Различно е, но зависи от самата идея на системата как ще го отразиш и дали е проблем. За начинаещи твърдо една двойка само е по-доброто решение, поне докато има някакво постоянство.
Различно е, но зависи от самата идея на системата как ще го отразиш и дали е проблем. За начинаещи твърдо една двойка само е по-доброто решение, поне докато има някакво постоянство.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
зависи може да следиш няколко двойки на една валута и да избираш за вход 1 или 2 при които има по добър сигнал или възможност за по близък стоп
аз така правя с йената , следя с евро, долар, паунд и астр.долар , те корелират , но избирам 1 или 2 за вход
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ivaceda (07-03-2014)
Да, имаш право. Аз правя същото. Следя двойките с йената , но търгувам само една от тях, наблюдавайки корелациите. Опитите ми да търгувам едновременно няколко двойки рядко се оказват успешни.
аз пък в повечето случаи пускам поне две двойки, такива които се движат в корелация, но трябва и обема на сделките да се намали за да се запази риска
Олег, това че ти се оправяш с повече валути не значи, че и другите са така. Който и да питаш ще ти каже, че докато не овладееш един инструмент изобщо нямаш работа да прибавяш още и още. Същото важи и за паралелните позиции. А когато това стане просто ще изчакаш да се появи сигнал, аз в момента гледам три валути както знаеш и сигнали са доста малко, какво да правя? Да прибавя още 3 от нищото ли? Или да давам акъли на зелени колеги да добавят валути докато си намерят сигнал?![]()
Кой да питам, КОЙЙЙЙ ?Олег, това че ти се оправяш с повече валути не значи, че и другите са така. Който и да питаш ще ти каже, че докато не овладееш един инструмент изобщо нямаш работа да прибавяш още и още. Същото важи и за паралелните позиции. А когато това стане просто ще изчакаш да се появи сигнал, аз в момента гледам три валути както знаеш и сигнали са доста малко, какво да правя? Да прибавя още 3 от нищото ли? Или да давам акъли на зелени колеги да добавят валути докато си намерят сигнал?
Рик гледа 8 инструмента, онзи с TDI-то от форексфакторито....ел нещо си май беше и той 8 двойки.
Прекалено са много на брой както и дълги периодите в един инструмент когато не се случва нищо.
Глупаво е, както и да го гледам, лишено е от логика.
Щом нещо не върви, сменя се. Не можеш да печелиш от мъртъв пазар и това са го казвали не малко хора.
Какво да му правиш на еврото или на евройената когато и двете, този февруари са със супер тесни диапазони по цял ден ?
Паунда е сравнително по-добре. Значи ще се търгува паунда.
Рик е на светлинни години напред, той може да гледа и 20 инструмента. Аз просто твърдя, че начинаещите трябва да овладеят поне един инструмент преди да скачат в дълбокото и да усложняват нещата.
Между другото на еврото съм на печалба дори миналия месец въпреки ужасните графики и въпреки пропуските. Това на 15мин, на м5 вероятно е имало много повече възможности.
паунда е добре, но ако не познаваш инструментите, възможно е повече да ти навредят и объркат отколкото да помогнат за печалба...
Колко да е добре и паунда? 90 рейндж, които на М15 се получава само с произволно изскачащи от нищото барове и постоянни смени на посоката