Прав си. Но нещо не съм убеден, че ще навлезе по същество. И по времето на СТС, имаше екип програмисти. И тогава не успя, да открие зависимостта, която търси.Опитвам се да чета тука без да се обаждам.
Първо, Матеев си е онзи Матеев от стс финанс.
Второ, оставете го човека да се изкаже. Дотука не е казал дори а-то на теорията си. Опитва се да си изложи терминологията само.
С нетърпение чакам да стигнем до пмо-тата, моделиране и т.н, сядам днес, гледам 10на страници. Викам си , съдрал се е да пуска съществено инфо, а то ..........
Зарежете малко спама, оставете го да пусне 20на големи поста с основните постановки и тогава да започнем дискусията.
Но доколкото го виждам иска 100%.
А такова животно няма.
П.П. Опитва се да закара слон пред ЦУМ.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не мога да не отбележа съвпадението между ника ти и брокера, който е на Матеев, макар че не го бях чувалаНе знам дали осъзнавате обаче форумът прилича малко на циганска махала ...
идва някои непознат и всички наизскачат със сопите и бои ,бои и луда суматоха ...
после минава малко време ,страстите падат и изведнъж всички почват да се чудят що така стана сега
и кви бяха тези работи дето ги правихме ...
в случая обаче от човека имаше какво да се научи ,което е жалкото ...
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Това както казваш е съвпадение Новак , никът е образуван от двете ми имена ,
а в СТС имах сметка и както и преди посочих бяха добър брокер,дотолкова ,че държаха спреда
фиксиран и изпълняваха стоповете точно даже по време на наи волатилните новини.
Това после се промени ,но хората имаха желание и се стараеха услугите им да са на ниво...
Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs ...
че той до сега пусна 20 поста и нищо не каза каква е вероятноста през следващите 20 да каже нещоОпитвам се да чета тука без да се обаждам.
Първо, Матеев си е онзи Матеев от стс финанс.
Второ, оставете го човека да се изкаже. Дотука не е казал дори а-то на теорията си. Опитва се да си изложи терминологията само.
С нетърпение чакам да стигнем до пмо-тата, моделиране и т.н, сядам днес, гледам 10на страници. Викам си , съдрал се е да пуска съществено инфо, а то ..........
Зарежете малко спама, оставете го да пусне 20на големи поста с основните постановки и тогава да започнем дискусията.
празна работа и куха още повече че в още 2-3 форума от преди до никъде не стигнал
За мене това значи че просто няма какво да каже и само ни губи времето с глупости
Или да почва да говори по същество и смислено или да си обира крушите от коневръза за магарета.
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Сакси, не мога да рзбера какво не ти харесва. На мен ми се вижда много смислено цялото изложение:че той до сега пусна 20 поста и нищо не каза каква е вероятноста през следващите 20 да каже нещо
празна работа и куха още повече че в още 2-3 форума от преди до никъде не стигнал
За мене това значи че просто няма какво да каже и само ни губи времето с глупости
Или да почва да говори по същество и смислено или да си обира крушите от коневръза за магарета.
1. Ако няма точни правила за търговия, то търговията е хаотична (случайна).
2. Хаотичната търговия води до загуба 1 спред на сделка и точно толкова й е негативното математическо очакване.
3. За да дефинираме ясни правила за търговия, искаме първо да разбием пазара на повтаряеми модели (в случая вид Зиг Заг).
До тук сме в средата на изложението и не виждам нищо смущаващо.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
toranagasan (06-03-2017), daniwin (06-03-2017), wannabe (06-03-2017), Mateev (06-03-2017)
на тебе пък какво ти е ясно Начертай картинка с т А В С като ти толкоз ясно и обясни кое бащински кое дъщерен сегмент как се предвижда бъдещето и търгува по тях и тнСакси, не мога да рзбера какво не ти харесва. На мен ми се вижда много смислено цялото изложение:
1. Ако няма точни правила за търговия, то търговията е хаотична (случайна).
2. Хаотичната търговия води до загуба 1 спред на сделка и точно толкова й е негативното математическо очакване.
3. За да дефинираме ясни правила за търговия, искаме първо да разбием пазара на повтаряеми модели (в случая вид Зиг Заг).
До тук сме в средата на изложението и не виждам нищо смущаващо.
