то винаги сме рейндж с уклон който му викаме тренд
той този тренд не върви в права линия само, той спира рейнджи, коригира върти са като лисица така![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И тъй може да се каже, че реално кът се случи рязко хубаво голямо движение почти без кУрекции то по-скоро импулс или нещо подобно трябва да се казва, не тренд.
Мойта стратегия таквиз търси, ама по индексите по-рядко се заформят.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Коре,Индексите по-различен вид пазар наистина - само спекулации, няма реален обмен на активи както на валутите или фючърсите. Мойта стратегия изобщо не иска да работи там, пивотите и те.
А таз стратегия (мойта разновидност на нея по-точно) малко прилича на един вид агресивен вход по мойта стратегия, което може и да сработи.
Убав чувек си, ама индексите ич не ги вдявашКак да няма реален обмен на активи бре? Индексът се състои от определен брой акции с определена тежест спортед капитализация и разни такива дреболийки
Та... За да мръдне индекса требе да има ОБМЕН НА АКТИВИ
Едни акции требе да си сменят собственика
Относно рейнджа.... Валутите винаги са в рейндж. Индексите....е, едва ли можеш да наречеш подобна графика рейнджова: https://tradingeconomics.com/united-states/stock-market
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Собственици се сменят, ама няма реална покупка на нещо, още повече планирана от предния ден - както примерно на петролния пазар едни фирми ежедневно купуват някакво количество петрол без значение каква е цената или бамките си изравняват валутните баланси.
Отделно обемите на фючерсите на индекса и обемите на акциите дето ужким трябва да определят стойността на фючерса.
Реалната връзка между двете е маркетмейкърски арбитраж, а при такова нещо по-малко ликвидния актив следва по-ликвидния.
като се замисля имаш право за еврото примерно че и то може да се тества по тази схема, само че там трябва на 10 пипа корекция да се взима позиция за 10 пипа примерно със стоп 10 пипа, и на всяка 10 пипова корекция да се взимаКоре,
Убав чувек си, ама индексите ич не ги вдявашКак да няма реален обмен на активи бре? Индексът се състои от определен брой акции с определена тежест спортед капитализация и разни такива дреболийки
Та... За да мръдне индекса требе да има ОБМЕН НА АКТИВИ
Едни акции требе да си сменят собственика
Относно рейнджа.... Валутите винаги са в рейндж. Индексите....е, едва ли можеш да наречеш подобна графика рейнджова: https://tradingeconomics.com/united-states/stock-market
там тренда пак така на 1Н или 30 м може да се определя , ще го тествам в понеделник на еврото той и дакса без това почива да видим какво ще излезне
----------
сега еврото е в бичи тренд на М30 , как падне 10 пипа купувам стоп 10 пипа лимит 10 пипа и така постоянно на 10 пипа как падне докато не ми удари стоп, там ще чакам да върне до върха и пак почвам да го купувам, ако не върне ми отиде надоле към дъна почвам пък да продавам на 10 пипа покачване селвам
ще тествам аз еврото то верно е много тесно рейджово и на 10 пипа може да стане добре , не бях се замислял, но ти ми даде идея
----------
примерно еврото цъка 24 часа, може да се намират повече входове за този период , то направо на смяни да се въртим с някой 12 часа аз дебна на компа , 12 часа той и не изтърваме нито един вход![]()
не мисля че ще е успешна стратегия.лично мнение.при рязко падане от 60-70-100 пипа за 5-10 минути ти губиш 10 сделки после трябва наваксване и става дълга и широка.ти си знаеш казвам лично мнение.![]()
koceto1111 (10-08-2020)
С евродойлара може би да е от полза някакво потвърждение на завършване на кУрекцията да се изчака. Т.е. пак таз стратегия, ама входа малко по-консервативен.
Ама трябва да се тества, тъй голи разсъждения няма кой знай какъв смисъл.
губиш 1 сделка от 10 пипа само, не си схванал стратегията
следваш вход дълги взимам ако върне до върха отново и на корекция 10 пипа
но ако има такъв спад 70-80 пипа ще търся къси доле вече на 10 пипа покачване със стоп 10 пипа , ако върне нагоре удря един стоп и нов къс вход чакат като падне до дъното, ако не а продължи нагоре ще търся дълга на 10 пипа корекция
----------
няма чакане тука, имаш посока всяко залюляване от 10 пипа надолу купуваш купуваш
дебиш и удряш
телефона с теб и до тоалетна да отидеш дебиш как падне 10 пипа купуваш![]()
нали играеш през 10 пипа със стоп 10 пипа .про обратен тренд имаш отворена на 1 затваря на 0.9 до тук –10 пипа после нова от 0.9 стоп до 0.8 после от 0.8 до 0.7 и така губиш 10 сделки а не една по 10 пипа(не съм имал в предвид 10+9+8+7+6+5+4+3+2+1 !!!та за 1 фигура обратен тренд губиш 10 сделки не 1! или пак аз не разбирам нещо?ааа сега пак прочетох и те разбрах мисля но не се сещаш че има и рейнджови пазар в рамките на 13 пипа примерно и какво правиш тогава отваряш слагаш стоп ударен е и пак идва в графа поръчки играеш или не играеш?при условие че ако излезе от канала чакаш да минат неопределен брой пипсове за да отвориш нова поръчка това означава че не си в игра нон стоп както мисля пишеш а си в чакане 30-4 часа за сделка и след отваряне на 2 ра сделка къде е доказателството че тя ще е успешна !!!ами нормално е и да е обратна отново и пак губиш и пак тръгва надолу.говориш когато видиш бай или сел тренд да се водиш по него на 30 минутна МАЛКО ще ти е трудно да чакаш дълъг бай и ли сел тренд и така след толкова писане аз не видях печалба а само мазни усмивки като моята но без покритие
![]()
Последна редакция от Alex1977 : 03-06-2017 на 18:12
koceto1111 (10-08-2020)
Ного бърже ще свърши сметката тъй.По-добре е малко да се изчака като че ли.
![]()