мен са ме цакали от dhl с пратка от китай и от митниците с пратка от русия. и на двете пратки обявената стойност беше под облагаемата, но не повярваха и искаха мое банково извлечение. получаваш ли пратки от чужбина си виновен и трябва да си платиш поне ддс, това е.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Spekulanta (30-01-2019), kypa (30-01-2019), Нерегистриран (2), todor (31-01-2019)
Това го правят при по обемните и тежки пратки, при малките и леки пратки не се занимават. Постоянно пазарувам от чужбина. На митници ми обложиха с мито и ДДС един колет от братовчедка ми от щетите, нещата вътре бяха подарък, но го беше застраховала и ме накараха върху застрахователната сума да платя мито иДДС.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Големи и обемни (и скъпи) работи сякаш по-добре от нашенски търгаши да се пазаруват, че ако възникне проблем впоследствие международната обстановка усложнява значително изпълнението на някакъв вид гаранция ако има.
Язе не съм пазарувал международно особено много обаче и баш експертно мнение не мога да дам.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Имала съм 2 случая с бг пощи въобще да не ми дойде пратката, първият път нямах тракинг номер и от сайта ми възстановиха половина от сумата, но се чака 45 дена да ти уважат искането. Оттогава винаги си плащам допълнително за тракинг номер долар- два е цената на тракинга и втория път като ми се случи ми възстановиха цялата сума.
От Азия бг пощи конкурент на цени, другите доставки са златни направо и обезмислят всякакви поръчки като цена, освен ако не пазаруваш на някакво супер намаление.
От японския ибей, ако пазаруваш от един продавач се връзва, но ако от различни продавачи пак е златно.
И това ако трябва да му плащам и мито и ДДС не си заслужава въобще.
Азиатците вече понаправиха и много складове по Европа, на доста сайтове има да си избереш от кой склад да ти дойде, обаче европейските им складове не са така добре заредени като технтите.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
поръчах машинка за точкова заварка от немския амазон. сайт и плащане - всичко в eu. да, но стоката дойде от китай, всичко йероглифи, разправии с dhl - софия, за малко и магазинаж да ме накарат да платя. почувствах се ощетен, но... понякога колкото и да внимаваш и да се опитваш да заобиколиш плащането на ддс и мито - не се получава.имала съм 2 случая с бг пощи въобще да не ми дойде пратката, първият път нямах тракинг номер и от сайта ми възстановиха половина от сумата, но се чака 45 дена да ти уважат искането. оттогава винаги си плащам допълнително за тракинг номер долар- два е цената на тракинга и втория път като ми се случи ми възстановиха цялата сума.
от азия бг пощи конкурент на цени, другите доставки са златни направо и обезмислят всякакви поръчки като цена, освен ако не пазаруваш на някакво супер намаление.
от японския ибей, ако пазаруваш от един продавач се връзва, но ако от различни продавачи пак е златно.
и това ако трябва да му плащам и мито и ддс не си заслужава въобще.
азиатците вече понаправиха и много складове по европа, на доста сайтове има да си избереш от кой склад да ти дойде, обаче европейските им складове не са така добре заредени като технтите.
иначе за 2-3 лв. над необлагаемите 35 лв. си затварят очите - говоря за хранителните добавки от сащ, които си поръчвам. въпреки, че доставката я вдигнаха двойно от 4 на 9 долара, пак си заслужава да се поръча от сащ вместо от местни търговци.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (2), todor (31-01-2019)
https://business.dir.bg/ikonomika/iz...godina-po-rano
Уж щяхме да имаме много излишък на енергия, а се недостига,трябва си Белене каквото и да приказват.
Днес в дома на семейство Баневи влиза съдия изпълнител за да опише имуществото и на каква стойност възлиза то!
presptc (31-01-2019)
todor (31-01-2019)
Нерегистриран (2), presptc (01-02-2019)
Явно с мини вецови енергетика не се прави........само дет съсипаха коритата на бая рекички.................................... ....................https://business.dir.bg/ikonomika/iz...godina-po-rano
Уж щяхме да имаме много излишък на енергия, а се недостига,трябва си Белене каквото и да приказват.