Скоро няма да видим май повторяеми зиг заг модели
Ние с Минков от кога питаме ама отговор няма
А това че хаотичната търговия водела до загуба от 1 пипс на сделка е толкоз голяма глупост защото всяка търговия било тя хаотична или не води пак до минималната съща загуба
Изобщо пълно е с такива бисери претендирщи за откривателство на топлата вода
Последна редакция от saxsten : 06-03-2017 на 14:04
Заповядай:
Имаме сегмент (тренд) ABC от нулева точка. Тече корекция D. Докато не премине точката на Матеев, то тази корекция е част от първоначалния сегмент. Ако я премине, става част от новия сегмент.
Ако новия сегмент не премине нулевата точка, то той е дъщерен на първия. Ако я премине, цялото семейство преди това умира и този сегмент става родоначалник.Изобщо не ми харесвам тая аналогия с бащи майки. Аз му казвам тренд и корекция.
Бъдещето не се предвижда. Идеята на експерта е да опише по този начин пазара и да запази историята. След това си избирам сетъп и питам експерта каква е статистиката на този сетъп. Например: В 60% от случайте този сетъп е последван от движение в нашата посока, даващо ни РР 1:1. Това означава, че сетъпът е достатъчно добър за търговия.
След 1 седмица си избирам друг сетъп и повтарям упражнението. Така теста върху история става автоматичен.
Матеев е направил в теорията си още една крачка - във всеки един момент експерта ни казва каква е вероятността цената да се отмести с n пипа нагоре или надолу.Тук аз не съм съгласен.
----------
Няма такова нещо. Всички смислени системи имат ПМО след спреда. На хаотичната търговия математическото очакване е да губи средно един спред на сделка.
Толкова ли не схващаш? Хвърлянето на монета е като сделка с РР 1:1. Ако няма спред, математическото очакване е НУЛА след безкраен брой сделки.
Последна редакция от bombe : 06-03-2017 на 14:12
toranagasan (06-03-2017), Absfresh (06-03-2017), Mateev (06-03-2017)
да ама това е твоята представа за нещатаЗаповядай:
Имаме сегмент (тренд) ABC от нулева точка. Тече корекция D. Докато не премине точката на Матеев, то тази корекция е част от първоначалния сегмент. Ако я премине, става част от новия сегмент.
Ако новия сегмент не премине нулевата точка, то той е дъщерен на първия. Ако я премине, цялото семейство преди това умира и този сегмент става родоначалник.Изобщо не ми харесвам тая аналогия с бащи майки. Аз му казвам тренд и корекция.
Бъдещето не се предвижда. Идеята на експерта е да опише по този начин пазара и да запази историята. След това си избирам сетъп и питам експерта каква е статистиката на този сетъп. Например: В 60% от случайте този сетъп е последван от движение в нашата посока, даващо ни РР 1:1. Това означава, че сетъпът е достатъчно добър за търговия.
След 1 седмица си избирам друг сетъп и повтарям упражнението. Така теста върху история става автоматичен.
Матеев е направил в теорията си още една крачка - във всеки един момент експерта ни казва каква е вероятността цената да се отмести с n пипа нагоре или надолу.Тук аз не съм съгласен.
----------
Няма такова нещо. Всички смислени системи имат ПМО след спреда. На хаотичната търговия математическото очакване е да губи средно един спред на сделка.
Толкова ли не схващаш? Хвърлянето на монета е като сделка с РР 1:1. Ако няма спред, математическото очакване е НУЛА след безкраен брой сделки.
Е кое на кое се дели та да стане РР 1:1 по голямо или равно на единица
По нататъка какво общо има появяването на сетъп с цялата матема Като ти е у ред математа добавяй си по тренда и толкова що ти е сетъп
Подобната статистика, може да бъде "изучавана" и от подходяща невронна мрежа. Всъщност, невронните мрежи може да спомогнат и за изследването на нестандартни шаблони, не ли?
Сакстен, нещо си негативен напоследък. Нищо не се дели. РР е Reward:Risk (отместване по вертикалата).
Сетъп ти трябва, за да може да се провери идеята статистически. Ако нямаш сетъп, добавяш по тренда до фалит и толкова.
Сакси, ако не ти харесва идеята или Матеев, или нещо друго, дай просто да прекратим дискусията? Не съм секретарка, за да превеждам какво е искал да каже автора.
Всъщност съм сигурен, че Матеев няма повече да пише по темата тук, така че е безмислено упражнение.![]()
toranagasan (06-03-2017)