледах на хора, които явно не си разбират от работата.![]()
То е ясно че точно така е станала работата ама поне да не го обявяват по медии и да се излагат като кифладжии и без кифли.![]()
Брей, чудя се само как им понасят на веганите всички тези новини за прасета, меса, свинеферми, месарници и т.н.Предполагам сънуват кошмари. На мен взе да ми идва в повече, не знам за тях. И защо ги загробват. Окончателно ли спряха да работят екарисажите или е твърде скъпо?
Тия хакери нещо много се развихриха в последно време. Аз не вярвам във вицовете за добри хакери. Всичките ги интересуват парите.
Две седмици след безпрецедентния теч на лични данни от сървърите на НАП, в хакерските форуми се появи нова "пратка" информация от български системи. Този път злонамерен потребител предлага база данни от фирма за уеб дизайн, работеща на нашия пазар.Според описанието "плячката" включва както вътрешната система на дружеството, така и някои от проектите, с които се е занимавало. Сред тях най-известните са интернет портали за автомобилни състезания и за зимни спортове, но има също и други сайтове, сред които - и такъв на медицинска тематика, информира bTV. Видимо страниците са разработвани през миналото десетилетие, но част от тях и към момента са онлайн. Според прикрепен скрийншот, изтегленото включва потребителски имена, имейл адреси, IP адреси и md5 хешове на пароли, които потенциално могат да бъдат обект на допълнителни опити за разбиване с помощта на "груба сила" (стотици хиляди опити в секунда) и речници с вече известни комбинации.
https://dnes.dir.bg/krimi/2-sedmitsi...s-5000-balgari
Добър хакер-такова животно нема.Това е все едно да кажеш,че има добър крадец,добър убиец и прочее.Всичко се прави само и единствено за печалба.Никой няма да се разправя да разбива системи и краде данни само за това,че да предупреди държавата,че дадена система е уязвима,ако не му се плаща за това.Лошото е ,че всичко се измерва само в пари и много морални ценности и взаимоотношения между хората се меркантилизираха.Скоро ще се превърнем в бездушни зомбита.Тия хакери нещо много се развихриха в последно време. Аз не вярвам във вицовете за добри хакери. Всичките ги интересуват парите.
Две седмици след безпрецедентния теч на лични данни от сървърите на НАП, в хакерските форуми се появи нова "пратка" информация от български системи. Този път злонамерен потребител предлага база данни от фирма за уеб дизайн, работеща на нашия пазар.Според описанието "плячката" включва както вътрешната система на дружеството, така и някои от проектите, с които се е занимавало. Сред тях най-известните са интернет портали за автомобилни състезания и за зимни спортове, но има също и други сайтове, сред които - и такъв на медицинска тематика, информира bTV. Видимо страниците са разработвани през миналото десетилетие, но част от тях и към момента са онлайн. Според прикрепен скрийншот, изтегленото включва потребителски имена, имейл адреси, IP адреси и md5 хешове на пароли, които потенциално могат да бъдат обект на допълнителни опити за разбиване с помощта на "груба сила" (стотици хиляди опити в секунда) и речници с вече известни комбинации.
https://dnes.dir.bg/krimi/2-sedmitsi...s-5000-balgari
Да, много си прав и аз съм съгласен с тебе. Обаче по медии и форуми от край време се въртят разни версии, че имало и добри хакери. Дори се стига до там да се твърди, че повечето били добри хакери. Дори самите те си вярват в тези измислици. А лошите били малцинство и на някои места ги наричат кракери или нещо подобно. Звучи ми като при алкохолиците, които си мислят, че който пие зло не мисли и те пият за здраве, а лошите пияндета са единици и ги има само в старите кримки. А лично съм виждал поне няколко души как от пичове алкохолът ги превръща в абсолютни отпадъци, да не кажа пълни ла*на. Същото е при хакерите. Всичките са надути боклуци.Добър хакер-такова животно нема.Това е все едно да кажеш,че има добър крадец,добър убиец и прочее.Всичко се прави само и единствено за печалба.Никой няма да се разправя да разбива системи и краде данни само за това,че да предупреди държавата,че дадена система е уязвима,ако не му се плаща за това.Лошото е ,че всичко се измерва само в пари и много морални ценности и взаимоотношения между хората се меркантилизираха.Скоро ще се превърнем в бездушни зомбита.![]()
За добри хакери може да се говори ,само за лица,които разбиват системите на всички останали хакери,за да се защити справедливостта за гражданите.Те трябва да са спонсорирани от държавата и на нейно разположение.Под "хакер" ,обикновенно се разбира някой ,който разбива дадена компютърна система с цел облага.(престъпник).Да, много си прав и аз съм съгласен с тебе. Обаче по медии и форуми от край време се въртят разни версии, че имало и добри хакери. Дори се стига до там да се твърди, че повечето били добри хакери. Дори самите те си вярват в тези измислици. А лошите били малцинство и на някои места ги наричат кракери или нещо подобно. Звучи ми като при алкохолиците, които си мислят, че който пие зло не мисли и те пият за здраве, а лошите пияндета са единици и ги има само в старите кримки. А лично съм виждал поне няколко души как от пичове алкохолът ги превръща в абсолютни отпадъци, да не кажа пълни ла*на. Същото е при хакерите. Всичките са надути боклуци.
Не вярвам да има такива хора. Може да е имало преди столетия разни Робин Худовци, които крадели от богатите, за да дават на бедните, но тогава е имало друг морал. Сегашните компютърни спецове, за да достигат подобно върховно ниво обикновено са крайно асоциални. Те с техниката много добре се разбират, но с живите хора не и затова точно от тях не може да се очаква да направят нещо добро за другите.За добри хакери може да се говори ,само за лица,които разбиват системите на всички останали хакери,за да се защити справедливостта за гражданите.Те трябва да са спонсорирани от държавата и на нейно разположение.Под "хакер" ,обикновенно се разбира някой ,който разбива дадена компютърна система с цел облага.(престъпник).![]()