Прав си, а аз ще добавя и друго. Освен неплащащите, вина има и администрацията - имате ли представа, колко НЕПЛАТЕНИ данъци и осигуровки има в България? Аз не за пръв път ще го кажа - работех за фирма, която завлече БГ с половин милион - и то не от друго, а че в продължение на година и половина никой не търсеше задълженията - нито осигуровки, нито ДДс, нито ДОД - получаваха се едни писма, те плащаха по някакви там 10-15 000, замазват очите на НАП и толкоз. Накрая шефа си вдигна багажа, продаде фирмата на един циганин и толкоз - така се приключи.
2010г видях в един НАП такава справка - списъци на фирми, неплатили - и това беше окачено на стената (ама то кой гледа

) - останах ошашавена, замрях - там ставаше въпрос за наистина страшно много пари - честно казано, не успях да преброя бройката на тези, които дължаха от петцифрено число нагоре.
И да добавя - 3 години по-късно такава информация вече няма по НАП-овете.
В момента имам една фирма, която дължи към 10 000 - ами, нищо не се случва - даже не съм информирана и за писма. Нищо, нищо.
Е как да има пари в държавата? Няма как. Те първо трябва да влезнат - чрез плащане от нас и чрез стриктен контрол от НАП. И чак после да мислим за харченето.