Не е важно, дали е пин. Според всетъпия.Тез пинбарове много често приключват в един малък рейндж около нивото дето трябва да се пробива. Той тоз сетъп конкретно е малко твърде разкекерчен в абсолютното дъно, по принцип за вход чак такива ексцесии не трябва да има. По мойта система ей туй беше баш входа:
Пробива за излизане точно от тоз мини-рейндж.
Чувашовата вилица по-скоро като един вид потвърждаващ контекст.
Входа е над бара пробиващ дъното. Независимо, от вида му.
----------
На минутката, не е Буратино.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Там свършва старото движение, след туй дали ще започне ново - Божа работа. Обикновено не започва.
А мойто по минутката е сетъп за начало на ново импулсно движение.
Туй Буратино какво ще рече?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
ето кой ще дава прогнози , че пари трябва да се правят .![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Туй много хубав сетъп наистина, струва си да се знае.
Пазаря като минава от по-слаба активност към по-силна, средичката на първоначалния пробив трябва да е над нивото дето се пробива и после трябва да има здрава права свещ да потвърди тоз пробив.
Skp (26-06-2017)
При Р/Р 1/1, е над 87%.А твоя всетъп, просто го допълва.
![]()
Тоз сетъп надали може да изкара 87% успеваемост и при Р/Р 0.25/1, пък камо ли 1/1. А то 1/1 е кофти като цел тъй или иначе.
Двойно дъно да се търси трябва второто да е равно или по-високо - тогаз наистина може да се хване някой лев и само на завършването на старото движение да се влиза.
За да кажа какво мисля, трябва да имам база. Ти пишеш нещо, което не е обосновано - как да коментирам. Дай информация откъде, защо .... и ще коментирам. Не че толкова държа, ама нали сме във форум ....
----------
може ли да ми нарисуваш точките, че много се обърквам нещоЕй туй е много хубав сеТЪП със трендлинии - На Чувашов вилицата.
Прикачен файл 3863
Туря се индикатор Фрактал, от 3 до 5 поредни фрактала максимум се гледат, втората трендлиния трябва да е с по-малък наклон от първата, екстремума между втората и третата точка трябва да е отвъд тоз между първата и втората, екстремума между третата точка и пробива не трябва да надхвърля тоз между втората и третата. Пробива трябва да бъде чист, става за вход при някое по-корективно движение или за изход при трендово., а ми стана интересно още предния път като я спомена таз вилица ....
Безплатен обяд няма!
Точките са фракталчетата дето строим трендлиниите по тях. С трендлинииките съединяваме връхчета/дъна (а не цени на затваряне или нещо подобно).
Те някои от правилата аз съм си ги добавил де, оригиналния сетъп е туй:
https://www.mql5.com/ru/articles/1352
Този метод и аз го прилагам, само че, не знаех че се казва вилица. Това всъщност е обратното на ножицата. Има ли някаква закономеност в ъглите между линиите?Точките са фракталчетата дето строим трендлиниите по тях. С трендлинииките съединяваме връхчета/дъна (а не цени на затваряне или нещо подобно).
Те някои от правилата аз съм си ги добавил де, оригиналния сетъп е туй:
https://www.mql5.com/ru/articles/1352
Последна редакция от aaangelll : 27-06-2017 на 15:30